Dodaj do ulubionych

ogromny problem, antybiotyk + anty

31.08.12, 22:29
Dziewczyny, piszę w skrócie, bo po prostu umieram. Mam stan zapalny przyzębia, ósemka zaogniona, pełno ropy i skierowanie na chirurgię.
Z tym, że nie mogę tam pójść, bo muszę wziąć antybiotyk. Clindamycynę lub duomox.
Powinnam miec teraz siedmiodniową przerwę (do niedzieli). W pon i wtorek miałam niezabezpieczone stosunki. Normalnie zaczęłabym brać od poniedziałku nowe opakowanie i no problem, ale to spadło na mnie nagle. Zaczęło boleć rano, potem opuchlizna i gorączka. Najwcześniej będą mogli mnie ciąć we wtorek lub poniedziałek, więc pomyslałam, że skrócę przerwę, wzięłam dziś pierwszą tabletkę nowego opakowania, żeby jakoś chociaż uniknąć opcji, że zaciążę, że coś tam we mnie dożyje do poniedziałku.

Co mam robić - brać ten antybiotyk?
Słuchajcie, zaczynam dostawać szczękościsku, boję się o siebie sad ale nie mogę zajść w ciążę
Obserwuj wątek
    • claratrueba Re: ogromny problem, antybiotyk + anty 01.09.12, 06:14
      Antybiotyk MUSISZ brać. Taki stan zapalny to bardzo duże ryzyko. Nawet dla życia. Ale clindamycyna osłabia działanie antykoncepcyjne. Musisz się dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą przez cały czas brania antybiotyku i 7 dni późniejszych.
      Duomox czyli amoksycyklina osłabia jeszcze bardziej. Ulotka pewnie też zaleca dodatkowe zabezpieczenie przez cały czas brania antybiotyku + 7 dni. Mi ginekolog polecił zabezpieczać się dodatkowo aż do następnego opakowania tabletek.
      Moim zdaniem ryzyko, że będziesz w ciąży z powodu stos. z pon i wt nawet przy osłabionym działaniu tabletek pod wpływem antybiotyku jest żadne.
      • malwes Re: ogromny problem, antybiotyk + anty 02.09.12, 20:51
        Bierz abntybiotyk, zabezpieczaj się dodatkowo, z tych poprzednich "razów" wg mnie nic złego już nie wyniknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka