Gość: maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.16, 12:33 znacie jakieś ksiązki o współuzalźnieniu, ale nie poradniki? chodzi mi o to żeby alkoholik nie był głównym boahterem tylko ta druga strona, obojętnie kobieta czy mężczyzna. z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_kotando Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 15.04.16, 16:16 Może to? www.nowyswiatkobiet.pl/kobiety-tworczynie-spotkanie-z-marta-bocian/ Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kotando Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 15.04.16, 16:21 Albo to: lubimyczytac.pl/ksiazka/230165/w-ukryciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.16, 08:33 dziękuję, choć nie mam zaufania do wydawnictwa psychoskok. Odpowiedz Link Zgłoś
0mirka2 Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 17.04.16, 09:49 "Buty mojego męża" Anna Wasilewska, Agnieszka Wesołowska. "Książkę tworzy e-mailowy dialog toczący się między dwiema żonami alkoholików - 33- letnią Agnieszką i 25-letnia Anką. Agnieszka, której mąż od niedługiego czasu nie pije, jest początkowo "sponsorką" Anki, wspiera ją w powrocie do normalnego życia. Jednak bardzo szybko w trakcie wymiany listów nawiązuje się między dwiema nieszczęśliwymi, ale chcącymi zmienić swoje życie kobietami szczególna więź, dzięki której uczą się rozumieć i akceptować siebie, a co najważniejsze, zauważać światełko szczęścia w ciemnym tunelu swojego życia." Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 17.04.16, 18:02 Może "Wybór Zofii" Styrona? Czytałam tę książkę lata temu i, prawdę mówiąc, nie umiałabym jej dziś streścić, ale tak mi chodzi po głowie, że tam chyba wszyscy byli współuzależnieni. A czy od alkoholu, czy od czegoś innego, to chyba nie ma znaczenia, uzleżnienie to uzależnienie. a. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 18.04.16, 00:19 "Układ nerwowy" Agnieszki Gil Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 18.04.16, 07:48 Tak, "Układ nerwowy" bardzo ciekawy! Widać, że autorka włożyła wiele pracy w zgłębienie tematu. Dla mnie ważne w takich książkach jest też to, by pokazać dramat, ale nie przytłoczyć czytelnika i to się autorce udało. Odpowiedz Link Zgłoś
vichta Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. 18.04.16, 14:04 Może niezupełnie o współuzależnieniu, tylko o uzależnieniu. Myślę, że Cię zainteresuje: Teresa Ewa Opoka - Żona psychopaty Tytuł mówi sam za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.16, 08:36 dziękuje, ale zupelnie nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira "Układ nerwowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.16, 10:24 Czytelnie przedstawione mechanizmy współuzależnieniowe żony męża alkoholika. Mocne, ale łatwe w odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doreenka Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.16, 23:27 Pośrednio o uzależnieniu (od ruletki) traktuje "Gracz" Dostojewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: współuzależnienie beletrystyka, powiesć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.16, 00:51 W "Welonie Weroniki" Okrent matka jednej z głównych bohaterek wydaje się być współuzależniona zarówno z mężem alkoholikiem, jak i ojcem bigotem. Jej relacje z nimi i wpływ tego krzyżowego współuzależnienia na rodzinę przedstawiono z punktu widzenia dziecka (retrospekcje z dzieciństwa i postrzeganie przez dorosłą już córkę, której współuzależnienie również nie ominęło, która jednak usiłuje się z niego wyzwolić). Odpowiedz Link Zgłoś