Gość: JKay IP: *.ghnet.pl 17.10.12, 21:26 Jak wyżej :) Gdyby, ktoś mógł polecić byłbym wdzięczny. Dobrze by było gdyby nie była ona pisana nadzwyczaj trudnym językiem oraz aby się ją łatwo czytało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babatera Re: Poszukuję książki w klimatach steampunkowych 19.10.12, 11:08 Nie wiem czy dobrze rozumiem definicję ale pasowałaby mi tam książka Adolfo Bioy Casares'a "Wynalazek Morela", na pewno coś z Philipa K Dick, choć to raczej cyberpunk ("Ubik", "Trzy stygmaty Palmera Eldritcha", "Opowiadania - całe mnóstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Poszukuję książki w klimatach steampunkowych 19.10.12, 13:19 proponuję zacząć od zbioru opowiadań "Steampunk" oraz "Maszyny różnicowej" Bruce’a Sterlinga i Williama Gibsona. no i "Wehikuł czasu" Wellsa Dość przyjemnie się czyta "Maszynę Lorda Kelvina" Jamesa Blaylocka. a poza tym: Ian R. MacLeod "Dom burz" i "Wieki światła" China Miéville "Dworzec Perdido" i "Blizna" Mark Hodder "Dziwna sprawa Skaczącego Jacka" Neal Stephenson "Diamentowy wiek" (ale to bardziej cyberpunk) Tim Powers "Wrota Anubisa" tutaj jest niezła lista z pozycjami w typie punk (bo generalnie jest trochę książek które są pomiędzy cyber a steam, czasem bio) lubimyczytac.pl/ksiazki/polka/1770/steampunk/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale książka! Re: Poszukuję książki w klimatach steampunkowych IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 17:39 Polecam "Kościotrzep" Cherie Priest. Recenzje ksiazki znajdziesz tutaj: aleksiazka.blogspot.com/2012/07/recenzja-cherie-priest-kosciotrzep-2009.html Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Poszukuję książki w klimatach steampunkowych 25.10.12, 00:07 Gość portalu: Ale książka! napisał(a): > Polecam "Kościotrzep" Cherie Priest. A ja zdecydowanie odradzam! Nie daj się w to wpuścić. Moją recenzję znajdziesz tu: forum.gazeta.pl/forum/w,151,134913678,134913678,Wytlumacze_wam_wszystko_jak_Cherie_Priest.html Odpowiedz Link Zgłoś
mela.bruxa Re: Poszukuję książki w klimatach steampunkowych 27.10.12, 09:13 Niezależnie od przynależności gatunkowej "Diamentowy wiek" to jedna z najlepszych książek jakie czytałam. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Polska strona steampunk IP: *.centertel.pl 29.10.15, 00:01 rzuc okiem na www.steampunk.info.pl - są recenzje książek i filmów steampunk Odpowiedz Link Zgłoś