Dodaj do ulubionych

Pytanie o tabletki Jeanine

01.12.12, 21:26
Witam.
Od Listopada b.r. zaczęłam stosować tabletki Jeanine.
Nadmienię, że nigdy nie stosowałam wcześniej żadnych tabletek antykoncepcyjnych.
Niepokoją mnie dwie rzeczy - puchnięcie biustu i niekończące się krwawienie w kolorze mocno dobiegającym od naturalnego. Taki po prosu mini okresik przez cały czas.
Wybieram się za niedługo do ginekologa (czekam na swój termin), ale do tego czasu chciałabym wiedzieć czy odstawić te tabletki czy dociągnąć do końca opakowania.
I czy to jest normalne po tabletkach hormonalnych, bo niemiłosiernie boli mnie biust od czasu stosowania tabletek oraz mam wahania temperatury ciała od ukropu aż po mróz.
Doradźcie coś proszę, bo nie wiem jak dalej działać.
Ewidentnie coś jest nie w porządku. Az boje się co będzie po ich odstawieniu.
Nie chce sobie krzywdy zrobić dlatego razie pytam dla własnych informacji, zaczerpnięcia wiedzy na temat tych tabletek.
Tabletki Jeanine miały na celu uregulować cykl okresowy, bo był bardzo nieregularny oraz ustabilizować "rozjechane hormony".
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Pytanie o tabletki Jeanine 02.12.12, 14:43
      takie objawy mogą być w ciągu pierwszych trzech miesięcy stosowania.
      masz dwa wyjścia - odstawić i czekać na wizytę, ale wtedy na bank dostaniesz krwawienia, ponadto znowu zmieni ci się poziom hormonów, a jeśli lekarz zapisze ci jakieś inne tabletki, to znowu poziom hormonów się zmieni, czyli taka huśtawka ci się zrobi.
      wyjście drugie -tabletki brać dalej, nawet jak lekarz zmieni tabletki, to przejdziesz z jednych na drugie i tyle.
      co zrobisz, to już twoja decyzja.

przy okazji poczytaj jeszcze raz ulotkę, być może znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące cię pytania. jeżeli nie, zadaj je lekarzowi.
      • nowicjujsz Re: Pytanie o tabletki Jeanine 02.12.12, 15:12
        Ok, to czekam na wizytę u lekarza i nie kombinuję nic.

W międzyczasie poczytałam też inne fora i z tego co widzę to "problem" powiela się więc przypuszczam że wraz z kolejnymi opakowaniami powinno się poprawić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka