zollerki 14.09.05, 19:06 Dziewczyny, zamierzam zaczac stosowac antykoncepcje hormonalna, ale do konca nie wiem czy wole tabletki czy plasterki.. Moze macie jakies sugestie, ktore pomogly by mi podjac decyzje..? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olenka.k Re: Tabletki czy plasterki? 14.09.05, 22:08 Plastry omijają drogę pokarmową (wchłaniają się nie przez żołądek, tylko przez skórę), więc nie musisz uważać na wymioty, biegunki itp. Z tego też powodu, są mniej obciążające dla organizmu. Mają niestety jedną wadę - cenę, na razie dość wysoką. Jeśli chodzi o zalety pigułek, to są one na pewno dyskretniejsze w stosowaniu (i nie musisz myśleć gdzie przykleić), no i tu zależy wszystko od Ciebie (to też może być wadą), jak regularnie zażywasz. Tyle wiem, i tyle moge pomóc ale najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem, niech on Ci doradzi, przecież to on jest ekspertem! Odpowiedz Link
lola1231 Re: Tabletki czy plasterki? 15.09.05, 13:54 mojej kuzynce się cos z plastrem stało - nie do końca wiadomo co - czy się odkleił, czy co - i zaszła w ciążę Odpowiedz Link