gg_g 24.09.07, 17:19 Mam takie pytanie.Czy któraś z was miała problemy z infekcjami typu grzybica po braniu tabletek. Ja miałam takie problemy po chodzeniu na basen i długo z nimi walczyłam więc teraz z tabletkami się wacham Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigrid.storrada Re: Tabletki a infekcje 24.09.07, 21:30 pigułki zmieniają śluz, więc z tego co wiem to może powodować większą podatność na infekcje. Może porozmawiaj z lekarzem, powiedz jakie miałaś problemy i spytaj czy może nie da Ci jakiegoś leku dopochwowego profilaktycznie, jakiś lactovaginal albo coś takiego. Może to by pomogło. Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: Tabletki a infekcje 25.09.07, 12:41 Oczywiscie. Ja jestem cherlawym typem i lapie wszystkie mozliwe infekcje. Zmienialam pigulki 3 razy i przy kazdych mialam mniejsza lub wieksza infekcje grzybiczna, choc na punkcie higieny jestem bardzo wrazliwa. Podobnie bylo, gdy bralam hormony i antybiotyki (nawet gdy jeszcze nie bylam aktywna sexualnie). Branie pigulek podwyzsza prawdopodobienstwo zlapania takiej infekcji. Odpowiedz Link
doral2 Re: Tabletki a infekcje 25.09.07, 14:35 widzę większy związek pomiędzy infekcjami a kąpielami w wannie, niż pomiędzy infekcjami a tabletkami...radziłabym zrezygnować z wanny na rzecz prysznica, na basenach woda jest kontrolowana i raczej grzybicy pochwy bym nie upatrywała na basenie... Odpowiedz Link
gg_g Re: Tabletki a infekcje 25.09.07, 15:27 a czy branie probiotyków pomaga w takich przypadkach? Odpowiedz Link
doral2 Re: Tabletki a infekcje 25.09.07, 15:52 na pewno nie zaszkodzi, a czy pomoże?? według reklam producenta ponoć tak DDD Odpowiedz Link
arioso1 Re: Tabletki a infekcje 28.09.07, 12:33 z doswiadczenia mojej kolezanki -to tak. opowiadala mi niedawno,że bierze tabletki 3 miesiące i od tej pory miewa infekcje. jak twierdzi jest to okropny świąd narządów rodnych na zewnatrz najczęściej tuż przed planowanym okresem.Mówila mi również że po stosunku jeżeli jej chlopak zaraz się nie wykąpie to i on odczuwa świąd i pieczenie pogromcy zza spodni.jej tez tak się zdarza od przypadku do przypadku. a le jeżeli ona nie ma tego swedzenia a po sexie on sie nie wykapie to go swędzi-oboje dbaja o higiene i na 100% nie mają skoków w bok. Ja nie miewam tego więc tak naprawdę nie mam pojecia skąd się to bierze. owa znajoma mówi ze ma przy tym nawal bialej wydzieliny z pochwy -ale czy to grzybica? nie leczy tego tylko jej samo przechodzi -moze to nie grzybica jednak bo inaczej wiecej sie u niej nie wysikam. Odpowiedz Link
aluchelek Re: Tabletki a infekcje 09.10.07, 15:31 ręce mi opadają jak czytam takie posty. Jak może iść do lekarza po receptę na piguły, to niech idzie jak ma infekcję. Ludzie, gdzie wy żyjecie???? Odpowiedz Link
hrabina_ira Re: Tabletki a infekcje 09.10.07, 17:00 Koleżanka do lekarza! Ja i mój partner mieliśmy to samo, powinni być przeleczeni oboje. Samo niestety nie zniknie! Sikaj u niej do woli )) Odpowiedz Link