zalotnica 14.08.04, 15:13 jakie mozecie polecic...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzonny lemoniada Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:41 ze spokojnym sumieniem wszystkie czesci 'pana Samochodzika' ...nie wiem ile masz lat, ale jezeli nie pamietasz komuny to podpowiadam, ze autorem jest Nienacki ... Odpowiedz Link Zgłoś
tojanka Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 14.08.04, 21:51 Polecam ANIOŁY I DEMONY tego samego autora.Wydana wczesniej u nas niż Kod Leonarda - i chyba dlatego dla mnie ciekawsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... IP: *.local.pl / 80.53.173.* 15.08.04, 13:05 Ja właśnie przeczytałem "Srebrniki Judasza" Scotta McBaina. W tym klimacie polecam również "Spisek Sykstyński" Philipa Vandenberga" Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 15.08.04, 16:23 Gość portalu: kris napisał(a): > Ja właśnie przeczytałem "Srebrniki Judasza" Scotta McBaina. > W tym klimacie polecam również "Spisek Sykstyński" Philipa Vandenberga" Uwielbiam, jak ksiazka trzyma w napieciu...postaram sie je zdobyc Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 15.08.04, 16:19 tojanka napisała: > Polecam ANIOŁY I DEMONY tego samego autora.Wydana wczesniej u nas niż Kod > Leonarda - i chyba dlatego dla mnie ciekawsza! wlasnie slyszalam, ze tez jest dobra, u mnie bedzie nastepna...a code jeszcze czytam Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 15.08.04, 16:20 Gość portalu: dzonny lemoniada napisał(a): > ze spokojnym sumieniem wszystkie czesci 'pana Samochodzika' ...nie wiem ile > masz lat, ale jezeli nie pamietasz komuny to podpowiadam, ze autorem jest > Nienacki ... czytalam, czytalam...dzieki o; Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 15.08.04, 21:34 Z tym, że Nienacki jest o niebo lepszy. I to cakiem inne pióro. Wracając do pytania... co mógłbym zaproponować do czytania w stylu Kodu? Tak słabego jak Kod, nie wiele się znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 15.08.04, 22:12 ciichoo bo Ci powiedza ze Polak smiac sie nie umie... Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 16.08.04, 04:48 klymenystra napisała: > ciichoo bo Ci powiedza ze Polak smiac sie nie umie... juz troche lepiej...o; a jakie ksiazki Ciebie nie nudza...? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 16.08.04, 08:25 dobre ;) tzn- nie przeklamujace faktow (o ile o faktach mowia. ja rozumiem ze licencia poetica i te sprawy ale w takim razie niezbedne jest sprostowanie), z oryignalnym pomyslem, z postaciami ktore zyja, maja cechy charakteru wady zalety i mozna je lubic albo nie ale sie nie jest obojetnym, wazny jest bardzo dobry jezyk i.. to cos:) dlatego do nudnych nie zalicze nic co napisal carpentier, vian, hemingway. and more ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 16.08.04, 04:45 daro15 napisał: > Z tym, że Nienacki jest o niebo lepszy. I to cakiem inne pióro. Wracając do > pytania... co mógłbym zaproponować do czytania w stylu Kodu? Tak słabego jak > Kod, nie wiele się znajdzie! wiem... ze musiales to napisac, ale te kilka tytulow swoja droga mogles jednak podrzucic...tych ciekawszych znaczy sie Ps. a co Nienacki ostatnio pisze, czy jak zawsze, dobrze...? Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 16.08.04, 09:06 Nie słyszałaś, że Nienacki zmarł z dziesięć lat temu??? Napisałem, że "jest" lepszy, w sensie jego literatury, że jest lepsza, chociaż on nie żyje, to jednak jego książki wciąż są czytane, to tak, jakby "był" wśród nas. Polecam: "Laseczka i tajemnica". Niezbyt gruba, ma klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 16.08.04, 11:41 Zdecydowanie Harlan Coben! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... IP: 212.244.242.* 16.08.04, 12:43 Perez Reverte!!!!!- wszystko!..choć tej ostatniej jeszcze nie czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ksiazki w "stylu" -da Vinci Code... 18.08.04, 04:20 Podobno (tak wynika z reklamy w The New Yorker, ktora wlasnie mam przed soba) ksiazka "The rule of four" Iana Caldwella i Dustina Thomasona to "po polowie Kod i Imie rozy". Odpowiedz Link Zgłoś