Dodaj do ulubionych

Matras - przedpłaty na książki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 12:47
Weszłam na stronę Matrasu a tam pełno fajnych promocji,zalogowałam się i zaczęłam dodawać do koszyka a tu...okazuje się że najpierw muszę zapłacić a potem odebrać w sklepie.Czyli żadają przedpłaty na zamówienie w wysokości 100% !!! Jakby nie można było zapłacić gotówką przy odbiorze w księgarni ! Nie chce mi się latać dwa razy-najpierw z przelewem (nie mam konta internetowego) a potem żeby odebrać! Stracili kilenta i tyle. Zrozumiałabym gdyby zamówienie było na jakąś wygórowaną kwotę albo zamówienie jakiś książek specjalistycznych ale tak? Dziwne praktyki:( Zamówiłam w innej-zapłaciłam gotówką przy odbiorze bez najmniejszego problemu!!!! Wielki minus dla Matrasu
Obserwuj wątek
    • Gość: mól książkowy Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 28.06.11, 13:07
      Stracą więcej klientów, to zauważą, że robili źle.

PS Też nie lubię robić przedpłat, jeśli towar można odebrać w księgarni - tylko z jednego powodu: jeśli nie dostarczą jakiegoś towaru, trzeba się później użerać kilka dni (ba, czasem nawet dłużej!) z Działami Obsługi Klientów o zwrot części pieniędzy na konto.
    • Gość: borrrsuk Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 09:11
      Nie wiem czemu się dziwisz, przecież to normalna procedura ksiegarni internetowej,
      tyle że z odbiorem w miejscu. Można przecież zamówić przesyłkę do domu z płatnoscią przy odbiorze albo pójśc do ksiegarni Matrasu w realu i kupić to samo na miejscu.

ps. zastanawiające w twojej wypowiedzi jest to, że nie masz dostępu do konta,
      myslałam, ze to dotyczy "nieskomputeryzowanych" osób w pewnym wieku z przyczyn braku dostępu ale tak z wyboru?
      • Gość: bosssssska Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.11, 09:37
        > Nie wiem czemu się dziwisz, przecież to normalna procedura ksiegarni internetow
        > ej,

Hmm... Księgarnie, z których ja korzystałam, nie mają takiej "normalnej" procedury. Zamawiam z odbiorem osobistym i płacę przy odbiorze.

> ps. zastanawiające w twojej wypowiedzi jest to, że nie masz dostępu do konta,
        > myslałam, ze to dotyczy "nieskomputeryzowanych" osób w pewnym wieku z przyczyn
        > braku dostępu ale tak z wyboru?

A to jest jakiś obowiązek posiadania konta internetowego? Jeśli nie ma, to chyba można nie mieć? I to w dodatku nie mieć z własnej woli...
    • Gość: zdziwiona Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 15:29
      mam konto zwykłe, założone kilka lat temu.Internetowe nie jest mi do niczego potrzebne-żeby wypłacić pieniądze i tak muszę się ruszyć z domu a wpłacać to nic nie wpłacam;) Weszłam z ciekawości do Matrasu-część z tych promocji mieli np.Lee Child "Ganica Lodu" za 4,90 zł !!! no szok
      • Gość: borrrsuk Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:06
        Gość portalu: zdziwiona napisał(a):
        > mam konto zwykłe, założone kilka lat temu.Internetowe nie jest mi do niczego po
        > trzebne-żeby wypłacić pieniądze i tak muszę się ruszyć z domu a wpłacać to nic
        > nie wpłacam;)

Nie piszę tego, żeby cie obrażać, nie nie, po prostu tylko się zdziwiłam,
        bo nie wyobrażam sobie, żeby z każdym przelewem lecieć na pocztę,
        albo niczego nie móc kupic na Allegro albo Matrasie albo Merlinie itp.

Weszłam z ciekawości do Matrasu-część z tych promocji mieli np.L
        > ee Child "Ganica Lodu" za 4,90 zł !!! no szok

Te same promocje co w necie, są też w księgarni, więc wystarczy pójść i kupić (o czym wczesniej pisałam)
    • gazeta_mi_placi Re: Matras - przedpłaty na książki 30.06.11, 17:31
      Ja w Matrasie kupuję tradycyjnie, bardzo lubię tę księgarnię, miła obsługa i mniej osób niż w Empiku.
      • Gość: tymianek21 Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.250.172.smslowianin.pl 01.07.11, 09:43
        Też nie mam konta w banku internetowym a z promocji Matrasa kilka razy już zrezygnowałam bo nie miałam jak zapłacić. W Empiku albo w Merlinie zamawiam książki przez internet a po 2-3 dniach odbieram za darmo w ich punktach i dopiero płacę. W Swinoujściu gdzie jestem bardzo często jest mała ksiegarnia która też umożliwia zamawianie przez internet a płaci się przy odbiorze książek w ich ksiegarni (odbiór na nastepny dzień po zamówieniu).
      • easydobranocka Re: Matras - przedpłaty na książki 27.07.11, 14:45
        Też kupuje w Matrasie w Radomiu,nie korzystam z żadnych przedpłat.Gdyż kupuje w księgarni Matras ,którą odwiedzam gdy mam chwilę czasu,aby zoibaczyć jakie książki mogę kupić na stoliku z tania książką i w promocji.Teraz w Matrasie jest promocja i książki można kupić w dobrej cenie.
        • Gość: mól książkowy Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 28.07.11, 10:52
          A niektórzy wolą zamówić towar przez internet, i iść zapłacić za niego dopiero przy odbiorze osobistym. W merlinie, empiku czy innych księgarniach nie ma problemu, matras jak widzę idzie własną drogą.

Po co mam się fatygować dwa razy do księgarni? Najpierw, żeby naburmuszona obsługa mi coś zamówiła, a później lecieć drugi raz po towar, albo nawet trzeci czy czwarty raz bo czegoś tam nie dowieźli i przyszło później.
    • Gość: loop Re: Matras - przedpłaty na książki IP: *.clienti.tiscali.it 10.07.11, 10:59
      Co prawda nie rozwiązuje to kwestii latania dwa razy, ale... Ja zawsze robię zamówienie bezpośrednio w księgarni:
      1. Nawet, jeśli jakaś pozycja widnieje jako niedostępna, 'moje' panie stają na głowie i wydobywają spod ziemi.
      2. Sprowadzą mi coś, ale mogę sobie przejrzeć i jak nie pasuje, to bez konsekwencji jednak nie zakupić.

No ale ja mam Matras pod nosem i nie jest problemem się tam wybrać nogami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka