Dodaj do ulubionych

chcę pokochać czytanie

IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 23:08
dlatego szukam konkretnej książki, a mianowicie musi być to coś dziwnego, trochę bajecznego, może trochę fantastycznego, a już w ogóle bomba gdyby jeszcze miało przesłanie :)

Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: chcę pokochać czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 23:57
      Książeczka do nabożeństwa. Zdecydowanie
      • Gość: hathor Re: chcę pokochać czytanie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 00:26
        Dzięki.
        Czekam na poważne propozycje
    • donatta Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 07:15
      Księgi Nomów Pratchetta.
      Wysyłkowy katalog sprzedaży dowolnych produktów`:-).
    • Gość: hathor Re: chcę pokochać czytanie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 12:53
      Po opisie widzę, że tor aczej taka bajeczka ; )
      Chodziło mi o coś, gdzie są ludzie, i tylko jakieś małe elementy fantastyki lub baśni.
      • shiva772 Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 13:10
        Sto lat samotności.
        • eeela Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 13:54
          Nie polecałabym tej książki jako zachęty do czytania. To jest raczej książka dla tych, którzy czytanie już zdążyli pokochać ;-)

Jeśli krwawość i brutalność nie jest przeszkodą, to ja w ramach czegoś dziwnego, trochę bajecznego, trochę fantastycznego i na dodatek z przesłaniem polecałabym sagę o Wiedźminie Sapkowskiego. Jeśli brutalność nie mieści się w pragnieniach założycielki wątku, to może "Z milczącej planety" C.S. Lewisa?
      • mietowa_kawa Re: chcę pokochać czytanie 02.06.13, 08:47
        Gość portalu: hathor napisał(a):

> Po opisie widzę, że tor aczej taka bajeczka ; )
        > Chodziło mi o coś, gdzie są ludzie, i tylko jakieś małe elementy fantastyki lub
        > baśni.

Trochę niżej na tej stronie jest wątek co warto z fantastyki, warto do niego zajrzeć...Są tam polecane różne pozycję, polecam Fionavardzki gobelin
    • jadwiga1350 Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 14:08
      A co to znaczy "chcę pokochać"? Serce nie sługa...
      • scarlet_22 Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 18:44
        Polecam "Cyrk Nocy". Lekko, wyobraźnia może poszaleć a i przesłanie pewnie odnajdziesz :)
        • inez21 Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 20:00
          Zdecydowanie "Złodziejka książek" magiczna,cudowna z przesłaniem:) Polecam:)
          • finka9 Re: chcę pokochać czytanie 20.05.13, 21:39
            "Oko jelenia"
    • jeepwdyzlu Re: chcę pokochać czytanie 21.05.13, 12:49
      Lód Jacka Dukaja

lubimyczytac.pl/ksiazka/4332/lod
      jeep
    • aduerin Re: chcę pokochać czytanie 01.06.13, 23:04
      opowiesci z Narni
    • claratrueba Re: chcę pokochać czytanie 03.06.13, 04:45
      "Cień wiatru" Zafona,
    • Gość: Czytelnik Re: chcę pokochać czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 14:51
      James Joyce "Finneganów Tren".
    • Gość: hajnel Re: chcę pokochać czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 17:45
      Żałosne.
      Żeby pokochać czytanie to po prostu trzeba zacząć czytać, i nie książki wskazane przez forumowiczów ale pójść do biblioteki (to takie budynki gdzie można wypożyczać książki) i wziąć do domu z 5 książek z różnych półek: romanse, sensacja, kryminał, poezje, historyczne, przeczytać, wymienić na następne np. wg klucza autorów na A, B, C, D, E. W końcu miłość do książek albo przyjdzie sama do Ciebie albo rozminiecie się na zawsze.
      • tekla-ja Re: chcę pokochać czytanie 04.06.13, 22:34
        chyba pokochała, bo milczy:-) zaczytana???
    • spacey1 Re: chcę pokochać czytanie 05.06.13, 18:00
      a ja polecam "Pod skórą" Michaela Fabera. Moim zdaniem odpowiada postawionym wymaganiom i jest to wg mnie wyjątkowa, świetna książka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka