Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja dla nastolatki

16.12.11, 17:38
Witam jestem mamą nastolatki, która poprosiła mnie o wizytę u ginekologa i stosowanie tabletek anty. Porozmawiałam z córką , zna skutki , ale faktem też jest ,że moja niezgoda lub sprzeciw nie zadziała antykoncepcyjniesmile Córka ze swoim chłopakiem spotyka się od 2 lat, babcią nie chciałabym jeszcze zostać , na wizytę wkrótce się wybieramy, mam pytanie jaki rodzaj pigułek stosuje się u młodych dziewcząt, jakie mają odpowiednią dawkę hormonów?córka regularnie miesiączkuje ,jest odpowiedzialna , nie pali ma 17 lat.Bardzo proszę o nie moralizowanie, gdyż wiele rozmów za namismile
Obserwuj wątek
    • sundry Re: Antykoncepcja dla nastolatki 17.12.11, 13:54
      Lekarz odpowie na wszystkie pytania, mam nadzieję, że wybrałyście dobrego.
    • claratrueba Re: Antykoncepcja dla nastolatki 18.12.11, 06:29
      Moralizować kogo? Córkę? Przecież to nic nie da.
      Ciebie? Za co? Za światłe, racjonalne podejście?
      Natomiast z doradzaniem jest problem: mimo kilkudziesięciu nazw tabletek na rynku, po składzie mozna je podzielic na zaledwie kilka grup. I pod różnymi nazwami kryją się dokładnie takie same tabletki. Zdajcie sie na lekarza zresztą i tak przekonać takowego do tych a nie innych tabletek jest trudno.
      Mi wydaje się, że dobrym rozwiązaniem jest Yaz bo nie trzeba pamiętac o przerwie (a raczej restarcie po przerwie) a dawka hormonów bardzo dobra dla młodej osoby.
    • czerwonaorchidea Re: Antykoncepcja dla nastolatki 23.12.11, 15:21
      Dobór tabletek to indywidualna sprawa, ginekolog na pewno doradzi. Ja od siebie mogę polecić Levomine, nie zauważylam po nich żadnych skutków ubocznych. Tez jestem młoda wink
      • margit35 Re: Antykoncepcja dla nastolatki 23.12.11, 18:06
        w styczniu córka idzie na wizytę , dam znak jaką decyzję podejmie ginekolog,dzięki za odzew.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka