muzycznie 12.05.08, 21:10 to pytanie chyba jest głupie, ale po raz pierwszy biorę tabletki i wiele rzeczy mnie zastanawia - czy podczas te 7-dniowej przerwy tez jestem zabezpieczona? dziekuję z góry Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: 7 dniowa przera a zabezpieczenie 12.05.08, 21:13 ekhem....a ulotkę przeczytałaś?? Odpowiedz Link
fabiankaa Re: 7 dniowa przera a zabezpieczenie 12.05.08, 23:12 doral, a ty znow smecisz o tej ulotce? przeciez to takie nudne czytac ulotki. zreszta kto sie przejmuje tym papierkiem w pudełku. alez ty jestes nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna. Odpowiedz Link
doral2 Re: 7 dniowa przera a zabezpieczenie 13.05.08, 07:54 oo, dobrze że mi zwróciłaś uwagę )) Odpowiedz Link
ibelin26 Re: 7 dniowa przera a zabezpieczenie 13.05.08, 12:14 poza tym na ulotce nie jest napisane, że "w trakcie 7-dniowej przerwy jest sie zabezpieczonym" tylko, że "efekt antykoncepcyjny jest zachowany" Odpowiedz Link
fabiankaa Re: 7 dniowa przera a zabezpieczenie 13.05.08, 12:47 No wlasnie... i tu mamy do czynienia albo z nieczytaniem ulotki albo z analfabetyzmem wtórnym: czyta sie, a nie rozumie... Odpowiedz Link
zaganka84 microgynon 01.06.08, 17:45 Używam pigułek microgynon,bardzo dokładnie przestudiowałam ulotkę i nie pisze w niej czy podczas przerwy jestem zabezpieczona.Zapytałam o to w aptece i mi powiedziano że lepiej się przez ten czas zabezpieczać.Wolę nie ryzykować i się dodatkowo zabezpieczam. Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: microgynon 01.06.08, 19:31 skoro to są tabletki jednofazowe to za pewne jest tak samo jak przy wszystkich innych tabletkach - jesteś zabezpieczona także w ciągu 7 dniowej przerwy o ile po niej zaczniesz następne opakowanie. ( czyli dopóki przerwa 7dniowa jest przerwą 7dniową a nie skończeniem brania tabletek na czas dłuższy). dodatkowe zabezpieczanie jest niepotrzebne. Odpowiedz Link
1mzeta Re: microgynon 04.06.08, 09:02 Musiałaś usnąć podczas "studiowania"-takiego kitu,że nie pisze mi nie wciśniesz, na microgynonie kilka lat jechałam i pisze. Odpowiedz Link