immanuela 25.04.13, 21:13 i czy sprawiło wam to przyjemność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skajstop Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:16 Ani jednego, przestrzegam prawa. Ale czasem by się chciało. I tylko to prawo... a może lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:20 ale trup ożywia akcję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:23 Co kto lubi i co komu do szczęścia potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:39 no tak, w niektórych książkach trup niewskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:41 Jakich książkach? Pytanie brzmiało inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:46 Skaj, pytanie jak brzmiało tak brzmiało! To się od razu przyznam, zabiłam pewną bardzo sympatyczną dziewczynę, bo wraz z nią tajemnica musiała zejść do grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:51 Poważnie to moim zdaniem nawet w kryminale epatowanie trupami jest przeciwskuteczne. To dla autora pokusa, ale wbrew pozorom zabić kogoś w literacko ciekawy sposób nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 25.04.13, 21:54 moja bohaterka zginęła w zwyczajnym wypadku samochodowym :-( Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasikora0 Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 11:46 Oj, nie jest łatwo. Żeby nie wyszło tandetnie, trzeba się przyłożyć. Dlatego, żeby już specjalnie nie nadwyrężać intelektu, ja przeważnie zabijam hurtowo;D Ale trup się u mnie ściele gęsto, zwłaszcza w ostatniej powieści. Kwestia nastroju;D No i odpowiadając na pytanie, mam na sumieniu ok 30 istnień ludzkich i jedną wiewiórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 13:08 nie no, wiewiórce mogłaś podarować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasikora0 Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 14:29 :D Był spory nacisk, żeby jej darować. Ale uznałam, że skoro ta wiewiórka jest taka kontrowersyjna, to zostaje!:D Odpowiedz Link Zgłoś
myszomle Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 15:33 Nie zabiłam chyba ani jednego. Za to kilku wsadziłam do Domu Wariatów, a kilku innych wskrzesiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Myszomle 26.04.13, 18:58 myszomle napisała: > Nie zabiłam chyba ani jednego. Za to kilku wsadziłam do Domu Wariatów, a kilku > innych wskrzesiłam. jak mogłaś wskrzesić wcześniej nie zabiwszy? a swoją drogą jakie masz pomysły na wskrzeszanie? No chyba, że piszesz fantastykę, to wtedy nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 18:55 katarzynasikora0 napisała: > :D Był spory nacisk, żeby jej darować. Ale uznałam, że skoro ta wiewiórka jest > taka kontrowersyjna, to zostaje!:D > Kasiu jesteś potworem! :-DDD tak Bogu ducha winną wiewiórkę! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasikora0 Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 19:42 Tak naprawdę to próbowałam jej bronić przed kotami sąsiadów. Dwa razy przegoniłam kocury i wiewiór uciekł. Ale kilka godzin później przyłapałam kocury na spożywaniu wiewiórki. Pobiegłam do sąsiadki, bo ten mniejszy zaczął się krztusić przy konsumpcji ogona, a że jest nieufny bałam się, że przede mną zwieje i Opatrzność go ukara za mord. Potem pomyślałam sobie, że czegokolwiek bym nie zrobiła w tamtej sytuacji los wiewiórki był przesądzony, ale są sprawy, których tok mogę zmienić. No i włożyłam tę myśl w głowę bohaterki oraz opisałam polowanie na wiewiórkę;D Prawda jest taka, że potworem też potrafię być, wystarczy mi mocno nastąpić na odcisk;D Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 20:00 o tak, są sytuacje kiedy we mnie też rodzi się bestia ;-) Kasiu, wysłałam Ci majla. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_im Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 21:56 Jedną. Sprawiło! ;) Spróbuję to kiedyś powtórzyć, tym razem w powieści. A może w innym opowiadaniu? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: ilu ludzi już zabiliście? 26.04.13, 22:16 dziewczyny, mordujecie bez umiaru! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ilu ludzi już zabiliście? 28.04.13, 10:30 Nie jest tak źle, zaledwie jeden nieboszczyk w jednym opowiadanku - zajrzyj, jeśli masz ochotę, do bezpłatnego ebooka, opowiadanie Sielanka: www.rw2010.pl/go.live.php/PL-H6/przegladaj/SMzg5/szkice-z-zycia-antologia-opowiadan.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: ilu ludzi już zabiliście? 01.05.13, 10:55 No kilka osob zabilam. Ale zabijanie nie sprawia mi radosci:) Szczegolnie cierpialam gdy zabijalam swojego pierwszego.To był miły gość. Ulubiona postać. Ale czuła,ze dla dobra narracji musze go zabić. I to zrobiłam.Autorz to bezwzględny ludek. Odpowiedz Link Zgłoś