mala200333 10.10.10, 16:51 "Dzien Gniewu" Arturo Perez_Reverte Czy lubicie tego pisrza, bo ja go uwielbiam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Arturo Perez-Reverte 10.10.10, 17:25 uwielbiać, to w moim przypadku za dużo powiedziane, ale lubię wiele jego książek... Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Arturo Perez-Reverte 10.10.10, 19:48 Po "Cmentarzysku..." przeszła mi wszelka ochota na dalsze tego pana czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedukcja_watsonie Re: Arturo Perez-Reverte IP: *.hsi7.kabel-badenwuerttemberg.de 10.10.10, 21:22 now lasnie, bo ja cmentarzysko jako pierwsze przeczytalam i zniechecilo mnie kompletnie...mam dac jeszcze jedna szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Arturo Perez-Reverte IP: *.c37.178.msk.pl 11.10.10, 13:16 A to zależy. Nie sprawdza się jako pełnoprawny pisarz, taki na miarę Akademii Hiszpańskiej;). Jak zaczyna pisać o poważnych sprawach ("Batalista"), wyłażą wszystkie wady jego stylu. Ale im dalej od współczesności tym jest lepiej. "Cmentarzysko" czy "Dziewiąte wrota" to taki lepszy Dan Brown (co za czasy, żeby o Reverte pisać lepszy Don Brown;), można przeczytać. Ale rewelacyjny jest w czysto rozrywkowych powieściach historycznych z cyklu o kapitanie Alatriste. Że konwencja zerżnięta? Ze styl manieryczny? Co mi tam, mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traffka Re: Arturo Perez-Reverte IP: 195.95.164.* 11.10.10, 15:46 'Cmentarzysko..' i 'Batalista' faktycznie trochę przekombinowane, ale jestem zachwycona "Fechtmistrzem" i "Królową Południa". "Klub Dumas" i "Szachownica Flamandzka" to faktycznie taki Brown w bardziej klimatycznym wydaniu i po przeczytaniu "królowej.." nie mają już dla mnie takiego uroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczik81 Re: Arturo Perez-Reverte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 19:24 Zgadzam się..."Królowa Południa" bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babinka Re: Arturo Perez-Reverte IP: *.2.pxs.pl 18.10.10, 09:43 Podobała mi się "Ostatnia Bitwa Templariusza" Odpowiedz Link Zgłoś
al9 najlepsze są 18.10.10, 15:54 Szachownica Flamandzka i Ostatnia Bitwa Templariusza... Bardzo przyzwoita lekka literatura rozrywkowa.. W Polsce mało kto tak pisze.. Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Arturo Perez-Reverte 18.10.10, 16:04 Scena gdy bohaterka po otrzymaniu wiadomosci telefonicznej ucieka jest fenomenalna...."Krolowa Poludnia" Odpowiedz Link Zgłoś