Dodaj do ulubionych

psychologiczne

11.12.10, 16:31
może macie coś w stylu:"śnienie na jawie" arnolda mindela czy "kolorowa terapia" małgorzaty chwedorzewskiej. poszukuję książek psychologicznych (nie poradników) z których mogę coś w wnieść dla siebie, jakieś ćwiczenia psychoterapeutyczne czy wręcz autoterapia - oczywiście z odpowiednim klimatem. Także coś w stylu "listy terapeutyczne" berta hellingera. ??? Poproszę o tytuły i autorów jeśli ktoś wie o co mi chodzi.
Obserwuj wątek
    • wlodekbar Re: psychologiczne 11.12.10, 17:34
      Moze cos stad wybierzesz:
      www.google.pl/search?q=jacek+santorski&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
      ale nie znam tych ksiazek.
      Wiem natomiast, ze wydawnictwo Jacka Santorskiego uchodzi za dobre.
    • Gość: anoNYm Re: psychologiczne IP: *.pools.arcor-ip.net 13.12.10, 11:12
      Hmmm taki "repertuar" poradnikowy, to moze tylko zrobic "wniesc" jeszcze wiekszy duchowy chaos klimatyczny:)
      • gahka Re: psychologiczne 13.12.10, 15:19
        podobno tylko z chaosu wyłania się coś wartościowego.
        wydawnictwa znam tylko potrzebuję tytułów. opisy zamieszczone pod tytułami ksiązek w księgarniach internetowych niewiele mówią i parę razy się już nabrałam. Np. ostatnio kupiłam "cokolwiek myslisz pomyśl odwrotnie" - książka ma 142 strony ale....odjąć zdjęcia, hasła, rysunki, i zmniejszając czcionkę do normalnych rozmiarów - może wyjdzie 10 stron. nie lubię "cegieł" ale to przesada....czekam na tytuły od wielbiciela podobnej literatury :)
        • kardiolog Re: psychologiczne 08.09.14, 19:07
          Moze Zimbardo?
          Ale tam nie ma wskazowek jak zyc tylko analiza zaburzen, statystyka, leczenie.
          Moze sie przyda.
          kardiolog
    • Gość: Śmiertelnik Re: psychologiczne IP: *.158.216.204.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.14, 16:53
      Krótka lista książek klasyków / perełek literatury terapeutycznej, o rozwoju osobistym jest np. tutaj: www.psychoterapia.pro/psychoterapia_lektury.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka