Gość: okrent IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 01:55 Czy ktoś czytał "Boga rzeczy małych" Arundhati Roy? Ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melba76 Re: Bóg rzeczy małych 16.05.04, 17:14 Piękna książka, bardzo wpłynęła na moje życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: :) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 03:47 Pozwolę sobie trochę pofilozofować... :) Tak mi przemknęła właśnie przez głowę myśl, że "Bóg rzeczy małych" to taka książka-kwiat. Bardziej dzieło natury niż człowieka... no i nasuwa mi się takie porównanie, że po kwiecie otrzymanym od kogoś w chwili pełnej emocji po jakimś czasie właściwie też nic namacalnego nie zostaje, prawda?.. Ale jednak ta chwila, kiedy cieszyliśmy się jego pięknem, nadała życiu jakąś dodatkową wartość... Ach, pora późna, Neostrada nie działa, i tak czekając sobie na kontakt z infolinią zebrało mi się na filozofowanie... ;) :) Pozdrawiam wszystkich, którzy się wypowiedzieli. :) okrent Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Bóg rzeczy małych 16.05.04, 21:55 czytałam już kilka lat temu, podobało mi się i może nawet przeczytałabym jeszcze raz, gdybym nie miała stosiku książek czekających w kolejce do przeczytania Odpowiedz Link Zgłoś
abranova Re: Bóg rzeczy małych 20.05.04, 10:20 Tu znajdziesz kilka opinii forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=151 Odpowiedz Link Zgłoś