zabojadek40 06.06.11, 16:20 Tabletki biorę od pół roku. W tym miesiącu, w drugim tygodniu stosowania pominęłam dwie tabletki "pod rząd". Czy mogę być w ciąży? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wspinaczka73 Re: pominięcie 2 tabletek 06.06.11, 19:01 tego nie wiem, mi się akurat zdarzyło 2 pod rząd w pierwszym tygodniu więc to inne sytuacje. Mogę natomiast podpowiedzieć, że na ulotce od tabletek powinny być z grubsza opisane sytuacje pominięcia tabletek w pierwszym, drugim i trzecim tygodniu stosowania. także wskazówki co robić w takich sytuacjach i jakie jest ryzyko zajścia w ciążę. Ja na wszelki wypadek poszłam do lekarza i jak masz taką możliwość to też się przejdź i porozmawiaj z nim o tym. Odpowiedz Link
zabojadek40 Re: pominięcie 2 tabletek 06.06.11, 19:24 Tak, jest napisane, więc niby nie powinnam się denerwować, ale tam pisze o jednej zapomnianej tabletce, a nie dwóch... Odpowiedz Link
wspinaczka73 Re: pominięcie 2 tabletek 06.06.11, 19:41 hmm, wydaje mi się, że zawsze jest jakieś ryzyko zajścia w ciążę .. na wszelki wypadek przez kilka dni stosuj dodatkowe zabezpieczenia, a po upływie 4 tygodni od "incydentu" zrób sobie test ciążowy. Odpowiedz Link