karodzaj 07.05.04, 16:12 wiem, że temat pstu nie brzmi zbyt mądrze. z kim z pisarzy chcielibyście udać się na randkę, spotkanie?? ;-) Virginia Woolf :), ale też... Andrzej Stasiuk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smillaaraq Re:no, wreszcie dobre pytanie ;-P 07.05.04, 20:10 Erlend Loe, Etgar Keret, Jouni Inkala... wymieniam tych zyjących ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
laperla Re: z kim na randkę? 07.05.04, 20:28 karodzaj, z wilde albo z shakespeare, tylko, ze niestety u tych panow nie mialabym szans z powodu ich orientacji (( wiec choderlos de laclos, jonathan franzen albo philip roth ;) a z polskich pisarzy to oczywiscie gombrowicz & stasiuk ;) zawsze ta meka wyboru, chetnie poznalabym ich wszystkich )) pozdrawiam perla Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: z kim na randkę? 07.05.04, 20:34 Z Oskarem Wildem, z Umberto Eco, z Kopalińskim, z Lemem aż żal dupę ściska że się urodziłem hetero:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: z kim na randkę? 07.05.04, 20:47 Na randkę to raczej nie, ale spotkanie to już inna sprawa. Kiedyś marzyłam o tym, żeby spotkać Olgę Tokarczuk - udało się. Virginia Woolf też bardzo mnie fascynuje. Poza tym Margaret Atwood. Jak widać wśród moich ulubionych pisarzy - same kobiety:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: z kim na randkę? 07.05.04, 21:08 no i jeszcze Graham Swift, koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: z kim na randkę? 08.05.04, 12:05 z Paulem Asterem z Saulem Bellowem z Wirginia Woolf Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: z kim na randkę? 09.05.04, 23:13 Co ściska żal, że się urodziłeś hetero? Odpowiedz Link Zgłoś
twarda_trawa z kim na randkę? 08.05.04, 12:24 Jako kobieta? Z Ian'em McEwan'em. Jako mężczyzna? Z Dorotą Masłowską. Ponadczasowo? Z Ann Radcliffe. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: z kim na randkę? 08.05.04, 15:50 Z nikim ! Moi ulubieni pisarze w życiu prywatnym byli ponoć potwornymi nudziarzami. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: z kim na randkę? IP: *.lodz.mm.pl 08.05.04, 15:58 Mnie się podoba ten pomysł, na randke chciałabym isć z Williamem Szekspirem;P, a na spotkanie z Anne Rice. Pozdruufki. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: z kim na randkę? 08.05.04, 16:05 ha! oczywiście, że Andrzej Stasiuk! ... i nie tylko na randkę! :)) a jeszcze: Milan Kundera i Jerzy Kosiński :) .... z oczywistych powodów :) Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: z kim na randkę? 08.05.04, 17:07 Pogadac z: Christopher Marlowe - bo ciekawe zycie i tajemnicza smierc. L.F. Celine - bo pisal fantastycznie Witkacy - bo lubie Jego humor W.G. Sebald - spytac sie o Jego wedrowki Raczej nie chcialbym spotkac sie z kims kto jest tylko pisarzem i nie potrafi mowic o niczym wiecej. Barth i Gaddis - bo niekosnekwentnie chcialbym posluchac ich literackich pomyslow Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: z kim na randkę? 08.05.04, 20:04 Jak czytałam tytuł, to myślałam, że chodzi o bohaterów! Nawet paru wymyśliłam... A jesli chodzi o autorów to powiem przewrotnie- z żadnym. Pisarze interesują mnie wyłącznie jako autorzy pewnych idei i ich życie prywatne w ogóle mnie nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: z kim na randkę? 09.05.04, 15:51 a z bohterów kogo proponujesz? (zabiłaś mi klina tym pytaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: z kim na randkę? 09.05.04, 17:26 Albo głównego bohatera powieści "Ulica marzycieli" albo Marka Darcy z "Dziennika Bridget Jones" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzerzucha Re: z kim na randkę? 08.05.04, 21:06 dla mnie Neil GAiman widzieliście jaki on jest przystojny :) Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: z kim na randkę? 09.05.04, 15:52 oj, widzieliśmy, oj widzieliśmy.... a do tego, jak on pisze!!!! dopisuję go do listy :) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: z kim na randkę? 08.05.04, 20:15 Z Baudelaire'em, oczywiście. Pasowalibyśmy do siebie zwłaszcza pod względem kolorystyki, chociaż ja nie mam jeszcze różowych rękawiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Protest IP: 81.219.117.* 08.05.04, 20:57 Protestuję przeciwko dyskryminacji mężczyzn w tym wątku. Szanowne Czytelniczki mają znacznie większy wybór kandydatów na randkę niż Potencjalny Czytelnik kandydatek. Kobiety do pióra! P.S. Chyba zostanę pisarzem, choć prezencją np. Andrzeja Stasiuka poszczycić się nie mogę. P.S. 2 Choćby pobieżny rzut oka na listę zaskakuje pewną dziwną prawidłowością. Otóż zastanawia wysoki odsetek pisarzy, na randkę z którymi lepiej by było wysłać kolegę, chłopaka, narzeczonego, ewentualnie męża; jak bardzo by to perwersyjnie nie zabrzmiało... Łamię sobie głowę, o czym to może świadczyć? P.S. 3 Aha, jaka proza byłaby preferowana przez Drogie Forumowiczki? Wszelkie sugestie postaram się uwzględnić w swojej twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampelune Re: z kim na randkę? IP: *.nawojka.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 09.05.04, 22:31 Zdecydowanie z Petroniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: z kim na randkę? 09.05.04, 23:05 z Gombrowiczem, ach... a gdybym była mężczyzną to z Agathą Christie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow. Myllyr Re: z kim na randkę? IP: *.acn.waw.pl 09.05.04, 23:16 Ze Putramentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juna Re: z kim na randkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:42 z Pilchem Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Po randce... 11.05.04, 18:24 Przepraszam za pusty post, sam się zrobił! Chciałam zapytać, jak tam porandkowe refleksje? Kto westchnął: Przez ciebie płynie strumień piękności, lecz sam nie jesteś pięknością!" Odpowiedz Link Zgłoś
clevera druga randka:) 11.05.04, 20:38 Po pierwszej umówiłabym sie na drugą, tym razem z Manuelą Gretkowską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Po randce... IP: *.os.kn.pl 11.05.04, 22:40 Krasiński "Nie- Boska komedia" ; slowa skierowane do Męża btw bardzo lubie ten cytacik pozdr l. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Po randce... 12.05.04, 17:39 Gość portalu: lenka napisał(a): > Krasiński "Nie- Boska komedia" ; slowa skierowane do Męża > btw bardzo lubie ten cytacik pozdr l. Masz oczywiście rację, tylko że ja niejasno sformułowałam pytanie. Chciałam zapytać, kto z forumowiczów westchnął po randce z wielbionym pisarzem właśnie w tym tonie. :) Odpowiedz Link Zgłoś