ony-x 26.09.09, 10:37 troszkę książek akunina na merlinie jest. od czego zacząć? pewnie wszystko warto przeczytać, ale potrzebuję najmocniejszego (czyt. najlepszego) akuninowskiego uderzenia na początek. dzięki za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajota Re: akunin - od czego zacząć? 26.09.09, 12:02 Jeśli chronologicznie, to od "Azazela". A najlepsze? Cóż, gusta są różne, ja na przykład najbardziej cenię "Radcę stanu" i "Koronację". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: akunin - od czego zacząć? 27.09.09, 12:10 chronologicznie Azazel, jakościowo Azazel. Dla mnie to Azazel był przyczyną czytania kolejnych tomów... A dzieje potomka Erasta już mnie tak nie bawiły... Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: akunin - od czego zacząć? 27.09.09, 20:05 Jak wyżej - Azazel najlepszy. Odpuść sobie Pelagię i przygody Nikolasa. Spoza serii Fandorinowskiej dobra jest tez Książka dla dzieci, Powieść szpiegowska, Fantastyka. Odpowiedz Link Zgłoś
asanti Re: akunin - od czego zacząć? 27.09.09, 20:59 ja uwazam, ze najlepiej zaczac od Waleta pikowego. Jest najbardziej zabawny... Dla mnie Azazel nie był najlepszy, ale to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: akunin - od czego zacząć? 28.09.09, 14:12 od Azazela się zaczęło, więc zacząć od tego, i po kolei czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: akunin - od czego zacząć? 30.09.09, 11:35 ony-x napisała: > bardzo dziękuję :) mnie jego kryminały nie zachwycały jakoś ogromnie, za to bardzo podobała mi się jego książka o cmentarzach, "Historie cmentarne", naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś