Gość: Elvis IP: *.akademiki.punkt.pl 01.06.04, 02:25 To wg. mnie najlepsza książka jaka bedzie dołączona do GW. Nie wierzyłem póki nie przeczytałem kiedyś. Prawie nie ma akcji ale te spiski, i jak to jest opisane. Majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodekbar Re: Ja, Klaudiusz 01.06.04, 03:52 Nie czytalem ksiazki, natomiast ogladalem film. Znalem kiedys, w latach siedemdziesiatych, takiego Klaudiusza, ktorego zwerbowano do pracy w propagandzie politycznej - w jednym z wielkonakladowych tygodnikow ogolnopolskich, majacych ksztaltowac mlodziez wedle wymogow owczesnej wladzy. Tak, znalem takiego Klaudiusza; wykonywal podobne ruchy, co ow Rzymianin. Ale nie klanial sie i potakiwal, jak Klaudiusz. Mowil prawde, odmawial klamstw, oszukiwania czytelnika. Jedni sie z niego rechotliwie smiali, inni starali sie go wykonczyc. Ludzie dobrzy zas byli zastraszeni, bali sie go wspierac. Mial wiec oparcie tylko w sobie. Los jednak mu sprzyjal - przetrwal. Czasami spotykam go tu, na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_kawa Re: Ja, Klaudiusz 01.06.04, 13:06 hmmm a może później do GW dołączą też drugi tom ("Klaudiusz i Mesalina"). Pozdawiam wielbicieli Klaudiuszka :P Kawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdDin Re: Ja, Klaudiusz IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 01.06.04, 16:58 Szanowna Gazeto, Jesli decydujecie się wydać Ja, Klaudiusz (za co jestem niezmiernie wdzięczny) to konsekwentnie powiennście wydac także 'Klaudisuza i Mesalinę' - do kompletu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sirilla Re: Ja, Klaudiusz 01.06.04, 20:37 Zdecydowanie popieram!! Też uważam, że Gazeta powinna też wydać "Klaudiusza i Messalinę". Te książki stanowią całość. Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_kawa Re: Ja, Klaudiusz 02.06.04, 00:19 za kilka tygodni do GW bedzie dodane "równiez w stronę Sawanah" Prousta. Jesli coś mi się w główieńce nie pomieszało, to jest to pierwszy tom "w poszykiwaniu straconego czasu". Nie wiecie czy GW zamierza drukowac pozostałę 6 tomów? PZDR Kawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Re: Ja, Klaudiusz IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 17:21 No ja mam nadzieję że będą obydwa tomy. Myślałem, że to się rozumie samo przez się, dziwne by było drukować pierwszy tom a bez dalszego ciągu. Takiej głupoty chyba nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Ja, Klaudiusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 00:15 Niby powiesc raczej "rozrywkowa" niz sklaniajaca do myslenia, a jednak wiele jej zawdzieczam! Zgodze sie, ze jest majstersztykiem. Pierwszy raz przeczytalam jakies 5 lat temu, w V kl. podst., i odtad chyba z 10- 15 razy, czesto tez pojedyncze fragmenty. To moja ukochana ksiązka!!! Rowniez pozdrawiam fanow!:) Odpowiedz Link Zgłoś