Dodaj do ulubionych

Aleksander Kaczorowski "Gra w życie. Opowieść o...

IP: *.koncept-L.pl 18.05.04, 16:22
Panie Mariuszu, trochę pan namieszał. To jak w końcu brzmi właściwy tytuł
książki Kaczorowskiego??
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelniczka Re: Aleksander Kaczorowski "Gra w życie. Opowieść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:34
      życie to nie gra nie podobała mi się pana książka wydaje mi się że została ona
      napisana na ciężkim kacu nie przemawia ona do mnie nas i całego społeczeństwa
      żeby pisać o życiu trzeba je najpierw trochę poznać tylko straciłam czas i
      pieniądze może trzeba zmienić zawód?????? powodzenia życzliwa
    • Gość: zbych Re: Aleksander Kaczorowski "Gra w życie. Opowieść IP: *.com.pl 19.05.04, 20:53
      Książki jeszcze nie nabyłem. Od kilku dni odwiedzam zaprzyjaźnioną księgarnię
      z nadzieją, że już dowieźli...Panie Aleksandrze nastepna książkę trzeba
      poświęcić tematyce, która tak bardzo była bliska Panu Hrabalowi. Mam na myśli
      gospody, które opisywał na kartach swych książek.On sam nosił sie ponoć z
      myślą aby je kiedyś opisać. To dopiero byłby przewodnik.
      Od dawna swe praskie wędrówki urozmaicam wizytami na cudnej Libni i z ogromną
      satysfakcją pragnę poinformować Pana, że wbrew słowom, które padły w posłowiu
      do "Czułego barbarzyńcy", ogromna wiekszość tych niezwykłych miejsc przetrwała
      i ma sie zupełnie dobrze. Od dawna są to moje ulubione praskie gospody.
      Vlahovka, Na rożku, Stracony posterunek,Na Korabie, U Karla IV, U Jarolimku,
      Pod Browarem, U Jerabku, U Doudóv , Merkury, U Brabców, U Jaguszki, U Horkich,
      U Jirecho III, Pod Miastem Rokycany... Te gospódki naprawdę istnieją i od
      czasów Pana Hrabala nie bardzo się zmieniły. Zapraszam na wędrówkę. Chętnie
      oprowadzę. Serdecznie pozdrawiam .
      • Gość: cwirruss Re: Aleksander Kaczorowski "Gra w życie. Opowieść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.04, 11:26
        w czerwcu lub lipcu prawdopodobnie bede w pradze i na pewno nie omieszkam
        odwiedzic hrabalowskich knajpek:)
      • Gość: cwirruss Re: Aleksander Kaczorowski "Gra w życie. Opowieść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 12:37
        jesli bylbys taki dobry i mogl wypisac jeszcze ulice przy ktorych znajduja sie
        te gospody...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka