Dodaj do ulubionych

KING the best

IP: *.tkb.net.pl 03.02.04, 23:41
Jaka jest waszym zdaniem najlepsza książka Stephena Kinga. Niedawno
zainteresowałam się jego twórczosćią, mam zamiar przeczytać jego książkę (mam
nadzieję, ze nie jedną) ,ale nie wiem którą wybrać bo naprawdę napisał i
duużo. Piszcie
Obserwuj wątek
    • panchovilla king-kong 05.02.04, 12:29
      wszystkie książki Kinga są takie same, strachy na lachy dla grzecznych dzieci,
      przeczytaj byle którą i zapewniam cię, że będzie to najlepsza jego pozycja.
      Joyce i Proust, ci to pisali książki, stary, szkoda życia dla Kinga!
      p.v.
    • Gość: Karolka Re: KING the best IP: 5.3.1R* / *.cogeco.net 05.02.04, 16:10
      zwykle lubie prowokacyjne wypowiedzi panchovilli, i w zyciu bym sie nie
      odwazyla mu sprzeciwic, w obawie ze zaraz tak mi dolozy ze uciekne do katka z
      placzem, ale musze stanac w obronie mojego ukochanego pisarza.Nie sluchaj
      pancho , eve, tyle ze na tym forum bylo juz ze trzystapietnascie watkow o Kingu
      i zaraz zostaniesz odeslana do ktoregos z nich. Jezeli chcesz pogadac na ten
      temat to przyjdz na strone www.stephenking.one.pl, nie jest to moja strona wiec
      zadna reklama ani nic, tam po prostu spotkasz maniakow ktorzy o Kingu wiedza
      wszystko albo prawie wszystko.
      • panchovilla pancho nikogo nie bije 06.02.04, 11:07
        droga Karolko, pomyliłaś mnie z jaki łobuzem. inne zdania też jest jakimś
        zdaniem, w końcu to forum i każdy może mówić, co mu się żywnie podoba. moje
        zdanie o kingu jest nieprzychylne, ale to tylko dlatego, że jak byłem dawno
        temu w harcerstwie (byłem wtedy tzw. zuchem) to kazali mi na jednym obozie iść
        do lasu i spędzić całą noc na wzgórzu, na którym był stary cmentarz żołnierzy
        austriackich z I wojny światowej. robiłem w gacie ze strachu, ale jakoś
        dotrzymałem do końca. od tego momentu żadne horrory i trilery w ogóle na mnie
        nie działają. czlowiek boi się swoich własnych wyobrażeń bardziej, niż cudzych,
        nawet jeśli należą do genialnego pisarza.
        p.v.
    • Gość: mamuna Re: KING the best IP: 80.48.129.* 05.02.04, 19:01
      Lubię niektóre filmy wg. Kinga, jak Stand by Me czy Lśnienie (Kubricka!),
      czytam "Pamiętnik rzemieślnika" i właśnie miałam się do pana K. przekonać, więc
      wchodzę na jego stronę... a tam wiadomość, która rozwaliła mi cały wieczór.
      Amerykanie nakręcili "remake" Królestwa Von Triera, nazywa się to "Stephen
      King's Kingdom Hospital" i rzekomo King jest scenarzystą, tylko "inspiruje się"
      Rigetem.
      Tylko, że na trailerze serialu widać dobrze, że prawie wszystko (łącznie z
      krzyżykami z imionami pacjentów) ściągnięte jest od Duńczyka... wydymała go tak
      wytwórnia Sony, której sprzedał prawa do filmu kinowego (pewnie miał nadzieję,
      że nigdy nie powstanie), a oni z kolei - sprzedali to Kingowi.
      I od tego momentu Kinga nie cierpię.
    • yennka Re: KING the best 06.02.04, 19:54
      Zawsze jestem za tym, zeby najpierw poczytac forum, a potem zadawac pytania.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=9808751
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka