Dodaj do ulubionych

Próba pisarska.

IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 09:51
Szukam kogoś, to pomógłby mi ocenić... moje pisarstwo i jego próby. Czy na forum znajduje się osoba, która nie boi się na przykład poddawania pod swój osąd czyichś prób? Czekam z niecierpliwością.
Mam też pytanie dla osób JAK zaczynały, ja zaczynałam osiemnaście lat temu, potem to zostawiłam, żałuję iż nie miałam dosyć chęci i nie przewidywałam trudności w "powrocie". Teraz pisząc mam wrażenie, że muszę się zbytnio "pilnować", żeby nie przekroczyć tzw. limitu, więc to może oznaczać, że wyszłam "z wprawy". Aktualnie jestem zapracowana na tzw. własne "życzenie" i piszę horrory (bez krwiste), ale jedna rzecz mam zakończoną i potrzebuję porady spacjalisty ( gdyby ktoś posiadał do takiego specjalisty adres e-mail proszę o kontakt). Pisanie jest to dosyć wesołe przeżycie, nie sądzicie?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Próba pisarska. 19.11.12, 10:15
      Spróbuj może wysłać do agencji autorskiej?
      W sieci też jest trochę miejsc, w których można zamieszczać fragmenty, choćby tu:
      forum.gazeta.pl/forum/f,86743,Mamrotek_wydawniczy_.html
      być może ktoś rzuci na to okiem i się wypowie.

Na Mamrotku i pokrewnych Wydawnictwach i ich obyczajach pobuszuj, zobaczysz jak niektórzy zaczynali.

A jeśli masz coś gotowego, to może po prostu do odpowiednich wydawnictw wysyłaj?

> Pisanie jest to dosyć wesołe przeżycie, nie sądzicie?

Jak kiedy ;)
      • Gość: fialch Re: Próba pisarska. IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 11:07
        Dziękuję za odpowiedź!
    • Gość: miła Re: Próba pisarska. IP: *.30.13.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.12, 10:16
      Niestety nie mam kogoś takiego, ale chcę Ci powiedzieć, że zawsze byłam, jestem i będę pełna podziwu dla autorów książek, za pomysł, fantazję i rozwinięcie tematu. Ciekawi mnie skąd Oni czerpią pomysły, jak rozwijają temat i potem te zaskakujące nieraz zakończenie. Czytam nieraz i 400 i 500 stron i się nie nudzę.
      • Gość: fialch Re: Próba pisarska. IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 11:13
        Trzeba uważnie śledzić pozycje wydawnicze, u nas w kraju jest trend na książki para- psychologiczne-jestem głównie pasjonatem tematu i myślę, że to jest zwykle szczęście literackie np. warunki u nas w kraju dla wydania książki są niekonsekwentnie inne niż np. w USA i przez to polski człowiek uważa się ze osobę np. ambitną.Co zaś tyczy się rozwoju akcji to jest to wyzwanie przy para-psychologicznych, innych książek zaś nie rozumiem (?).
    • Gość: ulo Re: Próba pisarska. IP: 89.171.136.* 02.12.12, 19:47
      Sprawdź forum: Weryfikatorium tam ci doradzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka