Gość: Qba IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 14:49 Właściwie żadnych nie czytałem:)) więc daję się Wam wypowiedzieć: Graham Masterton "Manitou" "Zemsta Manitou" - mitologia indiańska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: phoenix Re: Najlepsze horrory IP: *.centrala.pbk.pl 21.05.01, 12:53 mistrzem horroru jest STEPHEN KING!!!!!!!!! rewelacyjny jest Smętarz (a może Smentarz? ale tak właśnie ma być) dla zwierzaków!!!! polecam również Lśnienie, Misery, Gra Geralda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: Najlepsze horrory IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.01, 11:51 Zgadzam się co do Stephena Kinga, chociaż nie nazwałabym wszystkich jego utworów horrorami. To mój ulubiony pisarz!!! Jest jeszcze taki pan, Brian Lumley, który pisze świetne powieści o wampirach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ynga Re: Najlepsze horrory IP: *.in-tra.com.pl 29.08.01, 11:59 z Kinga polecam jeszcze "Wielki marsz" i "Oczy smoka" (nie wiem czemu nikt tego nie wznawia}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Najlepsze horrory IP: 212.160.96.* 01.06.01, 12:07 King jest świetny,choć faktycznie,nie pisze tylko samych horrorów.Przykładem jest "Skazani na shawshank" i "Zielona mila",jedyna książka Kinga,którą przeczytałem do końca:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phoenix Re: Najlepsze horrory - do Karola IP: *.centrala.pbk.pl 01.06.01, 14:53 przeczytaj Smętarz dla zwierzaków - rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sly Polecam coś innego IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 05.08.01, 13:11 Bardzo polecam "Mnicha" Williama H. Hallahna. Nigdy w żyiu nie spotkałem sięz taką miesznką: niezwykła wręcz pogoda ducha głównego bohatera i naprawdę przerażająca walka Boga z Szatanem. Polecam z czystym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annjes Re: Najlepsze horrory IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 19:28 Z Mastertona zdecydowanie "Bezsenni". I podziwiam jego klase w opisywaniu scen erotycznych. Nie jest ani smieszny, ani wulgarny, o co dosyc trudno ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Najlepsze horrory IP: *.*.*.* 07.08.01, 13:56 Moim zdaniem Masterton jest i śmieszny i wulgarny. Ale to kwestia gustu. Polecam "Miasteczko Salem" i "Smętarz dla zwierzaków". King jest jak dla mnie jedynym autorem, który nie rzuca w oczy mięsem, tylko buduje nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalii Re: Najlepsze horrory IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 09:54 Stephen King jest dla mnie mistrzem horrorow, ostatnio czytalam "wielki marsz'' trzymalo w napieciu bardzo i bylo bardzo drastycznie przerazajace, oczywiscie wspaniale bylo tez "TO" ktore przeczytalam jednym tchem, "Cujo" i opowiadania "4 po polnocy" i "Marzenia i koszmary" - te z kolei dawaly do myslenia, "Smetarz" tez jest super.. nie pamietam w ktory tomie opowiadan byl opowiadanko pt "Mgla" ale bylo tez niezle. Natomiast z innych pisarzy to Dean Koontz swietne horrory "Odwieczny wrog", "Zle miejsce" i "pieczara gormow" Graham Masterton "Manitou", "Sfinks", "Glod", "Rytual" - choc jak dla mnie to Masterton przez cala ksiazke wspaniale buduje napiecie, by potem sam koniec zwalic calkowicie, i to jeszce najlepiej w dwoch linijkach. Ale i tak go lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Najlepsze horrory IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 10:46 Marzenia i Koszmary sa swietne,nawet lepsze niz powiesci Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Najlepsze horrory IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 18:20 Najlepszy jest King. „To”, „Miasteczko Salem”, „Misery’, „Wielki marsz”, ostatnio „Desperacja” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dags Re: Najlepsze horrory IP: 192.168.0.* / *.wprost.pl 28.08.01, 17:21 Desperacja za bardzo ocieka krwią, lepsze są te, w których King buduje nastrój, Smętarz dla zwierzaków, Worek kości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Re: Najlepsze horrory IP: 193.227.223.* 29.08.01, 10:35 Żeromski - "Rozdziobią nas kruki, wrony..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Najlepsze horrory IP: 148.81.232.* 29.08.01, 15:14 Może to nie całkiem horror, ale uwielbiam Gastona Leroux - to właściwie już klasyk. Najbardziej znane jego dzieło to chyba "Upiór Opery". Przeczytałam wszystko, do czego mogłam dotrzeć, nawet we francuskim oryginale, bo pisał prostym językiem, zrozumiałym przy moich średnich umiejętnościach. Pisał jeszcze książki sensacyjne, np. "Tajemnica żółtego pokoju". Meandry fabuły powodowały, że opadała mi szczęka z podziwu. Napisał w ogóle dużo. I książki były grube, i to napięcie rosło! Szkoda, że już dawno nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Najlepsze horrory 15.01.02, 21:29 Lovecraft King - zwlaszcza "Misery" Bardzo mi sie podobala tez "Twierdza", chyba Herberta, czytalam to bardzo dawno, o twierdzi w Rumunii, rzecz dzieje sie w czasie wojny. Nazisci budza zlo zamkniete dotychczas w fortecy. Nawiasem mowiac- moze ktos to ma i moze mi podac tytul oryginalu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALISSA19 Re: Najlepsze horrory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 19:25 staua napisał(a): > Lovecraft > King - zwlaszcza "Misery" > Bardzo mi sie podobala tez "Twierdza", chyba Herberta, czytalam to bardzo > dawno, o twierdzi w Rumunii, rzecz dzieje sie w czasie wojny. Nazisci budza zlo > > zamkniete dotychczas w fortecy. Nawiasem mowiac- moze ktos to ma i moze mi > podac tytul oryginalu? > pozdr "the keep" F.PAUL WILSON. DOBRE SA:ZWIERCIADLO PIEKIEL mastertona I NEEDFUL THINGS kinga> Odpowiedz Link Zgłoś
staua Twierdza 09.02.02, 23:19 Dzieki! Naprawde, bardzo dlugo meczylo nie to, a teraz moge wreszcie kupic te ksiazke w oryginale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Twierdza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 23:51 staua napisał(a): > Dzieki! Naprawde, bardzo dlugo meczylo nie to, a teraz moge wreszcie kupic te > ksiazke w oryginale!!! your welcome!see ya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto LOVECRAFT IP: *.proxy.aol.com 18.01.02, 03:59 Jeden z najlepszych,pisal dosc dawno ale mimo wszystko wciaz moze konkurowac z obecnymi 'pismakami'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: LOVECRAFT IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.01.02, 11:33 Czy "Wywiad z wampirem" i "Lestat: to typowe horrory? O wampirach, mało straszne ale bardzo dobrze się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
ellivia Re: Najlepsze horrory 15.02.02, 17:41 dobre jest "To" Kinga, chociaż zakończenie mnie rozczarowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaks Re: Najlepsze horrory 22.02.02, 10:03 KING KING KING KING i jeszcze raz KING. Jakby ktoś nie wiedział STEPHEN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś