Gość: luli_l IP: *.microsoft.com 25.11.04, 13:57 Szukam czegoś pod choinkę dla 7-letniej dziewczynki. Proszę o propozycje, moze macie jakieś swoje perełki do czytania w tym wieku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luli_l Re: Co dla dziewczynki 7 lat? IP: *.microsoft.com 25.11.04, 13:59 dodam że lubi czytać Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Co dla dziewczynki 7 lat? 25.11.04, 14:26 Zobacz na tej stronie. Moze cos wybierzesz czytelnia.onet.pl/prezenty.html Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Co dla dziewczynki 7 lat? 25.11.04, 15:07 Ja, mając lat 7, przeczytałam "Dzieci z Leszczynowej Górki". Ale nikomu nie polecam :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastolata Re: Co dla dziewczynki 7 lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:23 Nie wiem czy mogłoby się to spodobac 7-letniemu dziecku, ale wydaje mi się, że "Lewaw" Terakowskiej mógłby być odpowiedni. Chociaż nie wiem czy nie będzie się bała... No i koniecznie "Wilki w ścianach" N. Gaimana- ciekawa treść i świetne ilustracje. Krótko i na temat, a w dodatku opowiada o dziewczynce mniej wiecej w jej wieku. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artemidka Re: Co dla dziewczynki 7 lat? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 19:57 "Dzieci z Bullerbyn" :) To zdecydowanie moja perelka. Przeczytalam wlasnie w wieku siedmiu lat i bylam zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: Co dla dziewczynki 7 lat? IP: *.chello.pl 25.11.04, 23:47 Wejdz na forum Dziecko, tam jest takie prywatne forum"ksiazki dla dzieci', na pewhno znajdziesz duzo podpowiedzi. Ja polecam "Manię czy Anię", "Czarnoksięznika z krainy Oz", no i wszystko Astrdi Lindgren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Biblioteka wielkiej przygody IP: 81.21.195.* 26.11.04, 10:21 Możesz wybrać coś z Biblioteki Wielkiej Przygody, wszystkie ksiązki są po 9,90 w twardej ładnej oprawie. Info na www.czytanie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli_l Molly? IP: *.microsoft.com 26.11.04, 10:26 dzięki wszystkim :) wpadła mi też w ręce Molly Moon -słyszałam dobre recenzje o tej książce - czy to coś się nadaje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es_el Re: Molly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 14:37 cokolwiek z astrid lindgren lub roalda dhala (np matylda)- cala serie tego ostatniego wydal zysk i ska, moje dzieciaki uwielbiaja tych autorow i czytaja w kolko - a ja tez ;) pozycje wymienione w postach powyzej - jak najbardziej! pozdrawiam i fajnie, ze mala czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Mikolajek 26.11.04, 16:31 Seria o Mikolajku, Maly Ksiaze, Kubus Puchatek, Muminki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Sceny z zycia smokow 26.11.04, 16:43 Polecam te ksiazke Beaty Krupskiej "Sceny z zycia smokow", jest rewelacyjna i przezabawna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastolata Re: Sceny z zycia smokow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:06 Też czytałam "Sceny z życia smoków" i też gorąco polecam (nie tylko dla dzieci). Ale znam też jeszcze jedną książkę Krupskiej- "Opowieść o Agatce". Myślę, że będzie w sam raz. Wymienione wyżej propozycje też są w porządku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Sceny z zycia smokow IP: *.icpnet.pl 26.11.04, 23:34 E.T.A. Hoffmann "Dziadek do orzechów" P.L. Travers "Mary Poppins"! :) Odpowiedz Link Zgłoś