Dodaj do ulubionych

słowo/obraz terytoria

03.03.10, 22:08
Przegladając strony internetowe potencjalnych wydawnictw dla mojej Trzeciej,
natknęłam się na takie to wydawnictwo z Gdańska (słowo/obraz terytoria).
Wie ktoś coś więcej o nich? Bo nie obilo mi sie o uszy...
Obserwuj wątek
    • tatiana1973 Re: słowo/obraz terytoria 04.03.10, 10:17
      Ja nie polecam,trudno doczekać się na pieniądze.
      • pisam Re: słowo/obraz terytoria 04.03.10, 15:02
        Wydają ciężkie i trudne książki, za to są w większości dopieszczone (choć
        kochają się w ciemnych psychicznych barwach) i jej współwłaścicielem jest J.
        Palikot. Osobiście doradzam ostrożność.
        • lukasz_mackiewicz Re: słowo/obraz terytoria 06.04.10, 00:26
          Miałem tam praktyki i mam złe wspomnienia. Nie wiem nic o Palikocie, wiem za to, że na pewno założycielem jest prof. z UG, który jest opiekunem specjalności edytorskiej na tymże nieszczęsnym uniwerku. Książki wydają ponoć ładne i wszyscy się niby zachwycają edytorskim kunsztem słowa/obrazu, ale praktykantów olewają, studentów na UG olewają, a na maile też nie odpowiadają, nawet jeśli wspomni się, że przez bite 30 dni zapiedzielało się u nich za darmochę.

Tyle wiem z autopsji jako praktykant i student UG. Jako autor nic nie mogę powiedzieć, bo do tego poziomu jeszcze nie dorosłem ;)
          • ciemnanocka Re: słowo/obraz terytoria 06.04.10, 10:02
            No w końcu tam nie wysłałam. Mimo patriotyzmu lokalnego;)
            • zooloza Nocka, mam pytanie 06.04.10, 10:56
              Nocka, czemu Ty rozsyłasz swoje propozycje, skoro masz już wydawcę? Skoro jesteś
              z niego zadowolona i on - jak zrozumiałam z poprzednich Twoich postów - z Ciebie
              tez, jak najbardziej? Robisz to dla sprawdzenia warunków, jakie dają inni, czy z
              jakiegoś innego powodu? Jak to jest przy kolejnej publikacji? Będę wdzięczna za
              oświecenie:)
              • ciemnanocka Re: Nocka, mam pytanie 06.04.10, 13:33
                Moja trzecia książka jest zupełnie, zupełnie inna niż dwie pierwsze. Nie jest
                taka beztroska i wesoła. Mój wydawca nie był zainteresowany jej wydaniem.
                Dlatego szukam innego. Poza tym w umowie z moim wydawcą nie jestem związana z
                nimi na kolejne książki, no ale to drugorzędna już sprawa:)

Przy kolejnej publikacji jest różnie. Zwykle chyba się najpierw wysyła do
                swojego wydawcy. Często w umowach jest klauzula o sprzedaży kolejnej ksiazki
                temu samemu wydawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka