Gość: mika IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.04, 15:55 znacie??? takie do poduchy, jak facet odchodzi, cos na pocieszenie i 'ukochanie':) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clevera proponuje:) 16.06.04, 21:15 Cala "owocowa" serie wydawnictwa "Zysk i S-ka". Bibliotekarz lub ksiegarz na pewno bedzie wiedzial, o ktore ksiazki tobie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: proponuje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:02 Grochola - cala seria "Zaby i anioly" Poza tym np. "Nie wiem jak ona to robi" Allison Pearson Polecam też książki Sidneya Sheldona - takie troche sensacyjne z watkiem milosnym. Czyta sie to jednym tchem a zakonczenie zawsze zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poirot80 Re: proponuje:) 17.06.04, 11:36 Proponuję: "Cel matrymonialny" oraz "Wzloty i upadki" Isabel Wollf "Randki w ciemno' Melissa Senate. Raczej odradzam: "Alicji K. poradnik bezradnik" oraz książki Diany Appleyard (chociaż oczywiście fakt, że mnie się nie podobają nie oznacza, że nie spodobają się Tobie) Polecam też książki Ireny Matuszkiewicz, choć nie są to czytadła w stylu Bridget Jones. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miang Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.webside.com.pl / *.webside.com.pl 17.06.04, 12:29 książki Cathy Kelly, zwłaszcza "Druga szansa". Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 17.06.04, 13:19 Gość portalu: Miang napisał(a): > książki Cathy Kelly, zwłaszcza "Druga szansa". O wlasnie to chcialam zaproponowac. Dobra jest tez Oliwia Goldsmith i jej ksiazka pt"Kumpelki z paki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 158.194.194.* 17.06.04, 18:30 Zdecydowanie M. Binchy- na pierwszy ogien "Droga do Tary". Odpowiedz Link Zgłoś
flynn Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 17.06.04, 21:46 Nora Roberts - znakomicie czyta się jej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.06.04, 22:08 Ksiazki Barbary Wood- czyta sie jednym tchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukerro Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.chello.pl 18.06.04, 12:08 Jane Austen proponuje od siebie:) Mam jeszcze pytanko bardzo wazne-moglby mi ktos strescic o czym jest druga czesc Dziennikow Bridget Jones-W pogoni za rozumem. Doslownie w paru zdaniach. Nie chce mi sie czytac calej ksiazki,a potrzebne mi to jest bardzo szybko. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampelune Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 18.06.04, 19:19 bardzo w moim mniemaniu babska za to doskonała w swojej klasie jest Colette. mam na myśli głównie "Klaudynę" w 4 chyba tomach, bo jej opowiadania ze zbioru "Gigi" są dużo mniej babskie i na pewno mniej pocieszające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 20:13 A ja proponuję Barbarę Kosmowską ("Teren prywatny", "Prowincja", "Gobelin", "Niebieski autobus" - jeszcze nie wyschła farba drukaska, wydany kilka dni temu)dobrze się czyta, akcja dzieje się w Polsce, naprawdę warto nie tylko kiedy facet odchodzi :) Poza tym owocowa seria Izabeli Sowy ("Smak świeżych malin", "Cierpkość wiśni", "Herbatniki z jagodami"), Monika Szwaja ("Jestem nudziarą" i ostatnio wydany "Romans na receptę" - tytuł troszkę odstrasza ;) ale miło się czyta), oczywiście Grochola i może Anna Gavalda "Chciałbym, żeby ktoś gdzieś na mnie czekał" (raczej nie jest babska) Miłej lektury! :) Odpowiedz Link Zgłoś
narcystka Diabeł ubiera się u Prady 18.06.04, 22:37 "Diabeł ubiera się u Prady" - koniecznie! "Niania w Nowym Jorku", a poza tym co prawda facet napisał, ale za to jak fantastycznie: "Pl-Boy" i "Wiosna Pl-Boya" Marcina Szczygielskiego. Podobno będzie z tego film. Tylko błagam: niech zrobi go Machulski... jeżeli to ma być polska komedia to nie wyobrażam sobie aby dobrze zrobił ją ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Diabeł ubiera się u Prady 12.07.04, 16:18 narcystka napisała: > "Diabeł ubiera się u Prady" - koniecznie! " Sorry, ale tak ksiazka jest beznadziejna. Kupilam ja ze wzgledu na fajny tytul, ale to chyba jedyny jej atut. Naprawde nie polecam. Przez kilkaset stron glowna bohaterka uzera sie z tytulowa bohaterka i nie chce tego rzucic w ch... Jak dla mnie zupelnie niezrozumiale, poza tym za bardzo hollywodzkie (typowe schamty), mimo iz napsiala to Angielka. To nawet nie odpreza, a ma jeszcze bawic i zachecac do zycia. Jeszcze raz nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ryder.krakow.pl 24.06.04, 13:22 Polecam całą serię "My dwudziestolatki, trzydziestolatki" - tytułów cała masa. Naprawdę dobre, opowiadają o naszych codziennych problemach, jedne pisane w formie dzienników, inne normalnie jako opowiadania. Super sprawa, można się pośmiać. Dobre na wakacje. Np. "www.samotna.pozna" "XXL" (rewelka!), "wzloty i upadki", "pampersy kamera i on" Odpowiedz Link Zgłoś
envious Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 25.06.04, 21:29 nick hornby. spróbujcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Colette... IP: *.chello.pl 27.06.04, 13:40 ... oczywiście! "Klaudyna" to taka "Ania z Zielonego Wzgórza" dla mniej grzecznych dziewczynek. I jednocześnie książka, do której można wrócić po latach bez zgrzytania zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Colette... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 21:24 Chętnie bym przeczytała, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Nie wiecie gdzie można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Colette... 12.07.04, 16:23 Ja ostatnio kupilam na allegro. Wszystkie czesci za 10 zlotych. "Klaudyna" jest naprawde dla niegrzecznych dziewczynek, boska, siwetnie sie czyta zwlaszcza trzy pierwsze czesci. Opowiadania "Gigi" wcale nie takie zle, o wiele bardziej przyswajalne niz powiesc Collete o starszej pani zakochanej w mlodziencu, tytulu nie pamietam. Tego nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 80.55.37.* 27.06.04, 16:32 "Lucy Sullivan wychodzi za mąż" (Marian Keyes) "Chodźmy razem" i "Znowu razem" (Josie Lloyd, Emlyn Rees) i tak, jak już któraś z dziewczyn wyżej pisała cała seia "My dwudziestolatki, trzydziestolatki" Pozdr. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: 80.55.37.* 27.06.04, 16:35 a, ja jeszcze lecze się "Dziwnymi losami Jane Eyre" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yotte Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 21:01 "Smażone zielone pomidory" Fannie Flagg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yotte Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 21:03 No i zawsze i wszędzie (od 15 lat :-)"Błekitny zamek" Lucy Maud Montgomery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:50 O, rany - ja też :D I też 15 lat, dostałam w VI-ej klasie na koniec roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gertruda trochę klasyki IP: *.chomiczowka.net.pl 30.06.04, 17:33 Dzienniki Nałkowskiej i Dąbrowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
miss.murple Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 30.06.04, 20:29 India Knight, "Moje życie na talerzu", np. No i oczywiście wymieniana już przez kilka osob klasyka - siostry Bromte, Jane Austen. Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 30.06.04, 20:51 Dobrze mi sie czytalo Krystyne Niepomucka - malzenstwo niedoskonale, rozwod niedoskonaly itd, wszystkich tytulow nie pamietam, cala seria byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. IP: *.ryder.krakow.pl 12.07.04, 13:08 Marian Keyes "Ostania szansa" i "Arbuz" - rewelacja!!! Pierwsza o perypetiach trzydziestolatków goniących za miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
anka2413 Re: Typowo || BABSKIE || ksiazki(Dz.BridgetJ.etc. 12.07.04, 15:59 Czarodziejka Hery Lind - cudowna książka, mądra, zabawna, pouczająca itd. Odpowiedz Link Zgłoś