magdaksp Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 29.03.06, 00:47 ja zmienilam logest na novynette wlasnie ze wzgledu na spadek libido noi juz mi sie wydawalo ze jest wszystko ok ale mysle ze znowu mam niskie libido ale napewno nie tak jak przy logescie.i zsuchoscia tez nie mam problemu ale wsumie to niejest to czego oczekiwalam Odpowiedz Link
aancaa1 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 05.07.06, 22:49 Mam pytanie. Otóż coś mi się pokiełbasiło i zamiast 7 dniowej przewy zrobiłam 5 dniową. Dziś wzięłam 2 tabletkę. Mam pytanie co teraz zrobić. Czy kontynuować przyjmowanie, czy odczekać 2 brakujące dni i dopiero przyjąć resztę. I czy w takim wypadku jestem zabezpieczona? Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 06.07.06, 12:30 jak juz zaczelas to bierz dalej moze ci sie jedynie pzresunac okres zabezpieczona jestes dalej Odpowiedz Link
katssy NOVYNETTE-a krwawienie i złe samopoczucie? 27.01.07, 12:44 kończe zażywanie pierwszego opakowania, po kilku tabletkach zaczęłam krwawić i dalej choć kończę opakowanie codziennie plamię. gin uprzedził mnie o plamieniu ale czy to aby nie zadługo ? poza tym czuje się fatalnie, jestem bez energi, strasznie zmęczona i zzasypiam wcześnie, spie w ciągu dnia i ciągle czuje sie przemęczona, ochota na seks nawet jest ale nie ma siły... Czy to może wpływ tabletek? wcześniej sie tak nie czułam, ostatnio przeszłam tez przeziębienie ale to chyba az tak nie wyczerpuje Odpowiedz Link
gandziaaa Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 12.04.06, 14:41 witam chcialam napisac o spadku libido w przypadku brania tabletek novynette. biorę je od ok pol roku, od mniej wiecej 2 miesięcy zauwazylam u siebie większą suchość, ból przy stosunkach i wyraźny spadek libido.. wczesniej moglam wspolzyc praktycznie codziennie a teraz po prostu plakac sie chce.. nigdy wczesniej nie bralam innych tabletek a wspolzyc zaczelam praktycznie z początkiem zażywania novynette więc nie wiem czy spadek ochoty na seks ma związek z tabletkami, "znudzeniem" partnera czy z czyms jeszcze innym.. przeczytalam wypowiedzi na forum, ktore wskazują ze nie jest to tylko moj problem. nie wiem co mam robic. nie chce dluzej traktowac seksu jako obowiązku i posilac sie preparatami nawilżającymi,przeciez mam dopiero 20 lat! odkrywam wszystkie przyjemności związane z wspolzyciem,a jezeli juz teraz mi sie nei chce to az boje sie pomyslec co bedzie dalej.. proszę , doradzcie mi co mam zrobic, odstawic tabletki czy moze jest jakis inny sposob na poprawienie kondycji seksualnej?? jestem zalamana i nie chce dluzej ranic mojego partnera Odpowiedz Link
melissa79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 20.04.06, 18:27 mi lekarz też przepisał novynette pierwszy cyk: średnio plamienia, no ale wiedziałam ze tak moze być drugi i trzeci: bardzo dobrze, fajnie sie czułam ale piersi jakby nabrzmiały i też czułam szczególnie na udach jakbym była taka jakaś napuchnieta... ale myślałam że to w związku z żadkim ruchem w zimie i w czwartym syklu nagle zaczeło sie bardzo intensywne plamienie, poszłam do lekarza a ten stwierdził ze przy tym sroedku się to bardzo czesto zdarza bo on ma jakiś drugi składnik, który jest słabo tolerowany przez niektóre kobiety kazał dokończyć opakowanie i przepisał Harmonet Dokonczyłam ten nvynette choć szlag mnie trafiał bo plamienie było tak intensywne jakbym miała przez okragły miesiąc okres - no ale tu przynajmniej miałam 100% zabezpeieczenie przed ciążą))) Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 21.04.06, 20:04 przy pierwszym opakowaniu krwawiłam około 20 dni,nie plamiłam,krwawiłam lekarz powiedział ze tak moze być nawet mc,potem juz ok Odpowiedz Link
elfik19 Zaczynam... 27.04.06, 20:11 Ja dopiero zaczne brac te tabletki, i w ogole zaczynam z taka forma antykoncepcji. Przeczytalam wszystkie posty i najbardziej zastanawia mnie to czy, jeżeli po skonczeniu pierwszego opakowaniu, w ciagu tych 7 dni przeznaczonych na okres, on spozni mi sie o 3-4 dni, to nic sie nie stanie? Chodzi o to, ze w wyniku tego beda dluzsze przerwy w "dniach bez tabletek" . W ogóle to mam mnostwo wątpliwosci, ale już tyle razy zawiodłam sie na prezerwatywach, że po prostu stwierdziłam, że potrzebuje tego luzu psychicznego i swobody, juz lepiej brac regularnie takei tabletki hormonalne, niz siegać czasme po wczesnoporonne bo to juz w ogóle jest srednio przyjemna sprawa... Przynajmniej ja to b.kiepsko wspominam. No, ale za przyjemnosc trzeba czasem płacic Pozdrawiam wszystkie Kobitki z tego forum =))) Odpowiedz Link
falafelia Re: Zaczynam... 15.05.06, 13:15 > ji. Przeczytalam wszystkie posty i najbardziej zastanawia mnie to czy, jeżeli p > o skonczeniu pierwszego opakowaniu, w ciagu tych 7 dni przeznaczonych na okres, > on spozni mi sie o 3-4 dni, to nic sie nie stanie? Chodzi o to, ze w wyniku te > go beda dluzsze przerwy w "dniach bez tabletek" . te 7 dni są stałe i niezmienne ( a na pewno nie dluzej), krwawienie niekoniecznie musi sie pojawic pierwszego dnia przerwy, ale to nie znaczy, ze z nastepnym opakowaniem masz czekac do konca krwawienia; bezwzglednie bierzesz po 7-dniowej przerwie (nie pozniej), nawet jezeli krwawienie jeszcze trwa; pozdrawiam! Odpowiedz Link
blackdoll Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 22.05.06, 10:09 ja skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie...i tak:czuje sie ok, nie mam bólów głowy, plamiłam do 19 dnia, więc to miało wpływ na to, że straciłam zupełnie ochote na sex, i generalnie czuje sie niezle, mam nadzieje, ze dzieki nim nie bede miala bolesnych miesiaczek, natomiast czuje sie koszmarnie opuchnieta wieczorem/w nocy, biore tabletke wieczorem i kilkakrotnie zdazyło mi sie, ze budzę się w nocy cała zlana gorącym potem i czuje wlasnie jakby popuchniecie w okolicy ud, niegdy wczesniej sie nie stykały na calej długości : / (budzenie się mogę wytłumaczyć stresami w pracy, ale poczucie puchnięcia?)ale to mija w ciagu dnia, piersi zdecydowanie większe, ale tyłek też...no i apetyt większy jakby, poza tym w okolicach 22:00 czuje sie maksymalnie nabuzowana, ostatnio wyciągnełam mojego faceta z łóżka i poszlismy pobiegać jakieś ~8 km, bo nie mogłam znieść tego uczucia zaokrąglonego brzuszka, po bieganiu przeszło, na drugi dzien czułam się lepiej, ale i tak obudziłam sie w nocy : / ktoś miał podobne doświadczenia? Odpowiedz Link
n.elka Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.04.06, 12:43 najlepiej zwrócic sie do ginekologa i powiedziec mu o skutkach ubocznych jakie zaobserwowalas. powinien cos poradzic, moze sie okazac ze wystarczy zmiana tabletek na inne. Odpowiedz Link
najlepszeforum dodatkowe zabezpieczenie? 24.04.06, 00:07 Zapomniałam o tabletce, zamiast o 18.00 wzielam o 24.00 , czyli 6h opoznienia, a kiedys czytalam ze przy novynette juz 3h spoznienia to duzo mniejsza skutecznosc i potrzeba dodatkowego zabezpieczenia ... ? czekam na odp. Odpowiedz Link
karmen645 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 02.05.06, 00:08 siemka mam pytania zazyłam dwai tabletki po treminie ważności opakowania...co teraz zrobic pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link
falafelia Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 25.08.06, 14:30 oczywiscie powinnysmy unikac takich sytuacji, bo od tego sa terminy waznosci, zeby ich przestrzegac, ale w takich jednostkowych przypadkach moj lekarz powiedzial, ze te tabletki (nie wiem, jak z innymi) mają jeszcze pol roku karencji, wiec jezeli to byly tylko 2 tabletki, to raczej nie ma powodu do paniki, pozdrawiam Odpowiedz Link
villemos Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 17.09.06, 21:07 Przyjmuje te tabletki juz od dwóch lat. Z powodu pośpiechu i roztrzepania, rzozpoczynając nowe opakowanie zamiast przyjąć pierwszą tabletkę (tą przy napisie start) przekręciłam listek do góry nogami i połknęłam 11. Tak sama było nastepnego dnia - nie patrząc połknęłam 12 -tą. Dopiero dzisiaj zorientowałam sie o pomyłce. Tabletki mają różne oznaczenia : 1-RG 6-P9 11-? 16-P9 21-RG 2-RG 7-RG 12-? 17-RG 3-P9 8-P9 13-P9 18-RG 4-P9 9-RG 14-P9 19-P9 5-RG 10-P9 15-P9 20-RG I teraz nie wiem czy mam przyjąc pierwsza z opakowania czy moze kontynuowac? Proszę o szybką odpowiedz gdyż jeszcze dzis wieczorem musze podjąc decyzję a nie chce by to było: Na którą pigułkę padnie na tą bęc __________________ Odpowiedz Link
evila23 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 18.09.06, 08:46 wszystkie tabletki w tym opakowaiu sa identyczne. Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 19.09.06, 10:15 dokladnie evila23 ma racje tabletki sa takie same jak wyluskasz sobie jedna to ja obroc i zobaczysz ze po jednej stronie jest napis RG a po drugiej P9 tabletki maja taki sam sklad i mozesz je brac jak chcesz ja sobie popisalam dni tygodnia markerem ale tylko po to aby sie nie pogubic np. zaczynam od wtorku to przy tabletce z napisem start pisze wtorek na nastepnej sroda itd. Odpowiedz Link
pagaa Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 15.05.06, 22:19 mam pytanie, zapomnialam przyjac tabletke i minelo jakies 19 godzin, kolezanka mi sprawdzila(bo bylam z dala od domu i ulotki), ze jesli to drugi tydzien przyjmowania danego opakowania(a tak bylo) to po prostu mam ja wziasc i potem nastepna npormalnie. teraz czytam w niektorych postach, ze powinno sie zostawic ta tabletke a nastepna normalnie a potem nie robic przerwy tylko od razy nastepne opakowanie...to jak to w koncu ma byc???? Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 18.05.06, 09:16 zaczne od poczatku w sobote przyjelam ostatnia tabletke gravistatu125 novynette mialam zaczac brac w pierwszy dzien miesiaczki ktory przypadal we wtorek a wiec mamy dzisiaj czwartek a ja zamiast normalnego okresu mam malenkie plamienie i nic wiecej czy ktoras z was tak miala po przejsciu na inne tabletki ? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
myszka204 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 12.07.06, 12:29 Jesli minelo wiecej niz 12 godzin masz opuscic ta tabletke i nastepne opakowanie zaczac bez robienia przerwy. I oczywiscie powinnas przez nastepne 7 dni dodatkowo zabezpieczac Odpowiedz Link
czarnulka666 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 26.05.06, 09:40 Mam 17 lat i od 6 miesiecy stosuje antykoncepcje doustna.Bralam tabletki DIANE35 po ktorych mialam skutki uboczne. Lekarz zmienil mi na NOVYNETTE. Teraz mam zero skutkow ubocznych. Czuje sie lepiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ooonnnaaa3 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 26.05.06, 19:08 Wiem ten temat pojawial sie juz kilka razy.Gdy sprawa nie dotyczyla mnie to mnie to nie interesowalo.Teraz mnie dotyczy i nie wiem co robic,wiec prosze o pomoc. Do tej pory bralam jeanine,teraz zmienilam na novynette.Myslam,ze moge zrobic tak: skonczylam 21 tab jeanine,zrobie 7 dniowa przerwe i potem zaczne brac novynette.Dobrze mysle???Z ulotni wywnioskowalam, ze powinnam przy zmianie wziaxc pierwsza tab w pierwszym dniu krawawienia.Czy to prawda???A jesli to prawda to co teraz mam zrobic??? Np czy moge w 5 dni.Novynette jest slabszy,niz jeanine. A moze moge tak zrobic jak mysle.Prosze pomozcie. Z gory dziekuje!!! Odpowiedz Link
aggie101 zapomnialam tabletki 29.05.06, 17:39 6 dnia zapomnialam tabletki, nastepnego dnia wzielam o normalnej godzinie ale jedna. 16 dnia mialm seks bez zabezpieczenia, czy jest mozliwa ciaza??? Czy powinnam zrobic przerwe? czy tez brac tabletki dalej? dzieki Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 30.05.06, 12:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=42330757 sprawdz co do ciebie pasuje pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
ruda_kita Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 02.06.06, 14:44 Hey Własnie wrocilam ode lekaza Przepisal mi moje pierwsze tabletki po mojej pierwszej wizycie Mozecie mi pomoc?> Wczoraj mi sie skonczyl okres(po 5 dniach) i lakaz mi zalecil wziasc tabletki dzis lub jutro..a na ulotce 1 lub 5 dnia?! Do tego czy te 7 dni to dni plodne? Czy 1 miesiac jest plodny...? Co sadzicie o metodzie?bierzesz non-stop tabletki i np po 3 miechac 7 dniowa przerwana okres...gdzies to czytalam czekam na odp Odpowiedz Link
ogonek10 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 04.06.06, 13:39 mam problem...przez jeden miesiac brałam tabletki, a ze wzgledu na wyjazd chlopaka przez nastepny miesiac przestalam je zażywać. Wczoraj dostalam okres i rozpoczęłam cykl od nowa. Czy mam pewność że nei zajdę w ciążę, czy może lepiej używać dodatakowego zabezpieczenia? Odpowiedz Link
asiunia_211 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 05.06.06, 10:22 Słuchajcie dziewczyny. mam mały problem. Otóż brałam ostatnio stediril. Zaczęła się tygodniowa przerwa w braniu tabletek, poszłam do gina żeby mi wypisał następne opakowanie stedirilu i okazało się, że nie ma go w aptekach. Pani ginekolog przepisała mi novynette i powiedziała, że mam je brać tak jak stediril, tylko, ze powinnam jeszcze na razie się zabezpieczać. Skończyłam już pierwsze opakowanie i zastanawiam się, czy biorąc drugie opakowanie mogę się juz niczego nie obawiać. PROSZĘ pomóżcie, bo nie wiem co mam robic, a panicznie sie boję Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 05.06.06, 10:50 a wjakim dniu zaczelas je brac bo jak w pierwszym dniu miesiaczki to jestes zabezpieczona od poczatku, jezeli w piatym to przez 2 tygodnie powinnas zabezpieczac sie jeszcze inaczej, jezeli jest to juz twoje drugie opakowanie to jestes juz na pewno zabezpieczona, nie stresuj sie pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
bejbe87 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie - 06.06.06, 18:34 pomozcie mi bo za chwile zeswiruje... bralam novynette przez pol roku, pozniej mialam miesiac przerwy, wzielam jedno opakowanie i znowu przerwalam teraz spoznia mi sie okres, strasznie sie boje ze jestem w ciazy, ale slyszalam tez ze po odstawieniu tabletek okres moze sie spozniac, to prawda? Odpowiedz Link
hawajka111 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie - 07.06.06, 09:06 jasne że może sie spóźniać, cykl po odstawieniu nawet przez kilka miesiecy może byc nieregularny, nie martw się ciąża, tylko pamietaj żeby póki co nie polegać na metodzie naturalnej antykoncepcji, bo skoro masz teraz nieregularny okres, to byłby to najłatwiejszy przepis na dzidziusia... aha, no i rada, takie branie miesiac i odstawianie, nie jest zdrowe dla organizmu, a wieszkszośc lekarzy twierdzi że przy obecnym skladzie tabletek przerwy w braniu nie sa potrzebne... Odpowiedz Link
veronicavinci [...] 12.07.06, 15:00 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kasiatark [...] 19.07.06, 16:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
monisia182 maly problem? 26.07.06, 22:18 zaopomniaklam wziasc w piatek tab. czytalaam ze kolejne mam brac normalnie i uzywac przez 7 dni dod. zabezpieczenia tak robilam znaczy moj chlopak wchopdzil bez ale konczyl z prezerwatywa ja sie teraZz troche boje bo duzo siusiam i kreci mi sie ale sadziscie ze moglo dojsc do zaplodnienia? czy tylko sobie wkrecam? jeszcze jedno jak nie wzielama tej 1 tab. to ona zostanie mi jedna w opakowaniu? prosze o odpowiedz? Odpowiedz Link
jamajka79 Re: maly problem? 27.07.06, 11:48 tak zostanie ci jedna w opakowaniu tak istnieje ryzyko ciazy poniewaz piszesz ze na poczatku kocghaliscie bez zabez. to wlasnie wtedy moglo dojsc do zaplodnienia powinnas wiedziec ze nie tylko w spermie sa plemniki za jakis zas zrob sobie test ciazowy Odpowiedz Link
ulala_la Re: pytanie... 02.08.06, 15:24 niedługo zaczne brać tabletki i mam mały problem... lekarz zalecił mi je brać od pierwszwgo dnia cyklu przez 21dni potem 7 dni przerwy w ktorych powinno pokazac sie krwawienie ale co mam zrobić gdy go nie bedzie? po tych 7 dniach odnowa brać? czy moze jednak poczekać na miesiączke i brać od pierwszego dnia...? Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: pytanie... 02.08.06, 19:41 z tego co jest napisane w ulotce to robisz przerwę na 7 dni i już, w ciągu tych dni "powinno wystąpić krwawienie". niezależnie od tego - po tej przerwie kolejne opakowanie. Tak ja rozumiem ulotkę pozdrowienia Odpowiedz Link
in_di_ra Re: pytanie... 03.08.06, 12:37 Ja tez tak rozumiem.tylko tam jest takie małe zastrzezenie ze kiedy nie wystapi krwawienie w tej przerwie to zanim zaczniesz nowe opakowanie musisz wykluczyc ciążę. no i teraz mam nerwy w strzępach bo mija mi 4 dzien przerwy a okresu nie ma...boję sie zrobic test Odpowiedz Link
misscraft Re: pytanie... 31.10.06, 22:43 spoko, ja osatnią tabletke biore zawsze w środe wieczorem, a okres zwykle dostaje w niedziele,raz się zdarzyła sobota i raz poniedziałek. Odpowiedz Link
kornelcia75 bezsenność 03.09.06, 15:48 może byc po tabletkach anty?ma moze ktos takie problemy? pozdrawiam,kornelcia Odpowiedz Link
kkoska [...] 13.09.06, 22:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
anna_deszczowa Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 19.09.06, 23:15 wyczytalam ze Novynette ma taki sam sklad jak Mercilon. Ile płacicie za nie? ja zaplacilam ostatnio 92zl za trzy opakowania. Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 20.09.06, 09:50 tak miedzy 23 a 25 zł za jedno opakowanie Odpowiedz Link
alex_kava Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 03.10.06, 09:35 czy w czasie tej przerwy, kiedy ma wystapic krwawienie tez jestem zabezpieczona przed ciaża, czy powinnam uzyc wtedy prezerwatywy? "surfowanie po czerwonej fali" nie kreci mojego partnera, ale krwawienie chyba nie pojawia sie zaraz na drugi dzien po skonczeniu opakowania pigulek...? niedoswiadczona... Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 03.10.06, 13:16 TAK jestes zabezpieczona i nie musisz uzywac prezerwatyw a co do okresu to juz zalezy od twojego orgnizmu mozesz dostac na drugi dzien ja dostaje na trzeci kazda dziewczyna jest inna Odpowiedz Link
blanqq Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 03.10.06, 16:34 A czy Novynette chroni już od 1. tabletki 1. opakowania? Zmieniłam po Harmonecie, i nie wiem czy tak samo działa.. Tzn. mam nadzieje, że tak pozdrawiam Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 04.10.06, 11:32 to info jest w ulotce jezeli wzielas tabletke w pierwszym dniu miesiaczki to zabezpieczona jestes od razu jezeli piatego dnia miesiaczki to przez tydzien, albo dwa bo nie pamietam musisz sie dodatkowo zabezpieczyc a potem jestes juz zabezpieczona zawsze i to info na 100% JEST W ULOTCE pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
blanqq Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 04.10.06, 23:00 NIE ma w ulotce, nim napisałam tu posta przeczytałam ją kilkakrotnie. Niemniej dziękuję Ci bardzo. (Gwoli ścisłości: było napisane, że w wypadku wzięcia tabletki piątego dnia w ciągu kilku dni tabletki nie chronią, natomiast nie było ani słowa o wypadku wzięcia tabletki dnia pierwszego. Tą nieściskość chciałąm wyjasnić; rozwiać moje wątpliwości pragnęłąm. Dzięki raz jeszcze.) Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 05.10.06, 09:16 nie mam teraz wgladu do mojej ulotki bo ja wyrzuciłam, ale nie bede sie kłocic, masz racje z tym piatym dniem a ja mam racje z pierwszym dniem hehe Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 05.10.06, 09:23 hej mam jednak ta ulotke i pisze tam tak: "jesli tabletka zostala przyjeta piatego dnia, nalezy zastosowac dodatkowe, inne niz naturalne metody antykoncepcji" sorki, ze Ci napisalam ze info jest w ulotce,a le jak pomyslisz ze skoro pisza tylko o piatym dniu to wychodzi na to, ze jak wzielas tabletke pierwszego dnia okresu to jestes zabezpieczona od poczatku ja wlasnie bralam pierwszego dnia i nie mialam zadnych obaw pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
blanqq Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 06.10.06, 22:36 No widzisz. A ja miałam obawy. Ulotka jest od tego, żeby sie nie domyślać, tylko mieć napisane czarno na białym. Szczególnie jeśli chodzi o ewentualną ciążę. Odpowiedz Link
mm8502 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.07.08, 20:40 jak przesunąć okres przy braniu tych tabletek? czy lepiej zażyć 14 tabletek zrobić przerwę 7-dniową, by wystąpiło krwawienie i zacząć nowe pełne opakowanie, czy może lepiej zażyć dwa opakowania pod rząd, ale czy w tym przypadku okres napewno nie wystąpi? akurat wyjeżdżam na wakacje:"( Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.07.08, 20:51 NIGDY nie brac mniej niz 21 tabletek! A 14 to juz w ogole. Wziecie dwoch opakowan pod rzad jest duzo lepszym pomyslem, daje normalne zabezpieczenie. Odpowiedz Link
alex_kava Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.10.06, 10:01 mam pytanko. czy moge nie robic tej 7dniowej przerwy pomiedzy opakowaniami? Jakos mi ona nie pasuje ze względu na dluzszy weekend z facetem... Ps. przerwy nie byloby miedzy 1 a 2 opakowaniem, bo dopiero zaczynam brac pigułki. Odpowiedz Link
alex_kava Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.10.06, 10:03 prosze o szybka odpowiedz. thank you from the mountainhehe Odpowiedz Link
qwer61 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 27.10.06, 20:37 możesz bez problemu zacząć 2 opakowanie, bez robienia 7-dniowej przerwy. nie będziesz miała okresu - który by wystąpił właśnie podczas tej przerwy. Odpowiedz Link
agniechak Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 11.10.06, 21:04 W którym dniu okresu należy wziąć pierwszą tabletkę? Odpowiedz Link
jamajka79 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 12.10.06, 14:37 w pierwszym (wtedy jestes zabezpieczona od poczatki), lub w piatym (wtedy musisz sie zabezpieczac jeszcze przez chyba dwa tygodnie innym srodkiem) Odpowiedz Link
qna_lodz Antybiotyk a Novynette i ich skuteczność działania 13.10.06, 14:28 jestem w krope.. Novynette to moje pierwsze tabletki no i rozpoczynam ich branie najprawdopodobniej jutro lub pojutrze.. Niestety akutalnie przechodze przeziębienie i biore antybiotyki a dokładniej to azitrox .. Dowiadywałam sie czy branie ich wzajemnie jest możliwe no wiem, że tak .. problem polega jedynie na tym że jak to każdy z antybiotyków zmniejsza skuteczność działania anty .. lecz nie wiem na jak długo?! Antybiotyk Odpowiedz Link
helena81 [...] 19.10.06, 13:05 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
qwer61 odstawienie Novynette PILNE!! 27.10.06, 20:40 CHciałabym zrezygnować z brania tabletek anty. Czy muszę już teraz zakończyć obecnie brane opakowanie( wzięłam dopiero 10 tabletek z opakowania, czy muszę wziąć wszystkie 21 tabletek.. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link
jamajka79 qwer61 31.10.06, 11:50 witam nic sie nie stanie jak teraz zrezygnujesz z tabletek troszke ci sie wszystko roleguluje alebedzie ok chyba ze chcesz byc pewna nastepnej miesiaczki to skoncz to opakowanie Odpowiedz Link
monisia74 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 07.11.06, 12:02 witam biore pierwsze opakowanie pigułek NOVYNETTE wczesniej brałam cilest ale miałam straszne bóle głowy a przy tych zaobserwowałam straszne bóle piersi dosłownie niemoge polozyc sie na brzuchu a do tego skurcze łydek czy która z was tak miała Monika Odpowiedz Link
aisa18 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 07.11.06, 16:47 Ja też przeszłam z cilestu na novynette z powodu silnych migren, ale teraz jak stosuję novynette(2 opakowanie) to czuję się super, bóle głowy zniknęły, ale za to biust mi się zmniejszył. Odpowiedz Link
estel2 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 11.11.06, 20:36 tak, ja miałam takie same objawy i tez gin zmienił mi tabletki na novynette ale widze że tyje a jem tak samo, będe musiała przejść na diete Odpowiedz Link
papa.smerfetka00 PILNE 07.11.06, 19:30 Począwszy od pierwszego dnia miesiączki brałam regularnie codziennie o tej samej godzinie novynette. Przez 3 tygodnie. teraz wypada mi okres 7-dniowej przerwy w czasie którego powinno nastąpić plamienie tudzież krwawienie ale nic nie mam czy to może oznaczać że jestem w ciąży??? Idę z tym do ginekologa ale wizyte amm dopiero za tydzień więc proszę o jakieś informacje!!!!!!!!! Odpowiedz Link
estel2 Re: PILNE 11.11.06, 20:43 jeżeli czas przerwy sie nie skończył to się nie martw, może jeszcze dostaniesz miesiączke lub plamienie, przy pierwszym opakowaniu może wystąpic później, brak miesiączki (z odstawienia) nie musi oznaczac ciąży, ale dobrze że idziesz do lekarza, nie przejmuj się, na pewno wszystko będzie ok! Odpowiedz Link
papa.smerfetka00 Re: PILNE 12.11.06, 10:29 Dziękuję bardzo za odp. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło Odpowiedz Link
twicestrip Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 13.11.06, 16:09 hej mam pytanie,czy moge zacząć brać tbletkę od 2-giego dnia miesiaczki?bo wczoraj w niedzielę pracowałami nie miałam czasu by kupić tabletki w dyżurnej aptece Odpowiedz Link
katti26 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 13.11.06, 17:02 WTAM WSZYSTKICH!!!! POMOZCIE!!!! JESTEM PO 7-DNIOWEJ PRZERWIE Z NOWEGO OPAKOWANIA NIE WZIELAM DWUCH TABLETEK DZIS JEST TRZECI DZIEN CZYLI MUSZE WZIAC JUZ TRZECIA I JAK MAM ZACZAC OD "START"I WZIAC TA PIERWSZA CZY WZIAC TA TRZECIA???????????TABLETKI BIORE ZAWSZE O GODZINIE 22.00 Odpowiedz Link
yolka6 [...] 15.11.06, 19:08 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
katti26 [...] 16.11.06, 09:55 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
yolka6 [...] 16.11.06, 18:19 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
helikopter2 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 23.11.06, 18:15 Biore juz 8 dzien. Włosy mi sie przetluszczaja bardzo szybko i pojawil sie tradzik, ale to moze wina escapelle, ktore bralam wczesniej. w pierwszych dniach brania mialam bardzo zle samopoczucie chcialo mi sie plakac. No i caly czas chce mi sie pic, czuje sie tak jakby wysuszona Ale nie przejmuje sie bede czekac Odpowiedz Link
pysia1231 Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 24.11.06, 22:55 mam pytanko: wziełam 6 tabletek i od jakis 4 dni mam skurcze łydek, czasami cierpna mi ręce. czy to jest normalne?? czy jest to niebezpieczne?? minie czy odstawic tabletki?? (sa to moje pierwsze). do lekarza mam isc po pierwszym opakowaniu, na razie jest to niemozliwe Odpowiedz Link
madmok Re: WSZYSTKO O NOVYNETTE- pytajcie i radzcie 06.12.06, 09:19 cześć! mam dokładnie to samo. biorę novynette już z pół roku i po prostu cierpię. Łapią mnie skurcze łydek, palców u stóp i do tego bolą mnie łydki cały czas. Też podejrzewam, że to od tabletek. Do lekarza wybieram się w nowym roku i chyba zrezygnuję z tabletek. Miała któraś z was takie objawy i co na to lekarze? Odpowiedz Link