Gość: nn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 08:41 fantastyczna ksiazka, przeczytalam w dwa wieczory - 560 stron! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zalotnica Re: kod leonarda da vinci...swietna 14.08.04, 14:36 jestem w trakcie czytania... Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: kod leonarda da vinci...swietna 14.08.04, 15:34 ja też, dopiero wczoraj zaczęłam, ale naprawdę suuuper wciąga Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kod leonarda da vinci 14.08.04, 17:55 ta.. czyta sie milo- jak juz jest pozno i nie mozna zasnac... intryzka jednak mierna, erudycja przereklamowana (ja sie na tym nie znam ale czytalam opinie specjalistow i wlosy mi deba stanely) a juz porownywanie autora do eco to absurd. ksiazka dla niewymagajcych. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: kod leonarda da vinci 14.08.04, 18:48 klymenystra napisała: > ta.. czyta sie milo- jak juz jest pozno i nie mozna zasnac... intryzka jednak > mierna, erudycja przereklamowana (ja sie na tym nie znam ale czytalam opinie > specjalistow i wlosy mi deba stanely) a juz porownywanie autora do eco to > absurd. ksiazka dla niewymagajcych. kto wie, moze gdyby Polacy nie czytali tylko samych madrosci, moze czesciej usmiechaliby sie...? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kod leonarda da vinci 15.08.04, 11:20 to "kod" jest do usmiechania????? wow Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: kod leonarda da vinci 16.08.04, 05:16 klymenystra napisała: > to "kod" jest do usmiechania????? > wow a pewnie...jesli Robert i Sophie sprytnie umkna policji to jest to przeciez sama radosc dla nas o; Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kod leonarda da vinci 16.08.04, 08:22 taaa... prawie jak u mcgyvera... tak samo nieprzewidywalne itrzymajace w napieciu sa te ucieczki :P Odpowiedz Link Zgłoś
clevera skusilam sie:) 14.08.04, 20:28 Nie przepadam za ksiazkami sensacyjnymi, ale skoro tyle szumu wokol niej, kolezanka skonczyla i tez byla zachwycona, na forum duzo o niej dobrego, wiec zaczynam ja czytac. Moze jestem naiwna, ale sprobowac zawsze warto;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryske Re: kod leonarda da vinci IP: *.telia.com 14.08.04, 20:40 Stanelam w polowie, zdazylam przeczytac w trakcie kilka innych ksiazek, chociazby Tryzny Idz kochaj. W sumie literatura nie najwyzszych lotow (kod a nie Tryzna), ale przy okazji przestudiowalam dokladnie obrazy da Vinci, o ktorych mowa w ksiazce. Oczywiscie kosciolowi chyba nie w smak popularnosc kodu, ale mysle, ze nalezy ksiazke po prostu potraktowac jako ksiazke sensacyjna i nie wymagac za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: kod leonarda da vinci 14.08.04, 21:03 Gość portalu: Kryske napisał(a): >ale mysle, ze nalezy ksiazke po prostu potraktowac jako ksiazke >sensacyjna i nie wymagac za wiele. nawet calkiem dobrze myslisz... Odpowiedz Link Zgłoś
tojanka Re: kod leonarda da vinci 14.08.04, 21:55 A ja myślę,że kościołowi nic nie zaszkodzi, a jesli nie zbuntował sie przy Aniołach i demonach - to rozumie że Kod tez mu nie zaszkodzi!!! Przeciez to tylko miłe(i wciągajace) czytadła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi S. Re: kod leonarda da vinci IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.08.04, 21:53 Wszystkie książki Browna, które znam, a wyszło ich dotąd po polsku 3, to sensacja najwyższej klasy. :-) Totalna "jazda bez trzymanki" - tak wartkiej akcji i niespodziewanych jej zwrotów naprawdę dłuuuugo szukałem. Przeczytaliśmy je z żoną od dechy do dechy - "Kod.." w 2 wieczory, "Cyfrową twierdzę" też w 2, ale rekordem były "Anioły i demony" - jedna noc ciurkiem bez przestanku... :-) Jeśli o mnie chodzi, ta ostatnia książka nie ma sobie równych, choć może niektórzy mogliby jej zarzucić, że wyobraźnia autora miejscami podsuwa mu zbyt okrutne scenariusze... i jedno "powietrzne" wydarzenie wydaje się mało realistyczne, ale nie bądźmy czepliwi! Polecam książki Browna każdemu, kto lubi mocne wrażenia i nie boi się zobaczyć rano w lustrze pod oczami sińców z niewyspania. :-) Autor wyraźnie rozwija się z książki na książkę, acz trudno mi sobie wyobrazić, jak dobra miałaby być według tej zasady następna, podobno już tłumaczona na polski... Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: kod leonarda da vinci 16.08.04, 05:11 Gość portalu: Robi S. napisał(a): > Wszystkie książki Browna, które znam, a wyszło ich dotąd po polsku 3, to > sensacja najwyższej klasy. :-) Totalna "jazda bez trzymanki" - tak wartkiej > akcji i niespodziewanych jej zwrotów naprawdę dłuuuugo szukałem. hej...to swietnie. Nie znam tego autora i dlugo nie moglam sie przekonac do code, ale po kilku przeczytanych stronach, bardzo milo bylam zaskoczona, o demonach juz slyszalam, ze jest dobra, teraz od Ciebie o twierdzy, czwarta jego pozycja to DECEPTION POINT (podstepny, szachrajski, oszukanczy). Czy czytales cos N. DeMille...? Odpowiedz Link Zgłoś