frutelka 16.04.04, 15:14 wciagnelam dzisiaj od rana 3 male bulki z kindziukiem z 30 g ile tomoze meic kcal??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaetzchen Re: kindziuk?? 17.04.04, 13:23 Kindziuk to zdaje się taki litewski (i wogóle kresowy) spacjał, który robi się tak - o ile pamięć mnie nie myli - że napycha się podrobami i jakimś mięsem żołądek chyba świński i potem jakoś suszy/wędzi itp. Nie wiem ile to może mieć kcal, ale pewnie podobnie do np. salcesonu. Sorry, ale nie jestem mocna w mięsnych sprawach :) Odpowiedz Link
frutelka Re: kindziuk?? 18.04.04, 21:49 hmm nie wiem w takim razie jak sie nazywa to co jadlam nazywalo sie to kindziuk i ja tez to zalalam pod taka nazwa:) to przypomina troche poledwice lososiowa ( takie surowe miecho) ale mocno uwedzona i przyprawiona bardzo cieko pokrojona;) cos w tym stylu nei umiem opisac:) Odpowiedz Link
julsza Re: kindziuk?? 19.04.04, 12:01 nie odwazylabym sie tego porownac do salcesonu - zwazywszy na cene frutelka, a jaki ma smak? bo mnie kusi, ale jakos nie moge sie zdecydowac. moze kupie z 5 plasterkow na probe. nie wiem do czego mozna by to porownac zeby choc w przyblizeniu okreslic ilosc kcal :( Odpowiedz Link
bastet1 Re: kindziuk?? 04.08.04, 22:03 kindziuk,,,, w ygladzie i smaku przypomina pożądnie zrobioną sucha krakowska dużo mocniej aromatyzowaną----> i napewno tak jak ona i inne wedzone i suszone kiełbasy ma mnustwo kalori - więc nie za bardzo do stosowania w diecie choć przyznam, że smak ma rewelacyjny :))) Odpowiedz Link
bastet1 Re: kindziuk?? 04.08.04, 22:04 wielkie sorki za błędy ortograficzne <zawstydzenie> Odpowiedz Link