czarny_winetu 28.04.10, 15:39 No włśnie, czytaliście 'Sekret'? Jakie wrażenia? Co sądzicie o swoistych mantrach i morałach w tej książce zawartych? Lubicie taka literaturę czy jest to dla was zbyt wydumane i naciągane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nothing.at.all Re: 'Sekret', czytaliście? 29.04.10, 08:03 Zanim założysz wątek poszukaj informacji na forum, bo o Sekrecie już było. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: 'Sekret', czytaliście? 04.05.10, 14:07 O tym 'którą lodówkę wybrac' też było a jakoś się ludzie zakładania takich tematów nie czepiają ;) Może ktoś nowy się w tym temacie wypowie. Informacje będa bardziej aktualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 05.05.10, 14:31 faktycznie coś w tym jest, że na forum pojawia się mnóstwo podobnych wątków. Mnie cieszy to, że pojawił się kolejny wątek o sekrecie. Bo ja dopiero niedawno miałam styczność Z "sekretem" tzn ja nie czytałam książki, ale oglądałam film, i na mnie zrobił on bardzo duże wrażenie. A podobno w czerwcu jeden z autorów sekretu Joe Vitale przyjeżdża do Polski. Fajnie byłoby się z nim spotkać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 08:19 Informacje nie będą bardziej aktualne, bo treść ksiązki się nie zmieniła. CO najwyżej inni się wypowiedzą. Ale w poprzednim wątku masz kilka, jak nie kilkanaście opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
cennder Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 09:59 nothing masz rację tyle, że wątek, przynjmniej ten jest zarchiwizowany, chyba, że inny. forum.gazeta.pl/forum/w,151,71650625,72223190,Sekret.html Co o ldówki, to nie pytamy się o konkretne moele tyleż o inne dlatego nie ma wspólnego wątku, Książka do niczego, chyba, że to 1 książka tego rodzaju, jaką trzymamy w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 10:31 Świetna recenzja jest na Biblionetce: biblionetka.pl/art.aspx?id=96415 Ja nie przebrnęłam. Odpadłam po kilku stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 10:44 Powaznie? Odpadłaś po kilku stronach? To może spróbuj obejrzec film o tym samym tytule, na pewno łatwiej i szybciej się go wchłania niż książkę. Mnie on strasznie zakrecił i od tamtej pory więcej grzebię i szukam na temat samego Joe Vitale :) Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 13:50 Owszem, moim zdaniem to wałkowanie na każdej stronie w kółko tego samego "myśl pozytywnie, a wszystko ci się uda". O wiele bardziej przemawia do mnie książka "Praktyczne metody osiągania sukcesów" Kopmeyera, z której też co prawda należałoby odcisnąć połowę ględzenia, ale przynajmniej tam autor podkreśla ogromną rolę wytrwałości, cierpliwości w pokonywaniu niepowodzeń i zwyczajnej ciężkiej harówy w osiąganiu sukcesów. Bez żadnych mętnych "sekretów". To chyba jedyna pozycja z nurtu tzw. literatury motywacyjnej, którą byłabym skłonna polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: 'Sekret', czytaliście? 12.05.10, 11:46 Generalnie poradniki motywacyjne bywają często przesadzone i potrzebna jest spora doza zachowawczości co do nich, ale z każdego można wyciągnąć coś dla siebie. Ja generalnie lubuję się w tego typu pozycjach książkowych. A oglądałaś film na podstawie tej ksiązki? Tam tez Joe Vital eksponuje swoje mantry zyciowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz_angua Re: 'Sekret', czytaliście? 12.05.10, 11:58 Ups, napisałam prawie to samo co Ty. Przepraszam, to nie było zamierzone.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cennder Efekty 12.05.10, 17:32 czarny_winetu napisał: > Powaznie? Odpadłaś po kilku stronach? > To może spróbuj obejrzec film o tym samym tytule, na pewno łatwiej i szybciej > się go wchłania niż książkę. Mnie on strasznie zakrecił i od tamtej pory więcej > grzebię i szukam na temat samego Joe Vitale :) A mnie ciekawi pragmatyczny aspekt tegoż. Efekty? Poza poprawą samopoczucia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: Efekty 14.05.10, 12:08 A dobre samopoczucie nie jest efektem? Ono jest zalążkiem tego, co możemy później osiągnąć. Będąc pogrążonymi w złosci, niezadowoleniu, smutku, poczuciu niskiej samooceny nie jestesmy w stanie przenosić gór, nieprawdaz? o tym chyba zresztą mówił Vitale w 'Sekrecie' (filmie). Bogactwo zaczyna się w naszych głowach :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks652 Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 12:57 Jak dla mnie bardzo mocno przereklamowane i napisane na zasadzie "Mamy teorię to teraz dopasujmy do niej historię". Czytając go nie mogłam pozbyć się wrażenia, że jednak jest to poradnik psychologiczny ubrany w szaty jakiejś wielkiej tajemnicy. Samo słowo "Sekret" jest najlepszym dowodem, że autorka, a raczej autorzy są doskonałymi psychologami. Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 06.05.10, 14:34 oj tam oj tam. Może i trochę to się wydaje być przereklamowane, ale jak sam napisałeś autorzy są doskonałymi psychologami, ale przecież zanim sekret się pojawił i zrobił taką furorę to już wcześniej w psychologii działała zasada samospełniającej się przepowiedni. Moim zdaniem autorzy sekretu nieco tylko ją zmodyfikowali i rozszerzyli tą teorię. Niektórzy w to wierzą inni nie. Ja w to wierzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz_angua Re: 'Sekret', czytaliście? 12.05.10, 11:57 Książka z gatunku " Jak zarobić kupę kasy, pisząc bzdety". Tym, którzy chcą ją przeczytać, mogę ją (a właściwie kilkadziesiąt stron, bo po tylu się poddałam) streścić za darmo. *Myśl pozytywnie, to wszystko Ci się uda* Jeśli lubicie pseudofilozoficzne wywody dla nieszczęśliwych gospodyń domowych, chcących odmienić swoje życie, to polecam tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golemno Re: 'Sekret', czytaliście? IP: 109.255.68.* 12.05.10, 12:41 Nie przebrnęłam. Jak najbardziej zgadzam się, że pozytywne myślenie jest ważne, ale jak ja sobie będę siedzieć na dupie i marzyć o tym, że chcę wygrać zawody w maratonie, to wygram? Chyba trzeba też coś robić poza pozytywnym myśleniem, co jakoś zostało pominięte w tej książce. Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 12.05.10, 12:58 hmmm nie do końca ta część, że coś trzeba zrobić, żeby odnieść sukces została pominięta, bo z tego co pamiętam z filmu na fakt, żeby odnieść sukces składa się klika rzeczy po pierwsze chcieć, potem, czuć, i mieć wiarę. Wiem wiem trochę to brzmi banalnie, ale generalnie przykłady ludzi, jak udawało im się odnieść sukces, jak najbardziej do mnie przemawiają. Poza tym nie wiem, czy wy tak macie, że coś was martwi, trapi szukacie sposobu na rozwiązanie problemu i nic, bo za bardzo się tym przejmujecie. A jeśli powiecie się wszystko się ułoży i będziecie w to głęboko wierzyć w najmniej oczekiwanym momencie znajduje się Wyjście z najtrudniejszej sytuacji. ( takich przykładów w sekrecie mnóstwo ) chyba znowu trochę zapachniało banałem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
neral_0 Re: 'Sekret', czytaliście? 17.05.10, 09:13 Wydaje mi się,że wszystkie negatywne opinie o "Sekrecie" wynikają z bardzo pobieżnej lektury. To naprawdę działa,tylko trzeba wiedzieć jak stosować tę metodę. Jest wiele przykładów na to,ze tak jest. Wystarczy tylko przyjżeć się biografiom ludzi, którzy odniesli sukces. A tak swoją drogą to 20 czerwca Joe Vitale ma szkolenie w Warszawie, może warto się wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 17.05.10, 11:58 Myślę, że na takie szkolenie byłoby się wybrać. Tylko chyba mój przedmówca się pomylił trochę bo sprawdzałam na stronie vitale.pl i tak jest napisane, że szkolenie odbywa się 26 czerwca, a nie jak to wyżej zostało powiedziane 20. I jeśli ktoś chciałby w nim uczestniczyć to myślę, że dobrze by było sobie to miejsce zarezerwować, bo z dnia na dzień jest ich coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
neral_0 Re: 'Sekret', czytaliście? 20.05.10, 10:02 Jak słyszę o tych wszystkich opiniach,że "Sekret" może być szkodliwy to chce mi się śmiać. Wszystko zależy od człowieka, jeśli potrafi kontrolować swoje myśli to osiągnie sukces. Jeśli będzie się bał uczynić pierwszy krok:) to będzie się bał przez resztę życia podjąć jakiekolwiek działanie. To właśnie strach jest najgorszy;przestańmy się bać, odwaga jest w życiu potrzebna:) A szkolenie Joe Vitale to świetna sprawa( słyszałem,że am się odbyć w bardziej kameralnym gronie) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: 'Sekret', czytaliście? 13.05.10, 18:19 Ksiazka ta moze byc wrecz niebezpieczna i niosaca wiele rozczarowan dla tych, ktorzy uwierza ze wszytsko w zyciu zalzey tylko od nich ich pozytywnego myslenia. Tymczasem nie do konca tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 18.05.10, 10:12 no tak może ona nieść za sobą pewne niebezpieczeństwa, ale jest taki moment, że nie należy się poddawać, a to, że jeśli coś mimo naszych najlepszych chęci nadal jest poza naszym zasięgiem to wynika z tego, że albo niedostatecznie mocno wierzyliśmy, albo się zniechęciliśmy. Może to brzmi trochę banalnie, ale moim zdaniem trzeba mieć dystans do tego. Bo owszem możemy wiele osiągnąć dzięki pozytywnemu myśleniu, ale samo myślenie nie wystarczy, bo też mimo wizualizacji, pozytywnego myślenia i czucia, ważne jest także działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: 'Sekret', czytaliście? 19.05.10, 12:46 someday_someone napisała: > , że jeśli coś mimo naszych najlepszych chęci nadal > jest poza naszym zasięgiem to wynika z tego, że albo >niedostatecznie mocno wierzyliśmy, albo się zniechęciliśmy. Wiesz, czytalam kiedys bardzo dobra wypowiedz w tym temacie, bodaj na Amazonie, a chodzilo o ksiazki L. Hay. Ktos w recenzji napisal, ze takie myslenie jest szkodliwe, krzywdzace i okrutne podajac przyklad kobiet masowo gwalconych w Darfurze. I ja powtarzam to pytanie: tez sadzisz, ze sobie na to "zasluzyly", bo nie byly wystarczajaco zaangazowane w afirmacje i myslenie pozytywne? A ludzie, ktorym sie rodzi uposledzone dziecko - tez za malo wierzyli...? A ofiary wypadkow, morderstw - moglyby tego uniknac, gdyby tylko chcialy...? > Może to brzmi trochę banalnie, ale moim zdaniem trzeba mieć >dystans do tego. Bo owszem możemy wiele osiągnąć dzięki pozytywnemu >myśleniu, ale samo myślenie nie wystarczy, bo też mimo >wizualizacji, pozytywnego myślenia i czucia, ważne jest także >działanie. Owszem, ale IMO dotyczy to spraw, nad ktorymi mozemy w jakis sposob zapanowac, czyli nasza praca, kariera czy spadek wagi. Tutaj myslenie pozytywne moze wiele pomoc, przede wszytskim popychajac do dzialania i motywujac do dalszej walki. Ale rozciaganie mocy pozytywnego myslenia na wszytskie sfery zycia, takie jak zdrowie czy zycie uczuciowe jest naciagane. Owszem, wiadomo ze myslac pozytywnie sami czujemy sie lepiej i sprawiamy, ze i innym jest z nami dobrze (aczkolwiek spotkalam sie z przypadkami ekstremalnymi osob, ktore nie chodza do kina na dramaty czy thrillery, bo unikaja "negatywnej energii"... :-/), ale nasza kontrola nad wieloma aspektami zycia jest ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: 'Sekret', czytaliście? 19.05.10, 11:07 Ale jest również druga strona medalu, bowiem ci, którzy uwierzą, że moga wiele w życiu osiągnąć dzięki pozytywnemu myśleniu, moga faktycznie wznieść się na wyżyny. Oczywiście trzeba w życiu wszystko wyważać. Nie ma sensu popadać ze skrajności w skrajność. Odpowiedz Link Zgłoś
someday_someone Re: 'Sekret', czytaliście? 25.05.10, 14:14 Owszem na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale na niektóre, szczególnie te, które dotyczą naszego życia owszem. I czarny_winetu ma rację, że dobrze by było znaleźć złoty środek i wszystko wyważyć. Ja mimo argumentów, które zostały tutaj przytoczone wierzę w działanie pozytywnego myślenia i to, co zostało przekazane w "Sekrecie" Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: 'Sekret', czytaliście? 25.05.10, 14:54 someday_someone napisała: > Owszem na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale na niektóre, >szczególnie te, które dotyczą naszego życia owszem. Pytanie tylko czy jest to odkrycie na miare bestsellera... Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: 'Sekret', czytaliście? 25.05.10, 19:08 > Owszem na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale na niektóre, szczególnie te, > które dotyczą naszego życia owszem. Żeby to było takie proste... Ileż to filmów powstało z kolei o ludziach, którzy uwierzyli w siłę pozytywnego myślenia, afirmacji i innych takich, a nawet zaczęli działać. I co? I nic. Miliony ludzi przeczytało tę książkę. Ilu z nich zostało milionerami? Moim zdaniem to faktycznie jest świetna książka - dla jej autora. Zarobił kokosy, jeździ po całym świecie i pokazuje, że można zarobić na wmawianiu ludziom, że można zarobić. Genialna strategia, tylko że nic się za nią nie kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
noon25 Re: 'Sekret', czytaliście? 26.05.10, 12:22 Oglądałam film i zmieniłam zdanie na niektóre tematy. To co zawsze uważałam za swoją porażkę w jakimś sensie teraz potrafię zamienić w pozytywne myślenie. Szczerze polecam wszystkim smutasom, pesymistom i tym co wiecznie są na "NIE". Słyszałam nawet o szkoleniu jakie jest organizowane i się zastanawiam czy nie skorzystać. Uwierzcie mi każdemu trzeba takiego zastrzyku pozytywnego myślenia od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
coolista80 Re: 'Sekret', czytaliście? 26.05.10, 12:54 Nie czytałam tej książki co prawda, ale słyszałam, że niezła i większość osób które przeczytały, mówiło, że naprawdę warto po nią sięgnąć. Zresztą autor nietypowy, biedak, który tylko i wyłącznie podejściem do życia osiągnął ogromny sukces i stał się bogaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
noon25 Re: 'Sekret', czytaliście? 26.05.10, 13:55 Jeżeli jeszcze faktycznie nie zetknęłaś się z tą filozofią to uważam, że warto to zmienić. Jak pisałam wyżej ja oglądałam film ale teraz się zastanawiam czy nie pojechać na szkolenie w czerwcu. Czy ktoś był już na takich szkoleniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: 'Sekret', czytaliście? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 20:13 piszeksiazke.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: 'Sekret', czytaliście? 02.06.10, 10:40 książki nie czytałem, ale znam osobę Joe Vitale a raczej jego historię. I muszę powiedzieć, że mnie to zaciekawiło, a nawet zafascynowało. niesamowite jest to jak szybko z biedaka i bezdomnego stał się milionerem. American dream jak nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_masa Re: 'Sekret', czytaliście? 09.06.10, 14:28 Ja właśnie na odwrót, znam książkę i film, ale brakuje mi takiego praktycznego przełożenia tych informacji, wiedzy jak wdrożyć się w taki sposób myślenia. Poczytałam też o Joe Vitale i przypomina mi to historię opisaną w książce Bogaty ojciec, biedny ojciec. Ktoś kojarzy? Na jakimś innym forum też rozmawiałam na ten temat i wiem, że w 26 czerwca Vitale ma być w Warszawie ze szkoleniem z tego tematu, ktoś się może wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: 'Sekret', czytaliście? IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 22:57 przeczytałam calutką; mam nadzieje, że nikt nie poczuje się urażony ale mnie ta książka po prostu śmieszyła - po każdej dawce miałam super humor.....co do istoty tam przedstawionej pozostaje mocno sceptyczna, ale ja już jestem taka chorobliwie racjonalna......język książki mocno taki sobie ( albo tłumaczenie średnie); Odpowiedz Link Zgłoś
looptroop.r Re: 'Sekret', czytaliście? 10.06.10, 15:17 Ja słyszałam o Sekrecie i jestem zainteresowana. Bardzo chciałabym pojechać na to szkolenie. Wiadomo że nie każdy dowierza w siłę przyciągania, ale myślę że warto to zgłębić. Mnie to nie śmieszy, ale raczej intryguje. Tu znalazłam więcej szczegółów na ten temat: www.vitale.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_masa Re: 'Sekret', czytaliście? 11.06.10, 10:49 A kiedy to szkolenie jest? Bo ja też bym się przeszła. Przyznam, że na początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego tematu, ale ostatnio doszłam do wniosku, że coś w tym jest i chciałabym wiedzieć, coś więcej na ten temat. Właśnie skojarzyłam, że ten Vitale, to jest jeden z ekspertów, który wypowiada się w filmie Sekret i przyznam, że jego historia od pucybuta do milionera robi wrażenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: 'Sekret', czytaliście? 11.06.10, 12:48 przestańcie. robicie tak bezczelny spam że aż zęby bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
buriti Re: 'Sekret', czytaliście? 17.06.10, 10:43 oj oj nie czytałam, tej książki, ale wiele pozytywnych słów o niej słyszałam. I tak się zbieram i zbieram, żeby ją przeczytać. Rozmawiałam z wieloma osobami na jej temat, a większość z nich bardzo sobie ją chwaliło. Przede wszystkim ze względu na to, że książka jest działa bardzo pozytywnie. Nic dziwnego, że stała się ona bestsellerem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilika Re: 'Sekret', czytaliście? 23.07.10, 11:51 Nie czytałam, ale dużo słyszałam. Może coś jest w tej naszej wewnętrznej sile. Odpowiedz Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: 'Sekret', czytaliście? 02.08.10, 10:18 Wrócę do tematu. Czy był ktoś na tym szkoleniu z Joe vitale, które było w Warszawie? Mógłby się podzielić jakimiś informacjami, albo chociaż wrażeniami z tego szkolenia? Wiem, że są materiały i można je sobie zamówić, ale najpierw chciałbym się czegoś dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
only-tolok Re: 'Sekret', czytaliście? 03.08.10, 10:33 Trzeba przyznać,że Joe Vitale jest niesamowity. Nie mogę sie doczekać, aż ktoś będzie chciał podzielić się materiałami ze szkolenia( już są, już są). Myślę,że warto dać szansę sile przyciągania i pozwolić, by całe bogactwo tego świata do nas przyszło Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: 'Sekret', czytaliście? 03.08.10, 11:16 lalala lalala przestańcie spamerzy. albo starajcie się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś