a.adas Re: Co polecacie Naipaula? 21.08.04, 01:39 Dwie wczesne książki "trynidadzkie": "Masażysta cudotwórca" i "Miguel Street" (obecnie wydane pod tytułem "Nasza ulica) "Zakręt rzeki" Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Co polecacie Naipaula? 21.08.04, 03:40 Popieram a.adasia - co do dwoch pierwszych ksiazek (trzeciej nie czytalam). Bardzo mi sie podobaly tez jego ksiazki o Indiach, ale nie wiem, czy zostaly przetlumaczone: India: A Million Mutinies Now i India: A Wounded Civilization (dla kogos, kto interesuje sie tym krajem, to rewelacja). Aha, Adasiu, czytam Themersona - Wyspe Hobsona i coraz bardziej mnie wciaga!!! Napisze w osobnym watku, jak skoncze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itek Re: Co polecacie Naipaula? IP: *.pomorzany.v.pl 21.08.04, 08:40 Zgadzam sie, ale w kolejnosci:Zakret rzeki, Miguel Street, Masazysta cudotworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michuta Re: Co polecacie Naipaula? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 08:48 "Zakręt rzeki" przeczytałem, gdy miałem 16 lat i wtedy baaardzo mi się podobało, w tamtym roku sięgnąłem po 2 opowiadania naipaula, ale poległem... Odpowiedz Link Zgłoś
o13y Re: Co polecacie Naipaula? 21.08.04, 20:26 po polsku wiele nie wyszło. Raptem kilka. Przeczytaj wszystkie wyżej wymienione, bo na post. jednej dość trudno mieś obraz jego pisarstwa. Chyba jednak "Dom pana Biswasa". Odpowiedz Link Zgłoś