Gość: Anika IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 16.11.13, 09:25 Cześć. Polecacie? Co warto przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: Olga Rudnicka 16.11.13, 11:23 Wiekszosc jej powiesci to takue kryminaly na wesolo, smieszne bardzo, dobrze napisane. Czytalam trzy i polecam je bardzo: "Natalii 5", "Drugi przekret Natalii", "Zacisze 13". Jak tylko jakas kolejna wpadnie mi w rece na pewno przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Pierwsze słyszę 16.11.13, 17:22 kryminały na wesoło? Zastrzygłam uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Pierwsze słyszę 17.11.13, 19:31 Również polecam. Dawno tak się nie uśmiałam :) W zasadzie to takie ni to kryminały, ni to obyczajówka. Ale zakręcone na wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
myslac88 Re: Olga Rudnicka 18.11.13, 18:17 tak polecam jej książki, tym bardziej, że znam samą autorkę :) pisze dobrym i fajnym prostym językiem. jest nutka dobrej powieści i nutka komedii :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 23.11.13, 22:18 Auuuuu! Sprawdziłam. Język, faktycznie, prosty. Aż za bardzo. Autorka w ogóle nie potrafi nim operować, używa go tylko do opisywania - a to wydarzeń, a to psychiki bohaterów, a to tego lub owego. Postacie papierowe. Intryga grubymi nićmi szyta. Humoru się nie doszukałam, za to trafiłam na opisy rozkładu zwłok. Nigdy więcej pani R.! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 09:14 A co konkretnie czytalas? Tytul podaj Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 21:13 maniaczytania napisała: > A co konkretnie czytalas? Tytul podaj > "Zacisze 13" do strony 83. Na stronie 83 straciłam nadzieję, że dalej będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 11:27 lekka przesada,aż tak źle nie jest, na bezrybiu i rak ryba, mnie np książka "Czy ten rudy kot to pies" i następny z cyklu podobał się, co prawda druga część "Natalii" jest słabsza,ale może będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 21:15 jot6 napisała: > lekka przesada,aż tak źle nie jest Bynajmniej, w moim odczuciu jest właśnie tak źle! Na bezrybiu? Nie mieszkamy na wyspie bezludnej mając za jedyną rozrywkę twórczość pani R., więc jakie znowu bezrybie? Polskie kryminały współczesne? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 11:33 Wielka literatura to na pewno nie jest, ale miło się czyta dla rozrywki. Szczególnie te Natalie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 24.11.13, 21:15 alina460 napisała: > Wielka literatura to na pewno nie jest, ale miło się czyta dla rozrywki. No właśnie mnie się czytało bardzo niemiło. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Olga Rudnicka 25.11.13, 20:12 To dziwne, bo zarówno ja, jak i moja znajoma pękałyśmy za śmiechu czytając te zagmatwane historie z polskiego życia na wesoło :) Osobiście jeszcze nie czytałam tak zabawnej opowieści. Może masz po prostu większe wymagania od czytadeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Olga Rudnicka 26.11.13, 10:07 problem w tym, jak sądzę, że brak nam literatury środka, ważna jest pewnego rodzaju równowaga - obok arcydzieł czytadła... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 26.11.13, 20:40 To dziwne, bo zarówno ja, jak i moja znajoma pękałyśmy za śmiechu czytając te zagmatwane historie z polskiego życia na wesoło :) Bądź tak dobra i wymień, co was tak bawiło, chętnie się dowiem. Bez ironii, bo sama nie mogę nic znaleźć i jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Olga Rudnicka 26.11.13, 22:45 Ja na Nataliach bardzo szybko, Zacisze mniej smieszne, ale i autorka sie jeszcze wprawiala. Mnie np. smiesza absurdalne dialogi. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Olga Rudnicka 27.11.13, 17:29 maniaczytania napisała: > Ja na Nataliach bardzo szybko, Zacisze mniej smieszne, ale i autorka sie jesz > cze wprawiala. Mnie np. smiesza absurdalne dialogi. > A gdzie one są absurdalne? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Olga Rudnicka 30.11.13, 16:13 wiesz, kazdy jak widac zreszta po watku, ma inne poczucie humoru i absurdu zreszta tez, wiec wybacz, ale nie bede tlumaczyc ;) jesli kiedys bedziesz chciala dac Oldze Rudnickiej druga szanse, sprobuj "Natalii 5", "Zacisze 13" to byla jej trzecia powiesc, opublikowana, gdy autorka miala 21 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś