Dodaj do ulubionych

ochrona twarz

14.11.13, 18:39
nie widze watku, jesli jest, prosze mnie skierowac

zaczelam bardzo reagowac na zimno, przebarwienia, krostki, puchniecie twarzy
mieszkam w montrealu, zimno tu...
dostepu do polskich kosmetykow nie mam teraz, jedynie co kilka lat
ale moze jakies z miedzynarodowych?

co by stworzyc dobra warstwe ochronna, skora normalna z tendencja w kierunku suchej, alergiczna, wszystko co ma gluten soje, mleko, olejki cytrusowe odpada
Obserwuj wątek
    • myszanka Re: ochrona twarz 14.11.13, 21:29
      Z miedzynarodowych to moze maść bepanthen? Albo krem dla dzieci Nivea na każdą pogodę - jeśli jest taki w Kanadzie. Ja te 2 kosmetyki sprawdziłam na moich dzieciach. Zasada jest taka, że powinien być to kosmetyk bez wody albo z jej minimalną ilością.
      • baba-baba Re: ochrona twarz 14.11.13, 22:10
        Bepanthen sama przetestowałam na podrażnionej twarzy,słońcem lub mrozem.Kup go w aptece lub cokolwiek zawierajace conajmniej 5 procent panthenolu.
        • roseanne Re: ochrona twarz 14.11.13, 22:11
          dzieki smile poszukam
          nivea pewnie bardziej do dostania
    • kittykitty Re: ochrona twarz 14.11.13, 22:36
      Uważaj, to mogą być początki trądziku różowatego. Może spróbuj poszukać u siebie kremu półtłustego / tłustego z linii aptecznych dedykowanych dla takich wrażliwych, alergicznych, skłonnych do trądziku różowatego cer np. Avene Cold Cream, może coś z La Roche Posay...
      • roseanne Re: ochrona twarz 14.11.13, 23:16
        kurcze, nastraszylas mnie Koteczko

poprzegladalam troche internet w kierunku tej choroby - bardzo duzo sie potwierdza

dermatologa nie mam, by potwierdzic, wykluczyc - corka z luszczyca czeka juz rok na wizyte
      • roseanne Re: ochrona twarz 17.11.13, 02:48
        polecono mi rosaliac, riche, z filtrem 15, la roche p.
        drogie toto, mam nadzieje, ze pomoze
        nalozylam na razie dwa razy
        • kittykitty Re: ochrona twarz 17.11.13, 19:01
          No i super, że coś znalazłaś. Ten krem powinien być dobry. Smaruj systematycznie, a zaczerwienienia i podrażnienia powinny zniknąć, pewnie koło tygodnia to potrwa. Pamiętaj, że to nie jest krem, który raz/kilka razy zastosowany wyleczy zmiany raz na zawsze, tylko raczej do przewlekłego stosowania, jeśli masz skórę skłonną do takich zmian. Obserwuj skórę. Może przed wyjściem na dwór, na wiatr i zimno, będzie potrzebna dodatkowa warstwa czegoś jeszcze bardziej tłustego - choćby jakiegoś dostępnego u Ciebie kremu/maści ochronnej do, pardon, pupy niemowlaków smile.
          • roseanne Re: ochrona twarz 17.11.13, 20:27
            smile
            dzieki za wskazowki
    • budzik11 Re: ochrona twarz 17.11.13, 17:27
      A próbowałaś najprościej - oliwę z oliwek, albo olejek arganowy?
      • roseanne Re: ochrona twarz 17.11.13, 17:41
        probowalam oliwe z oliwek i olejek z jojoby
        na wlosy pomaga, na twarz, moja, nie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka