parasympatyczna Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 19:05 Polecam chodnikliteracki.pl Oferuja duzo promocji oraz książki w pakietach a także dni darmowej wysylki. Lubie krążyć po księgarniach i obwąchwać druk ;) ale praktycznie zawsze kupuje przez internet i często na tym zyskuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 19:25 A moglabys,paro, podać średnia cenę zakupów z księgarni internetowych? Gdzieś tu,pare wątków niżej, jest taki o prezencie-karcie zakupowej na 200zl, z Empiku. Może dało by się porównać; ile zyskuje się/ ilościowo,jakościowo/ kupując przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
parasympatyczna Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 19:35 A owszem, choćby z dzisiejszej nocy przykład - zależało mi na tym Bożym Igrzysku Davisa. Empik oferuje w cenie 107ZL, natomiast Chodnik juz w cenie 80ZL, wiec pozwolilam sobie na kupno jeszcze jednej pozycji, dla wyrównania rachunku ;) Proponuję zapisać się do newsletterów w księgarniach internetowych, wtedy na bieżąco jesteś informowana o zbliżających się ofertach, wyprzedażach czy dniach darmowej wysyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 19:52 No cos takiego,nie dość, ze do nich idę to jeszcze na moich zelówkach zarabiają 27 od sta. A w życiu.. nie dostaną ode mnie ani złotówki,chytrusy! Odpowiedz Link Zgłoś
parasympatyczna Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 19:57 Kapitalizm, czy jakoś tak to zwą ;) Ja jestem kret sieciowy, co to grzebie po nocach i zawsze coś wygrzebie. Polecam, zwłaszcza przy dylematach typu nowa ksiązka, czy nowa bluzka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:07 Kapitalizm powiadasz...:) No cóż dla mnie to zwykle rżnięcie niedoinformowanych. Ale niechaj... oliwa sprawiedliwa. Stara jestem i zupełnie nie posiadam dylematów /tego typu/ Odpowiedz Link Zgłoś
parasympatyczna Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:21 To znaczy, że jeśli stara, to nie nosi bluzek?? W sumie fajnie, więcej kasiory na książki :) A tak na poważnie, jeśli się obawiasz zakupów w sieci, to kieruj się wynikami wyszukiwarki - wujek google Ci pomoże i zawsze masz porównanie cen. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:36 Za stara na takie dylematy; zostawiam innym,., a robię to tak: Gdy coś mi się podoba, sprawdzam czy ja się temu podobam. Takie podejście pozwala mi na znajdowanie się /czegoś/ czego żadne browsers nie znajduje., poważnie:| Odpowiedz Link Zgłoś
parasympatyczna Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:46 Najważnejsze to własny patent, jakby nie było. Ja jestem cyber-dzieckiem swoich czasów i w sieci znajdę wszystko, no prawie ;) Antykwariaty i księgarnie są dla mnie przechadzką po parku, na które nie zawsze mogę sobie pozwolić ze wzgl. na prace przed monitorem, a montor w lesie, więc wyprawy do miasta są dość rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimatu Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:54 Ostatnio zamawiałam na Chodniku, bo akurat mieli pewien komiks w sensowniej promocji. Dużym minusem jest to, że Chodnik ma bardzo mały asortyment, co za pewne z czasem się zmieni. Najczęściej zamawiam książki na nieprzeczytane.pl, bo kupuję często i sporo, a tam wychodzi najtaniej (większość książek -35%-37% od ceny okładkowiej. Zawsze zbieram sobie takie same koszyki na aros.pl, czytam.pl i nieprzeczytane.pl i serio, nieprzeczytane zawsze wygrywa. Dla porównania stworzyłam właśnie koszyki z 4 tytułami, które chodzą mi po głowie: "Złodziejka" S. Waters, "Sympatytk" Nguyen, "Bracia Burgess" Strout, "Piękno to bolesna rana" Kurniawan. I tak: nieprzeczytane: 115,72 zł, czytam.pl: 118,85 zł, aros.pl: 129,89 zł, empik.com: 143,84!!! (a dwie z książek są tu obecnie na "wyprzedaży". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mimatu Re: Księgarnie internetowe? 06.01.17, 20:57 Ten sam koszyk na Selkar pobił wszystko: 155,38zł Odpowiedz Link Zgłoś
amelin23 Re: Księgarnie internetowe? 25.01.19, 16:19 ja korzystam z polskaksiegarniainternetowa.eu wysyłają do całej Europy, często wysyłka przeceniona o połowę. promocje i zniżki na bestsellery :) Odpowiedz Link Zgłoś
genno8 Re: Księgarnie internetowe? 25.04.17, 13:51 Jak dla mnie zdecydowanie bonito - mają zawrotne tempo, zdarza się, że zamawiam książkę rano i po pracy już na mnie czeka. Do tego często mają niższe ceny niż na stronach wydawnictw + dobrze zlokalizowane punkty odbioru. Ale bywa zdradliwe, bo przy niskich cenach książki same wskakują do koszyka... Ale w Empiku też zdarza mi się kupować, zwłaszcza jak podpasuje mi fajna promocja - jeśli masz kartę Mój Empik to robią spersonalizowane zniżki na podstawie historii zakupów. No i raz na jakiś czas jest moja ukochana promocja - Fantastyka 2 za 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
weronikakocinska Re: Księgarnie internetowe? 20.04.18, 14:18 fajna księgarnia internetowa to sofia.sklep.pl Odpowiedz Link Zgłoś
shawuna Re: Księgarnie internetowe? 13.05.18, 23:33 No pewnie, że można zaoszczędzić i to sporo :) Zwłaszcza w księgarniach dyskontowych, tam to już w ogóle po bandzie z cenami aż się wierzyć nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
martusiax978 Re: Księgarnie internetowe? 17.05.18, 16:41 polecam ksiegarniainternetowa.co.uk dla wszystkich z UK Odpowiedz Link Zgłoś
ulkaemka Re: Księgarnie internetowe? 15.05.18, 23:27 Ja przeważnie zaopatruję się w rewolucja.co.uk, to polska księgarnia działająca na terenie UK. Jest dobrze wyposażona i tania, także korzystam, bo kiedyś takiej możliwości nie było, trzeba było przywozić książki z Polski, co było dla mnie dość uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Księgarnie internetowe? 16.05.18, 14:32 Polecam zakup Kindle'a na Amazonie. Będziesz sobie mogła ściągać e-booki z polskich księgarni internetowych. Dużo taniej i znacznie większy wybór niż w tej księgarni, którą reklamujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
5000lib Re: Księgarnie internetowe? 10.07.18, 21:56 Cześć, Najpierw odpowiedzieć sobie należy co znaczy zaoszczędzić? I co za księgarnie masz na myśli, te, które mają w ofercie książki papierowe/ audio/czy e-papierowe. Wydaje mi się, że teraz nie ma co przywiązywać się do jednej księgarni. Chodzi raczej, jeśli już, o świadome kupowanie, konkretnych tytułów. I czekanie na promocje, jeśli nie musisz mieć książek natychmiast. Udanych łowów. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Księgarnie internetowe? 11.07.18, 13:48 Bardzo wiele księgarni oferuje ebooki, które ściągasz bezpośrednio na Kindla, więc nie ma konieczności przywiązywania się do jednej. Staram się czekać na promocje, dostaję powiadomienia z Upoluj... Jednak czasami jest tak, że po prostu MUSZĘ daną książkę mieć natychmiast, inaczej pęknę ;-), no i wtedy kupuję od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.roz Re: Księgarnie internetowe? 27.07.18, 15:30 Jest tyle księgarni stacjonarnych, które oferują książki za 50% ceny, że mi w zupełności to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
moltomek Re: Księgarnie internetowe? 11.03.19, 01:30 www.ksiegarniaprzemiana.pl/ To taka specjalistyczna trochę, albo inaczej można powiedzieć: księgarnia z misją - literatura uzależnień, relacje interpersonalne (w tym te toksyczne - narcyzm), psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś