Dodaj do ulubionych

"Anus Mundi" Kielara- kto wie gdzie dostac?

IP: 141.46.230.* 15.04.04, 16:10
Czesc.
Szukam tej ksiazki juz dluuuuugo i nigdzie nie moge jej dostac. Moze ktos
bylby w stanie mi pomoc? Chetnie kupie, moze byc uzywana.

Moj adres: e_trusia@tlen.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: clevera w bibliotece szkolnej IP: 80.51.242.* 16.04.04, 14:44
      A próbowałaś w bibliotekach szkolnych? Można tam znaleźć bardzo wiele książek
      niedostępnych w bibliotekach publicznych. Ja tę książke znalazłam w bibliotece
      szkoły średniej.
      • Gość: trusia Re: w bibliotece szkolnej IP: 141.46.230.* 16.04.04, 21:43
        dzieki za odpowiedz. szczerze mowiac nie pomyslalam o tym, ale ja pochodze z
        malego miasteczka i nie sadze zeby biblioteka publiczna miala taka pozycje, a
        szkolna tym bardziej. moja polonistka z liceum pare lat temu dowiedziala sie
        ode mnie o istnieniu tej ksiazki.
        ale sprawdze, co mi szkodzi. a jakby ktos chcial sprzedac, to ja chetnie
        kupie :))
        • solfuga Re: w bibliotece szkolnej 16.04.04, 23:25
          Literatura "obozowa" to również moje zainteresowania literackie. Mam oczywiście "Anus mundi", niestety tylko 1, ale jeżeli napotkam 2. to zakupię i zaproponuję odsprzedaż (za tyle za ile kupiłem + koszty wysyłki). Oczywiście, nie będzie problemu jeśli w tym czasie trusia zdobędzie książkę.
          Pozdrawiam. Solfuga.
        • Gość: clevera sprobuj koniecznie IP: 80.51.242.* 17.04.04, 16:04
          Nie sugeruj sie wypowiedziami polonistki, wiekszosc z nich nie ma czasu na
          czytanie literatury , ktora nie jest tzw piekna, nie mowiac o pojeciu co maja
          we wlasnej bibliotece szkolnej. Ja tez mieszkam w malym misteczku z jedna
          biblioteka publiczna i jedna szkola srednia, wiec sprobowac nie zaszkodzi:))
    • Gość: marek-p Re: "Anus Mundi" Kielara- kto wie gdzie dostac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 10:45
      W moim miasteczku wlasnie w bibliotece publicznej bez problemu mozna ja
      wypozyczyc.Sprobuj.Pzdr
      • Gość: trusia Re: "Anus Mundi" Kielara- kto wie gdzie dostac? IP: 141.46.230.* 17.04.04, 18:06
        Skoro mowicie ze w malych miasteczkach nie jest tak zle z odnalezieniem
        odpowiednich tytulow w bibliotekach, to sprobuje:) I obiecuje ze jak znajde
        Anus Mundi w mojej "metropolii" to oficjalnie przeprosze Panie Bibliotekarki za
        brak wiary :))
        Solfuga dzieki za propozycje. Wchodze w to. Jak kupisz, to ja odkupie. A przy
        okazji, skoro lubisz literature obozowa, to sypnij jakimis tytulami. Dawno juz
        takich rzeczy nie czytalam, wiec jak masz ciekawe propozycje, to sie nimi
        podziel. Moze ktores z nich tez znajde w mojej bibliotece...
        pozdrawiam

trusia
    • solfuga "Anus Mundi" Kielara 17.04.04, 18:01
      Proponuję też:
      Stanisław Grzesiuk "Pięć lat kacetu"
      Wacław Mitura "Za drutami Stutthofu"
      Imre Kertész "Los Utracony"
      "Muzułman wraca do domu" różni autorzy
      "Numery mówią" różni autorzy
      Tadeusz Czajka "Czerwone punkty"
      Bronisław Mróz-Długoszewski "Niepotrzebna łyżka"
      Witold Wiśniewski "Otwierają się bramy obozów"
      Stefan Krupa "A jednak tak było"
      Alojzy muraszko "Jedna szansa na tysiąc"
      Andrzej Bartoszyński "Nieletnim wstęp wzbroniony"
      Jan Michalak "Nr 3273 miał szesnaście lat"
      oraz
      słowo wstępne Adolfa Gawalewicza do albumu "Auschwitz - Birkenau" Adama Bujaka
      a na deser
      dwa tomy komiksu Arta Spiegelmana "Maus".
      Pozdrawiam.
      • Gość: trusia Re: "Anus Mundi" Kielara IP: 141.46.230.* 17.04.04, 18:07
        o matko kochana... chyba jakas telepatia. wlasnie pisalam zebys sie jakimis
        tytulami podzielil :))) DZIEKI
        • Gość: Kawka Re: "Anus Mundi" Kielara IP: *.avamex.krakow.pl 17.04.04, 22:23
          Witam.Ja tez dorzucę garstkę swoich propozycji :
          Bruno Apitz "Nadzy wśród wilków"
          Tadeusz Hołuj "Koniec naszego świata"
          Wanda Półtawska "...i boję się snów" (PRZECZYTAJ KONIECZNIE!!! To wspomnienia
          krakowskiej lekarki z pobytu w Ravensbruck ; głównie dotyczą eksperymentów
          medycznych na kobietach-"królikach doświadczalnych"- ale nie tylko.A sama
          autorka jest bardziej znana jako osoba cudownie uzdrowiona za sprawą Ojca Pio;
          i właśnie jej uzdrowienie przyczyniło się do kanonizacji tego zakonnika . )

Seweryna Szmaglewska "Dymy nad Birkenau"
          "Przeżyłam Oświęcim"
          William Styron "Wybór Zofii"
          Janina Ostaszewska-Karaszewska"Byłam numerem"
          Zofia Krzyżanowska "Czarna flaga"
          Zofia Nałkowska "Medaliony"
          Herman Wouk "Wojna i pamięć" -( w jednym z tomów akcja dzieje się w "Rajskim
          Gettcie " w Teresinie)

Aleksander Kulisiewicz "Obóz hitlerowski Sachsenhausen-Oranienburg" (autor był
          nazywany "bardem obozowym"; w czasie swojego uwięzienia spisywał teksty
          powstających w obozach piosenek, zapamiętywal melodie lub je komponował do
          znanych sobie tekstów.Najbardziej znana jest "Kołysanka z Birkenau" )

Janusz Karwacki "Zycie wśród śmierci"
          Gabriela Garłacz,Danuta Rosomak "Akuszerka: rzecz o Stanisławie Leszczyńskiej"
          (chyba niedawno był o niej film w telewizji na Hallmarku ,sfabularyzowana
          opowieść).

Jeśli nie uda Ci się znależć "Anus Mundi" -będę miala dla Ciebie pewną
          propozycję.

A na razie pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: clevera dodam IP: 80.51.242.* 17.04.04, 23:34
            "Ponad ludzka miare" praca zbiorowa - wspomnienia wiezniarek , na ktorych
            przeprowadzano eksperymenty medyczne
            • Gość: trusia Re: dodam IP: 141.46.230.* 18.04.04, 19:06
              Dzieki za wszystkie tytuly, mam teraz zapas czytania na nastepne kilka
              miesiecy:)))
              Kawka, ciekawa jestem co to za propozycje masz dla mnie. Moze jakies szczegoly?

pozdrawiam

trusia
              e_trusia@tlen.pl
              • Gość: Kawka Re: dodam IP: *.avamex.krakow.pl 20.04.04, 23:57
                Witam. Niestety,nie posiadam na własność książki "Anus mundi" ; gdyby tak było-
                pożyczyłabym Ci ją. Ale właściwie nie wiem,czy Ty chcesz tę ksiązkę TYLKO (?)
                przeczytać ,czy też koniecznie musisz mieć ją na własność. Bo jeśli zależy Ci
                jedynie na przeczytaniu,to mogłabyś skorzystać z tzw. wypożyczania
                miedzybibliotecznego .
                Pozdrawiam.
                • glonik Re: dodam 21.04.04, 01:36
                  O, Kawka mnie uprzedziła. W każdej, nawet najmniejszej bibliotece, możesz
                  skorzystać z Wypożyczalni Międzybibliotecznej. Sprowadzą Ci książkę pobierając
                  tylko koszt wysyłki.
                  A do tytułów dorzucę "Autoportret z blizną" R.Fristera.
                  • Gość: trusia Re: dodam IP: 141.46.230.* 21.04.04, 14:49
                    Moja historia z Anus Mundi jest nastepujaca. Mialam ja kiedys i po przeczytaniu
                    bylam pod takim wrazeniem, ze z checia pozyczalam ja innym. Ale niestety po
                    ktoryms razie juz do mnie nie wrocila. Tak to jest jak pozyczam tylko jednej
                    osobie, a ta przekazuje ja dalej i dalej...(WWRRRRR!!!)
                    To jest jedna z kilku pozycji, ktore koniecznie musze miec w swojej
                    biblioteczce. I dlatego jej teraz szukam.
                    Dzieki za wszystkie wskazowki i kolejne tytuly. Jak cos z nich przeczytam, to
                    szybko zamelduje.
                    pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka