Dodaj do ulubionych

Mam pytanie.

14.01.06, 13:42
Czy lekarz mający dyżur w przychodni, tylko w nagłych przypadkach, może
wypisać mi pigułki? Albo czy można je kupić bez recepty? I ile kosztują?
Lekarka powiedziała, że mi nie wypisze, bo nie może, ale że w aptece kupię
w "potrzebie" bez recepty.
Orientujecie się?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Mam pytanie. 14.01.06, 13:46
      1. z tego co wiem kazdy lekarz moze przepisac tabletki.J aczasem bralam recepte
      od lekarza 1 kontaktu.
      2. nie sprzedadza w aptece bez recepty chyba ze masz zaprzyjazniona farmaceutke.
      • normalna_ja Re: Mam pytanie. 14.01.06, 14:04
        No właśnie też słyszałam, że każdy lekarz w takiej sytuacji może wypisać, ale
        ta u której byłam powiedziała, że mi nie wypisze, bo "to nie jest lek ratujący
        zycie". No i teraz nie wiem, co robićsad
    • oleszko Re: Mam pytanie. 14.01.06, 16:48
      receptę może wypisać lekarz pierwszego kontaktu, czasem chcą karteczkę od
      ginakologa, jaki preparat się bierze. a w aptekach zależy jak trafisz - w
      nagłym wypadku, możesz się umówić z farmaceutą, że doniesiesz receptę za kilka
      dni
      • agusia_1988 Re: Mam pytanie. 14.01.06, 21:34
        ja rozniez uwazam ze lekarz pierwszegbo kontaktu moze wypisac recepte.ja sie pytalam swojej gin co zrobic jesli ona bedzie na urlopie albo chora.powiedziala ze moge isc do np tej dr.... lub tej dr.......oraz do innych pierwszego kontaktu.podala mi nazwiska bo chodzilam do przychodni gdzie te panie pracuja.
        a ta przychodnia jest rozbudowana z dzieciecej do ktorej chodzilam.wiec do dzieciecej gdzie chodzilam tez moge sie udac po recepty(sa 2 budynki w 2 roznych miejscach)
    • ezesound Re: Mam pytanie. 16.01.06, 11:59
      Na pewno wypisze Ci receptę lekarz pierwszego kontaku. mialam tak nieraz i to
      jest przeze mnie sprawdzone. Natomiast zeby dali mi bez recepty w aptece to z
      tym się nie spotkalam, mnie się tak nigdy nie udalo natomiast mojej kolezance
      tak , ale pod warunkiem ze doniesie receptesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka