Dodaj do ulubionych

książki o wampirach

IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 19:04
Czy możecie polecić mi jakieś książki o wampirach? Umiłowałam sobie sagę Twilight i teraz szukam czegoś w tym stylu.
Znajomi polecali mi The Dark Divine, ale niestety nie na po polsku jeszcze, a ja z angielskim tak raczej kiepsko :(
Obserwuj wątek
    • Gość: magenta Re: książki o wampirach IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.10, 22:35
      co masz na myśli " w tym stylu"? chodzi ci o fabułę?sposób ukazania wampirów?"nastoletnich bohaterów? romans?
      może warto - o ile nie znasz - poczytać jakiś wampirzych klasyków? np. Anne Rice "wywiad z wampirem" ?
      a z nowo wydanych ( w Polsce chyba dostępna jest już 4 część) proponuję Charlaine Harris, serię o Sookie Stackhouse - to lekkie czytadła, ale sympatyczne (serial Czysta Krew powstał na bazie tych książek - serial genialny :))

a tak w ogóle to na forum temat wampirów był już wielokrotnie omawiany, więc myślę, że warto sobie przeczytać wcześniejsze dyskusje, ilość proponowanych na nich pozycji jest ogromna, może coś ci się spodoba. to kilka przykładowych dyskusji:

forum.gazeta.pl/forum/w,151,94443208,94443208,Wampiry.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,151,5976140,5976140,Ksiazki_o_wampirach.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,151,94443208,,Wampiry.html?v=2
      • minniemouse Re: książki o wampirach 09.10.10, 06:59
        a czy Kelley Armstrong jest juz po polsku?

Minnie
        • nchyb Re: książki o wampirach 09.10.10, 17:15
          jakiś konkretny tytuł, czy całokształt? Bo taka np. Ugryziona już jest...
          • minniemouse Re: książki o wampirach 10.10.10, 03:20
            > jakiś konkretny tytuł, czy całokształt? Bo taka np. Ugryziona już jest...

cokolwiek, bo jak kiedys szukalam to nic nie znalazlam.

Minnie
            • nchyb Re: książki o wampirach 10.10.10, 09:20
              Zysk ją wydaje, dwa cykle zaczęte.

do tej pory wydano na pewno:
              Ugryziona i Wezwanie.

• minniemouse Re: książki o wampirach 11.10.10, 00:26
                Dzieki :)

Minnie
    • joanka-r Re: książki o wampirach 09.10.10, 20:46
      ''Bala maturalne z piekła'', ''Drugie życie Bree Tanner'', obie pozycje tej samej autorki co saga Zmierzch.
    • Gość: tores Re: książki o wampirach IP: *.sileman.net.pl 04.11.10, 09:09
      Ja poluję (póki co czekam na pojawienie się w księgarniach) książki Dziedzictwo mroku :)
      • zielonamysz Re: książki o wampirach 04.11.10, 11:04
        Lena w chmurach wydana akurat przez akapit. Pierwsza czesc cyklu Dzien,Noc Cien.
        Wyglada interesujaco ale nie czytalam. Chyba juz poza mna takie lektury...
    • mrukmrukmruk Re: książki o wampirach 15.11.10, 09:45
      Polecam "Miasteczko Salem" Stephena Kinga. Ale jeśli spodziewasz się romantycznych wampirów, pijących krew jedynie z podpasek ;), to się raczej rozczarujesz. To horror o krwiożerczych bestiach, bardzo wciąga, King tworzy niepowtarzalny klimat :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka