Dodaj do ulubionych

Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc.) ?

IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.04, 15:55
znacie??? takie do poduchy, jak facet odchodzi, cos na pocieszenie
i 'ukochanie':)
Obserwuj wątek
    • clevera proponuje:) 16.06.04, 21:15
      Cala "owocowa" serie wydawnictwa "Zysk i S-ka". Bibliotekarz lub ksiegarz na
      pewno bedzie wiedzial, o ktore ksiazki tobie chodzi.
      • Gość: M. Re: proponuje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:02
        Grochola - cala seria "Zaby i anioly"
        Poza tym np. "Nie wiem jak ona to robi" Allison Pearson
        Polecam też książki Sidneya Sheldona - takie troche sensacyjne z watkiem
        milosnym. Czyta sie to jednym tchem a zakonczenie zawsze zaskakuje.
        • poirot80 Re: proponuje:) 17.06.04, 11:36
          Proponuję:
          "Cel matrymonialny" oraz "Wzloty i upadki" Isabel Wollf
          "Randki w ciemno' Melissa Senate.
          Raczej odradzam: "Alicji K. poradnik bezradnik" oraz książki Diany Appleyard
          (chociaż oczywiście fakt, że mnie się nie podobają nie oznacza, że nie
          spodobają się Tobie)
          Polecam też książki Ireny Matuszkiewicz, choć nie są to czytadła w stylu
          Bridget Jones.
    • Gość: Miang Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.webside.com.pl / *.webside.com.pl 17.06.04, 12:29
      książki Cathy Kelly, zwłaszcza "Druga szansa".
      • anmanika Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 17.06.04, 13:19
        Gość portalu: Miang napisał(a):

> książki Cathy Kelly, zwłaszcza "Druga szansa".

O wlasnie to chcialam zaproponowac. Dobra jest tez Oliwia Goldsmith i jej
        ksiazka pt"Kumpelki z paki".
    • Gość: jona Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 158.194.194.* 17.06.04, 18:30
      Zdecydowanie M. Binchy- na pierwszy ogien "Droga do Tary".
      • flynn Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 17.06.04, 21:46
        Nora Roberts - znakomicie czyta się jej książki.
        • Gość: rena Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.06.04, 22:08
          Ksiazki Barbary Wood- czyta sie jednym tchem.
          • Gość: cukerro Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.chello.pl 18.06.04, 12:08
            Jane Austen proponuje od siebie:)
            Mam jeszcze pytanko bardzo wazne-moglby mi ktos strescic o czym jest druga
            czesc Dziennikow Bridget Jones-W pogoni za rozumem.
            Doslownie w paru zdaniach.
            Nie chce mi sie czytac calej ksiazki,a potrzebne mi to jest bardzo szybko.
            Dzieki
            • Gość: pampelune Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 18.06.04, 19:19
              bardzo w moim mniemaniu babska za to doskonała w swojej klasie jest Colette.
              mam na myśli głównie "Klaudynę" w 4 chyba tomach, bo jej opowiadania ze
              zbioru "Gigi" są dużo mniej babskie i na pewno mniej pocieszające.
    • Gość: ja ka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 20:13
      A ja proponuję Barbarę Kosmowską ("Teren
      prywatny", "Prowincja", "Gobelin", "Niebieski autobus" - jeszcze nie wyschła
      farba drukaska, wydany kilka dni temu)dobrze się czyta, akcja dzieje się w
      Polsce, naprawdę warto nie tylko kiedy facet odchodzi :) Poza tym owocowa seria
      Izabeli Sowy ("Smak świeżych malin", "Cierpkość wiśni", "Herbatniki z
      jagodami"), Monika Szwaja ("Jestem nudziarą" i ostatnio wydany "Romans na
      receptę" - tytuł troszkę odstrasza ;) ale miło się czyta), oczywiście Grochola
      i może Anna Gavalda "Chciałbym, żeby ktoś gdzieś na mnie czekał" (raczej nie
      jest babska)
      Miłej lektury! :)
    • narcystka Diabeł ubiera się u Prady 18.06.04, 22:37
      "Diabeł ubiera się u Prady" - koniecznie! "Niania w Nowym Jorku", a poza tym co
      prawda facet napisał, ale za to jak fantastycznie: "Pl-Boy" i "Wiosna Pl-Boya"
      Marcina Szczygielskiego. Podobno będzie z tego film. Tylko błagam: niech zrobi
      go Machulski... jeżeli to ma być polska komedia to nie wyobrażam sobie aby
      dobrze zrobił ją ktoś inny.
      • anmanika Deirdre Purcell 21.06.04, 11:27
        naprawde polecam.
      • szczekuszka Re: Diabeł ubiera się u Prady 12.07.04, 16:18
        narcystka napisała:

> "Diabeł ubiera się u Prady" - koniecznie! "

Sorry, ale tak ksiazka jest beznadziejna. Kupilam ja ze wzgledu na fajny tytul,
        ale to chyba jedyny jej atut. Naprawde nie polecam. Przez kilkaset stron glowna
        bohaterka uzera sie z tytulowa bohaterka i nie chce tego rzucic w ch... Jak dla
        mnie zupelnie niezrozumiale, poza tym za bardzo hollywodzkie (typowe schamty),
        mimo iz napsiala to Angielka. To nawet nie odpreza, a ma jeszcze bawic i
        zachecac do zycia. Jeszcze raz nie polecam.
    • Gość: Aneta Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ryder.krakow.pl 24.06.04, 13:22
      Polecam całą serię "My dwudziestolatki, trzydziestolatki" - tytułów cała masa.
      Naprawdę dobre, opowiadają o naszych codziennych problemach, jedne pisane w
      formie dzienników, inne normalnie jako opowiadania. Super sprawa, można się
      pośmiać. Dobre na wakacje. Np. "www.samotna.pozna" "XXL" (rewelka!), "wzloty i
      upadki", "pampersy kamera i on"
    • envious Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 25.06.04, 21:29
      nick hornby.
      spróbujcie :-)
      • Gość: klip Colette... IP: *.chello.pl 27.06.04, 13:40
        ... oczywiście! "Klaudyna" to taka "Ania z Zielonego Wzgórza" dla mniej
        grzecznych dziewczynek. I jednocześnie książka, do której można wrócić po
        latach bez zgrzytania zębami.
        • Gość: M. Re: Colette... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 21:24
          Chętnie bym przeczytała, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Nie wiecie gdzie można
          kupić?
          • szczekuszka Re: Colette... 12.07.04, 16:23
            Ja ostatnio kupilam na allegro. Wszystkie czesci za 10 zlotych.
            "Klaudyna" jest naprawde dla niegrzecznych dziewczynek, boska, siwetnie sie
            czyta zwlaszcza trzy pierwsze czesci. Opowiadania "Gigi" wcale nie takie zle, o
            wiele bardziej przyswajalne niz powiesc Collete o starszej pani zakochanej w
            mlodziencu, tytulu nie pamietam. Tego nie polecam.
    • Gość: Gośka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 80.55.37.* 27.06.04, 16:32
      "Lucy Sullivan wychodzi za mąż" (Marian Keyes)
      "Chodźmy razem" i "Znowu razem" (Josie Lloyd, Emlyn Rees)
      i tak, jak już któraś z dziewczyn wyżej pisała cała seia "My dwudziestolatki,
      trzydziestolatki"
      Pozdr.
      Gosia
      • Gość: Gośka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 80.55.37.* 27.06.04, 16:35
        a, ja jeszcze lecze się "Dziwnymi losami Jane Eyre" :)
        • Gość: Yotte Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 21:01
          "Smażone zielone pomidory" Fannie Flagg
          • Gość: Yotte Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 21:03
            No i zawsze i wszędzie (od 15 lat :-)"Błekitny zamek" Lucy Maud Montgomery!
            • Gość: gosia Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:50
              O, rany - ja też :D
              I też 15 lat, dostałam w VI-ej klasie na koniec roku :)
    • Gość: gertruda trochę klasyki IP: *.chomiczowka.net.pl 30.06.04, 17:33
      Dzienniki Nałkowskiej i Dąbrowskiej
    • miss.murple Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 30.06.04, 20:29
      India Knight, "Moje życie na talerzu", np. No i oczywiście wymieniana już
      przez kilka osob klasyka - siostry Bromte, Jane Austen.
    • e_wok Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 30.06.04, 20:51
      Dobrze mi sie czytalo Krystyne Niepomucka - malzenstwo niedoskonale, rozwod
      niedoskonaly itd, wszystkich tytulow nie pamietam, cala seria byla.
      • Gość: Aneta Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ryder.krakow.pl 12.07.04, 13:08
        Marian Keyes "Ostania szansa" i "Arbuz" - rewelacja!!! Pierwsza o perypetiach
        trzydziestolatków goniących za miłością.
    • anka2413 Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 12.07.04, 15:59
      Czarodziejka Hery Lind - cudowna książka, mądra, zabawna, pouczająca itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka