Dodaj do ulubionych

Zeszczuplała!!!!!!

19.05.07, 18:08
Czemu to forum zrobiło się naraz takie senne!? A ja mam taka ciekawą
nowinkę ! Moja suńka od ostatniego mojego postu (luty) znacznie schudła i
poszło jej to na zdrowie!Po prostu zmniejszyłam jej racje dzienne (no może
nie do jednego posiłku jak pisałam,ale znacznie!)Jest teraz taka z niej
laska,że wszystkie psy się za nią oglądają-i te duże i te małe!Zupełnie tak
jak u ludzi! A ja jestem szczęśliwa -sama też "zjechałam" pare kg,ponieważ
również stosuję podstawową dietę - MŻ!Zawsze martwiłam się,że moja suńcia
utuczy się z czasem i wpłynie to na jej zdrowie: serce,wątrobę i inne!.Cieszę
się też,że nie jest ona takim żebrakiem, nigdy nie żebrze jak ja mam do
czynienia z lodówką czy jestem w zasiegu jakiegoś jedzenia!To znacznie
ułatwia nam stosowanie diety!
Obserwuj wątek
    • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 19.05.07, 21:43
      Gratuluję dziewczyny, hihihi:))
      Gustaw w dalszym ciągu nie schudł, a teraz jeszcze go pogięło i jadał kolację
      ok 12 w nocy, jak ja z pracy wróciłam. Ech, co ja już z nim mam, cały dzień
      głoduje, bo ja w pracy, a wieczorem rzuca się i zjada wszystko naraz niedługo
      po posiłku idzie spać. Dużo też nie je, ale późno. W tym tygodniu będę od rana
      i pół mam wolne, więc powyciągam go na dłuższe spacery. Może to coś da. Dzisiaj
      też byliśmy i nawet daleko poszedł nie oglądając się na mnie, żebym go na ręce
      brała.Mam nadzieję, że się uda:)
      Pozdrawiam serdecznie i może w tym tyg. więcej popiszę.
    • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 20.05.07, 10:10
      to super! wlsanie w wypadku tych naszych malych zarlokow jedyney wyjsciem jest
      zmniejszenie porcji jedzenia. i tak trzymaj!
      • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 22.05.07, 21:56
        Ha, ale dzisiaj Gucia przegoniłam:)) Chętnie zaczyna wychodzić po lekkim
        śniadanku, potem niewielki obiadek, znowu spacerek a wieczorem to różnie bywa.
        Jak tak dalej pójdzie , to wszystko będzie dobrze. Myślę, że się uda.
        • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 24.05.07, 09:31
          no widzisz? no to teraz juz bedzie lepiej.
          • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 24.05.07, 20:13
            Mam nadzieję, powiem Ci, że maleństwo zasuwa jak złoto, podobają mu sie
            spacerki, szczególnie, że spotyka interesujące suczki:)))
            • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 25.05.07, 08:42
              dobrze, ze mu sie odmienilo i polubil spacery. teraz moze byc juz tylko lepiej.
              • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 25.05.07, 20:51
                dzięki za dobre słowo:)) Najgorsze jest to, że w takie temperatury jak dzisiaj (
                30 stopni) mój pies zieje w domu, co dopiero jak wyjdzie na tą smażalnię. Ja
                naprawdę się boję o niego....ale chociaż za dużo nie je, bo upał. Dzięki za
                wsparcie deodymko:)))
                • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 26.05.07, 13:02
                  nie ma za co. zawsze sluze rada i pomoca:) szczerze mowiac to nawet ja za dlugo
                  teraz z naszymi psiakami po dworzu nie chodze, bo jest po prostu za duszno i sie
                  mecza. nawet nasza finka, ktora uwielbia chodzic po dworzu i pojdzie z nami
                  wszedzie, przychodzi do domu strasznie zziajana. ja natomiast sama uwielbiam
                  taka pogode, jak teraz, czyli gdy sa upaly. no ale jak nie ma czym
                  oddychac...ciezko wtedy jest.
                  • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 26.05.07, 21:26
                    Właśnie, mój pies dzisiaj ledwo dyszał a wyszłam z nim tuż przed burzą, jak już
                    nieźle wiało. Mówię Ci deodymko, nie jest z nim za dobrze:(( Jakoś przetrwamy
                    myślę, dzisiaj Gucio zjadł cały jeden posiłek, upały mają jednak dobrą stronę,
                    pies nie je jak głupi:))))
                    Daj Boże , żeby mu nic nie było...........pije dużo wody, twoja Finka też?
                    • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 26.05.07, 23:43
                      ona pije bardzo duzo. no ale tez Gustaw ma 8 lat i jego waga robi swoje. to tak,
                      jak u czlowieka. a Finka gdyby mogla, to by jadla wiecej, niz pije. dlatego musi
                      Ci koniecznie schudnac. nie martw sie. bedzie dobrze. dzis byl taki upal, ze i
                      nawet moim psom nie chcialo chodzic sie po dworzu, bo im ciezko. Finka ma
                      dopiero gora 3 lata i tez byla strasznie zziajana. glowa do gory:)
                      • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 27.05.07, 22:28
                        Dzięki:))) Gucio dzisiaj zjadł dwa nieduże posiłki, więc nie jest tak źle:)
                        • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 28.05.07, 11:43
                          a moze zacznij jeden posilek dzielic mu na dwie porcje?
                          • iranda Re: Zeszczuplała!!!!!! 28.05.07, 22:40
                            Schładzanie główki to norma, jednak posiłki to on sam sobie dzieli.je rzadziej i
                            mniej bo naprawdę straszny upał, wychodzi częściej i na krócej. Będzie dobrze:))
                      • myszula7 Re: Zeszczuplała!!!!!! 28.05.07, 09:21
                        Mojemu Maluchowi (również 8 lat) jest strasznie gorąco, więc na dwór wychodzi
                        tylko w celu załatwienia "spraw" i zrobienia porządku wśród okolicznych psów, o
                        kotach nie wspominając. A przed wyjściem i po powrocie schładzam mu główkę
                        zimną wodą. Może to pomogłoby Twoim przyjaciołom?
                        • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 28.05.07, 11:42
                          jesli chodzi o nasze zwierzaki, to wlasnie schladzamy im glowki woda. w wypadku
                          Aili, naszej buldozki francuskiej to wrecz konieczne. zreszta ona nie moze zbyt
                          dlugo przebywac na sloncu bo grozi to jej nawet udarem! ja schladzamy cala.
                          Finka tez nam sie przegrzewa i ja rowniez cala schladzamy. u Figi wystarczy
                          schlodzenie tylko glowki.
    • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 04.06.07, 20:28
      w glowke sie uderzylas? zdrowa na umysle jestes? a moze tak wizyta u psychologa
      by Ci sie skarbie Ty moj przydala, co?
      • deodyma Re: Zeszczuplała!!!!!! 04.06.07, 20:29
        a moze tak psychiatra???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka