Dodaj do ulubionych

mikrogynon 21 a alkohol

03.01.08, 13:01
czesc, mam pytanie bo szukalam juz na stronach ale sa rozne odpowiedzi. Niedawno zaczelam współzycie, biore Mikrogynon 21, po 11 dniach brania czyli w dni plodne doszlo do stosunku, tabletke wzielam o 17 a ok 20 pilam alkohol i dosc mocno mnie wzielo pozniej i wtedy sie kochalismy, bolala mnie glowa i rano mialam mdlosci ale nie wymiotowalam,Boje sie czy alkohol i papierosy nie obnizaja skutecznosc tej tabletki? Mam troche stresa, bo nie wiem jak dziala, chyba zdazyla sie wchlonac? jesli sie nie wymiotowalo to powinno byc ok nie??Dzieki za odp z gory
Obserwuj wątek
    • banialukacz Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 13:07
      dodam ze po rozpoczeciu stosowania przez dzien strasznie mnie nogi bolaly
      'rwący' bol, a tak to raczej brak jakis objawow-no moze powiekszenie i bol
      piersi, ale to chyba normalne.Tak to juz jest ze jak sie wspolzyje to jednak
      bierze sie pewne ryzyko na siebie. ZASTANAWIAM SIE CZY JEST WSZYSTKO OK, CZY ONE
      DZIALAJA NAPEWNO, WIEM ZE ORGANIZM KAZDEJ Z NAS JEST INNY, ALE CZY MAM SIE CZYM
      NIEPOKOIC? DZIEKUJE Z GORY ZA ODP
      • doral2 Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 13:11
        a ulotkę czytałaś??
        • banialukacz Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 13:28
          czytalam i nic o alkoholu nie ma w niej, ale na internecie w opisie leku
          znalazlam ze przeciwskazany jest alkohol.
          • doral2 Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 15:24
            wolisz wierzyć internetowi czy ulotce?
            • agiee1988 Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 20:48
              mnie np lekarka powiedziala (przy diane) ze moge wypic mala ilosc alkoholu. od
              innych dziewczyn i np na forum slyszalam ze mozna pic dowoli byle by nie
              zwymiotowac. papierosy nie wplywaja na tabletki, tylko jest ryzyko wystapienia
              zakrzepicy (jak dobrze pamietam), problemow z krazeniem itd.

po pierwsze normalne zachowanie organizmu po alkoholu - bol glowy, moze i
              mdlosci - czyli zatrucie

po drugie ... skad sie wziely u ciebie dni plodne? nie przypominam sobie zeby
              wystepowaly dni plodne przy tabletkach. wiec w takim razie po co bierzesz
              pigulki skoro.... masz nawet waptliwosci co do dzialania. chyba lekarka ciebie
              poinf o zabezpieczeniu?
              zabezp jest najwyzsze ale nie 100%

w razie watpliwosci czytaj ulotke i ew zasiegnij porady lekarskiej.
              • sylwia208 Re: mikrogynon 21 a alkohol 14.01.08, 11:06
                nie przejmju sie mdłości moga byc po alkoholu ja tez tak mam nawet
                jek pije przed wzięciem tabsa to i jak pózniej go biore to i tak mam
                mdłości ja mam gorsze watpliwości czy jak skończe opakowanie i
                dostane okres a mam mdłości to czy wystepuje ryzyko zajścia w ciąże
                • doral2 Re: mikrogynon 21 a alkohol 14.01.08, 12:09
                  pierwsze słyszę, żeby od mdłości zachodziło się w ciążę.. uncertain
    • 1mzeta Re: mikrogynon 21 a alkohol 03.01.08, 21:57
      Czyś ty z byka spadła-jakie dni płodne przy tabletkach ?(chyba,że bierzesz
      nieregularnie-jak sobie przypomnisz). Ulotkę czytałaś?-chyba nie. Nic nie pisze
      o obniżeniu skuteczności w przypadku palenia oraz że nie można pić alkoholu (o
      wymiotowaniu owszem i tak-które może być spowodowane min. alkoholem).
      Jak można brać coś i nie mieć na ten temat podstawowej wiedzy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka