ciemnanocka 03.03.10, 22:08 Przegladając strony internetowe potencjalnych wydawnictw dla mojej Trzeciej, natknęłam się na takie to wydawnictwo z Gdańska (słowo/obraz terytoria). Wie ktoś coś więcej o nich? Bo nie obilo mi sie o uszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatiana1973 Re: słowo/obraz terytoria 04.03.10, 10:17 Ja nie polecam,trudno doczekać się na pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
pisam Re: słowo/obraz terytoria 04.03.10, 15:02 Wydają ciężkie i trudne książki, za to są w większości dopieszczone (choć kochają się w ciemnych psychicznych barwach) i jej współwłaścicielem jest J. Palikot. Osobiście doradzam ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_mackiewicz Re: słowo/obraz terytoria 06.04.10, 00:26 Miałem tam praktyki i mam złe wspomnienia. Nie wiem nic o Palikocie, wiem za to, że na pewno założycielem jest prof. z UG, który jest opiekunem specjalności edytorskiej na tymże nieszczęsnym uniwerku. Książki wydają ponoć ładne i wszyscy się niby zachwycają edytorskim kunsztem słowa/obrazu, ale praktykantów olewają, studentów na UG olewają, a na maile też nie odpowiadają, nawet jeśli wspomni się, że przez bite 30 dni zapiedzielało się u nich za darmochę. Tyle wiem z autopsji jako praktykant i student UG. Jako autor nic nie mogę powiedzieć, bo do tego poziomu jeszcze nie dorosłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: słowo/obraz terytoria 06.04.10, 10:02 No w końcu tam nie wysłałam. Mimo patriotyzmu lokalnego;) Odpowiedz Link Zgłoś
zooloza Nocka, mam pytanie 06.04.10, 10:56 Nocka, czemu Ty rozsyłasz swoje propozycje, skoro masz już wydawcę? Skoro jesteś z niego zadowolona i on - jak zrozumiałam z poprzednich Twoich postów - z Ciebie tez, jak najbardziej? Robisz to dla sprawdzenia warunków, jakie dają inni, czy z jakiegoś innego powodu? Jak to jest przy kolejnej publikacji? Będę wdzięczna za oświecenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Nocka, mam pytanie 06.04.10, 13:33 Moja trzecia książka jest zupełnie, zupełnie inna niż dwie pierwsze. Nie jest taka beztroska i wesoła. Mój wydawca nie był zainteresowany jej wydaniem. Dlatego szukam innego. Poza tym w umowie z moim wydawcą nie jestem związana z nimi na kolejne książki, no ale to drugorzędna już sprawa:) Przy kolejnej publikacji jest różnie. Zwykle chyba się najpierw wysyła do swojego wydawcy. Często w umowach jest klauzula o sprzedaży kolejnej ksiazki temu samemu wydawcy. Odpowiedz Link Zgłoś