Dodaj do ulubionych

RATUNKU!!! Odstawiłam Mercilon

29.06.04, 11:44
Proszę o radę - odstawiłam prawie 4 tyg.temu po 5 latach ciągłego zażywania
Mercilon. Nie miałam żadnych problemów, choć przyznam, że na badaniach
wątrobowych nie byłam. Generalnie czułam sie dobrze, a odstawiłam je z innej
przyczyny(nie zdrowotnej). Teraz czuje, że boli mnie podbrzusze i zbliża sie
okres. Koleżanka powiedziała mi, że nie ma podstaw do odstawiania tych
pigułek, bo maja małą dawkę hormonów.Straszy mnie też mogącymi pojawić się
wnet problemamy z cerą. sad Mój ginekolog jest na urlopie, ja jade na urlop
za 4 tygodnie i nie wiem czy teraz kiedy zacznie się okres mogę bez przeszkód
rozpocząć nowe opakowanie bez skutków ubocznych (rozlegulowanie równowagi
hormonalnej) .Czuję, że postąpiłam pochopnie odstawiając je. sad PORADŹCIE
PROSZĘ!
Obserwuj wątek
    • l0vely Re: RATUNKU!!! Odstawiłam Mercilon 30.06.04, 02:35
      Z doświadczenia wiem, że... można normalnie, wrócić do stosowania pigułek,
      wedle zaleceń ( w moim przypadku pierwszego dnia krwawienia pierwszą tabletkę i
      tak dalej)... ale nie odprawiać takich cyrków za często. Jakis czas temu, po
      1,5 roku stosowania byłam zmuszona, z powodów obiektywnych odstawić pigułki na
      dwa miesiące. Lekarz twierdził, że bez problemów mogę do nich wrócić zachowując
      się tak, jak za pierwszym razem. Nie było żadnych skutków ubocznych, czego i
      Tobie życzęsmile
      • dementia Re: RATUNKU!!! Odstawiłam Mercilon 30.06.04, 12:20
        Dziękuję ślicznie za odpowiedsmile Jednak boję się od razu wziąć następne
        opakowanie po 4-5 tygodniowej przerwie. Wydaje mi się, że jednak dwa miesięce
        to wymagane minimum sad Najgorsze jest jednak to, że będę się męczyć jak
        cholera z miesiączką, kiedy będę gorącej strefie klimatycznej na urlopie sad
        • takandrynka Re: RATUNKU!!! Odstawiłam Mercilon 30.06.04, 13:07
          Mozesz bez problemu pierwszego dnia cyklu wziac nowe opakowanie. Ja w ciagu
          kilku lat brania pigulek ze 3-4 razy odstawialam tabletki na 2-3 cykle ze
          wzgledu na koniecznosc zrobienia rutynowych badan (a wtedy powinny byc robione
          w tzw. moim bardziej naturalnym cyklu niz podczas brania tabletek). No i nie
          musisz miec na to zgody lekarzasmile Moja pani doktor byla jak najbardziej zasmile
          Pozdrawiam

Sama teraz odstawilam po 1,5 roku brania Diane...no i czekam na okressmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka