Gość: an IP: 10.10.65.* 13.07.04, 16:09 Jakie ksiązki proponowac nierozbudzonemu czytelniczo 14-latkowi,zaczelam od Nienackiego, połknął haczyk ,co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: ksiażki dla 14-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:51 Może coś z Bahdaja albo Ożogowską? Ja w tym wieku sięgałam po ciepłe książki Musierowicz( "Jeżycjada") i mile je wspominam...Do dziś, gdy jest mi żle, czytam "Opium w rosole"(swoją drogą, to chyba jest teraz lekturą w gimnazjum) czy "Kłamczuchę"...Nadają się wprawdzie bardziej dla dziewczynek(bardzo pedagogiczne!), ale niech spróbuje...Nadmiar książek jeszcze nikomu nie zaszkodził...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutinka Re: ksiażki dla 14-latka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 19:40 Tomki Szklarskiego, coś o Indianach Maya albo Sat-Okha, Sposób na Alcybiadesa czy Księga urwisów Niziurskiego, Stawiam na Tolka Banana Bahdaja, książki Chmielewskiej o Janeczce i Pawełku czy o Teresce i Okrętce, Książę i żebrak Twaina i wiele, wiele innych. Więcej można poszukać tutaj: karo.umk.pl/Karo/ i zaznaczyć w polu autora czy tytułu hasła przedm. wpisując "młodzieżowa" oraz z lewej biblioteki ogólne. Wychodzi tysiące tytułów. Miłego szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Szklarski, May, Niziurski?? nt. 13.07.04, 20:44 _________________________________ Bądź altruistą - szanuj egoizm innych! Wirusy - bo gdzieś się muszę reklamować ;o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeaRLeSS Re: ksiażki dla 14-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:55 Osobiście mam 15 lat, i to co polecam to: Sapkowski, Tolkien, Harry Potter nie jest taki zły znowu, ale dużo lepsza jest seria "Jeżycjada" Musierowicz, jestem chłopakiem, ale b. lubię wracać do tych ksążek. W zasadzie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ksiażki dla 14-latka IP: 10.10.65.* 14.07.04, 20:33 hej, myslalam ze chlopcow nie interesuje jezycjada, nawet nie przyszlo mi do glowy mu to proponowac.A jeszcze co polecicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lucja_4 Re: ksiażki dla 14-latka 15.07.04, 19:47 Chłopak na Opak i Raz gdy chciałem być szlachetny Ożogowskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś