karodzaj 30.09.04, 19:05 aaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! (to okrzyk nieskrępowanej radości) Czekałam na tę książkę od ponad roku, a teraz widzę, że pokazała się w katalogu "Świata książki". Czytał ktoś z was 'jeźdźca miedzianego" Paulliny Simons? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: TATIANA i ALEKSANDER 01.10.04, 09:52 No wlasnie, tez ja zauwazylam :) Czy te same imiona to przypadkowy zbieg okolicznosci, czy to jest inna ksiazka, czy o tych samych bohaterach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: TATIANA i ALEKSANDER IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 21:48 Ja czytałam i ciągle jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TATIANA i ALEKSANDER IP: *.chello.pl 04.10.04, 18:39 Zwyczajny dodruk "Jeźdzca", tyle ze pod innym tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: TATIANA i ALEKSANDER 05.10.04, 11:15 Chyba nie do konca, bo tu akcja zaczyna sie w Bostonie, a w "Jezdzcu..." cala toczyla sie w Rosji oprocz samego konca). Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: TATIANA i ALEKSANDER 05.10.04, 12:39 ja czytałam. Beznadzieja ( mówię o "Jeźdzcu"). Fatalny styl, momentami rażący brak realizmu. Jednym słowem - źle napisany romans. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania dla tych co nie czytali Jezdzca miedzianego: 02.11.04, 17:02 zakupilam w sobote "Tatiane i Aleksandra", czytac jeszcze nie zaczelam, bo boje sie, ze zarwe nocke, a na razie nie moge :) , ale z tego, co sie zorientowalam z okladki to sa to dalsze losy Tani i Saszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: dla tych co nie czytali Jezdzca miedzianego: 03.11.04, 09:49 czekam na wrażenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: TATIANA i ALEKSANDER IP: *.aine.pl 02.11.04, 18:08 Ja właśnie czytam, ale nie jestem tym zachwycona. Strasznie mnie drazni to wymieszanie czasów. Raz akcja dzieje się w 1933, za dwie strony w 1944 w Rosji, a za chwile w Stanach i tak w kółko. Nie przepadam za takim ułożeniem akcji :- ((( Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: TATIANA i ALEKSANDER 20.11.04, 17:53 I jak wrażenia? już jestem po lekturze :) "Tatiana i Aleksander" to nie tylko kontynucja ich losów (przyznaję, że ostatnie kilka stron napisnych jest gorzej niż całość :)), bo przenosimy sie do lat 30' gdzie poznajemy historię rodziców Aleksandra i życie w ZSRR w tym okresie. Dodatkowo w powieści umieszczone są dodatkowe sceny- np, jak SZura poznał Daszę :))) hm.. to na pewno nie jest JM, ale to i tak dobra książka... Pewnie nie będzie ulubioną, ale i tk się podobało. jest jeszcze III część.... ciekawe, co tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
dakarka1 Re: TATIANA i ALEKSANDER 21.11.04, 19:43 POMOCY!!! wlaśnie kupiłam "Tatianę...". a tu dowiaduje sie , ze jest to dalsza część! W takim razie jaka jest część pierwsza??? bo nie chcialabym zaczynac od końca... Z góry dzięki! pozdrawiam -------------------------------------------------------------------------------- "Z warg moich(...) purpurowe róże" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: TATIANA i ALEKSANDER IP: *.pool.mediaWays.net 21.11.04, 20:21 "jezdziec miedzianny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: TATIANA i ALEKSANDER IP: *.pool.mediaWays.net 21.11.04, 20:22 jezu co ja pisze mam na mysli miedziany:-)sorry Odpowiedz Link Zgłoś