dizzy81 19.02.07, 07:18 1 marca w Etiudzie, godzina 14! Zgłoszenia chyba do 28 lutego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JarY Re: Dyktando IP: *.telkonet.pl 19.02.07, 08:06 A jakie nagrody?:) Moze sie zgłosze Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Dyktando 19.02.07, 09:21 Zgłoszenia do 26.02 Nagrody: 1. laptok 2. aparat cyfrowy 3. odtwarzacz DVD :) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy na mistrzostwach Polski było taki : 19.02.07, 09:38 Z bloga drzewiarza Nicnierobienie, niechby i wyważone, z rzadka jest chwalebne. Zżymając się, rzekłem więc na przekór sobie: "Przerzeżże przerzynarką na przestrzał miłorząb tuż-tuż obok tui. Znienacka i bez ceregieli ściosaj to plugastwo, co zza hibiskusa wytrzeszcza cętkowane niby-oczy. Oj, będzież to kośba, że hej! Zarazem sczyścisz chaszcze na wprost transzei i baldachogrono hortensji naprzeciw grząskiej strużki. Umaisz potem odrzwia, rozsiądziesz się popod nimi i dla relaksu stworzysz limeryk, ot, choćby taki: Sufrażystka z Końskowoli boogie-woogie wspak rzępoli, myląc c-moll i As-dur, gdyż hyca przy tym wszerz, w dal i wzwyż, wojażując wśród bemoli. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: na mistrzostwach Polski było taki : 19.02.07, 10:01 o boziu :) no to ja się nie zgłaszam do tej pory korzystam ze słownika ortograficznego : Szczepan Szczygieł z GRZMIĄCYCH BYSTRZYC Przed chrzcinami chciał się przystrzyc. Sam się strzyc nie przywykł wszakże Więc do szwagra wskoczył - Szwagrze, Szwagrze, ostrzyż mnie choć krztynę, Gdyż mam chrzciny za godzinę. Nic prostszego szwagier na to: Żono, brzytwę daj szczerbatą W rżysko będzie strzechę Szczygła Ta szczerbata brzytwa strzygła !!! Usłyszawszy straszną wieść Szczepan Szczygieł wrzasnął: Cześć ! I przez grządki poprzez proso Niestrzyżony czmychnął w proso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Se_nka Re: na mistrzostwach Polski było taki : IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.07, 10:16 Lomatko..mam watpliwosci czy to tekst w jezyku polskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: attenzione Re: na mistrzostwach Polski było taki : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:18 Ja nie przyjde, za wysokie progi... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Dyktando 19.02.07, 11:15 pisaliśmy takie fajne dyktando rok temu na zajęciach, jak znajdę, to wam przepiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 trenning 19.02.07, 13:03 Było sobie trzech Japońców: Jachce, Jachce Drachce, Jachce Drachce Drachcedroni. Były sobie trzy Japonki: Cepka, Cepka Drepka, Cepka Drepka Rompomponi. Poznali się: Jachce z Cepką, Jachce Drachce z Cepką Drepką, Jachce Drachce Droni z Cepką Drepką Rompomponi. Pokochali i pobrali się Jachce z Cepką, Jachce Drachce z Cepką Drepką, Jachce Drachce Droni z Cepką Drepką Rompomponi. Mieli Dzieci: Jachce z Cepką mieli Szacha, Jachce Drachce z Cepką Drepką mieli Szacha Szar Szaracha Jachce Drachce Droni z Cepką Drepką Rompomponi mieli Szacha Szarszaracha Fudżi Fajkę. Kto napisał taką bajkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: trenning 19.02.07, 13:06 W krzakach rzekł do trznadla trznadel: - Możesz mi pożyczyć szpadel? Muszę nim przetrzebić chaszcze, bo w nich straszą straszne paszcze. Odrzekł na to drugi trznadel: - Niepotrzebny, trznadlu, szpadel! Gdy wytrzeszczysz oczy w chaszczach, z krzykiem pierzchnie każda, paszcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Re: Dyktando IP: *.telkonet.pl 19.02.07, 20:52 A gdzie sie mozna zapisac na to dyktando? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Dyktando 20.02.07, 11:31 Ja chciałem uczestniczy,ale niestety już mnie w Ostrowcu nie bedzie :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarY Gdzie skladac udzial? IP: *.telkonet.pl 20.02.07, 18:45 Witam Chcialem sie zapisac ale nie wiem gdzie to zrobic?:( Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Dyktando 20.02.07, 20:31 Kampanie, albo raczej żniwa z wyrzynaniem się nawzajem Były przedtem ekstrakampanie żniwne. Wpośród łanów niezżętych, w płowożółtym pejzażu, pod rozjarzonym, żarzącym się jak u van Gogha słońcem nużali się wokół w zbożu z lekka zamożeni, lecz chwaccy żeńcy z ZMP. Po sczerniałych, ściągniętych licachspływały strużki potu, a z oddali nawet niedosłyszący by usłyszał równo- brzmiące rześkie pienia. Te kampanie były zawczasu zsynchronizowane z brakiem na przemian sznurka do snopowiązałek i kryniczanki dla żniwiarzy. Potem znienacka wszystkiego zaczęło być w bród. Ale w kampaniach nie wyżynano już zboża, lecz ściosywano adwersarzy politycznych. Dzielono się na biało- czerwonych, jasnoróżowych, rdzawo nakrapianych itp- tgo już były obrazy nie van Gogha, lecz Goi. Pod pręgierz stawiano dawnych supersprzymierzeńców. Szybkostrzelne bluźnięcia tętniły w szybkim tempie, stemplowano beztrosko bez ustanku nawet lśniąco białych i kryształowo czystych. Skomasowanych zarzutów nikt by nie nadąrzył sczyścić. Pewnie popojutrze niejeden półpanek, wychodźca sprzed półpięta roku, oskarży eks- ciemięzcę, dziś- pół- Europejczyka, o cudzołóstwo, kazirodztwo, krzywoprzysięstwo oraz myślistwo i rybołówstwo bez licencji. Niezadługo, na ścierwisku- pobojowisku zostanie prawie że zgodna, niekłócąca się grupa. Ale nie żal, że nie wychynął jakiś niepowołany halabardnik z ekwipażem. Odpowiedz Link Zgłoś
ari.g Re: Dyktando 21.02.07, 08:39 Hehe... znalazłem co najmniej pięć błędów ortograficznych w powyższym tekście :D Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Dyktando 21.02.07, 09:15 Było sprawdzane ustnie, jak każdy człowiek jestem omylna, więc mogły się wkraść pomyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
ari.g Re: Dyktando 21.02.07, 10:53 nużali się - powinno być nurzali równo-brzmiący - powinno być równobrzmiący biało-czerwonych - powinno być białoczerwonych nadąrzył - powinno być nadążył Mea culpa - cztery, nie pięć. Odpowiedz Link Zgłoś