Gość: Mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:28 co polecacie autorstwa Eduardo Mendoza ?? ciekawa jestem opinii ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alek Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:59 Czytałem "Rok potopu", czy coś takiego, nie był to dówód jakiegoś wybitnego talentu. Cośtam jeszcze było z fryzjerem w tytule, nie czytałem tego, ale zajrzę. Nie wiem czy jest to coś wartościowego, wiem że miało dobrą promocję. Nie sądzę, żeby było, aż tak wiele pozycji Eduardo Mendozy, aby można było przebierać. Idź do biblioteki, albo księgarni i poczytaj fragmenty, wtedy będziesz wiedział. A co Cię skłoniło w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 21:27 wlasnie zaczynam "Prawda o sprawie Savolty". Lubie ksiażki z wątkiem sensacyjnym. nikt z was akurat tej pozycji nie czytał ?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Mendoza - plecacie ?? 25.02.05, 23:15 Książki z "fryzjerem" w roli głównel ("Przygody fryzjera damskiego", "Sekret hiszpanskiej sekretarki" i jeszcze jedna, tytułu nie pamiętam) to nieodparcie śmieszne pastisze powieści detektywistycznej, z jedna istotną wadą - rozwiazania zagadek rozczarowywują, a Mendoza traci rozpęd z każdą, zbliżajacą do finału, stroną. I tak polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Mendoza - plecacie ?? 25.02.05, 23:41 oj, a mnie się ta trylogia podobała:)czytałam w wakacje, nie nastawiałam się na niewiadomo co i polecam, można się pośmiać. Uważam też, że spora w tym zasługa tłumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 26.02.05, 00:24 tak, można sie pośmiać, natomiast co do samej zagadki - zgadzam się, że rozczarowuje rozwiązanie. Jednak warto, dobra rozrywka, bardzo bardzo nietypowy detektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 10:44 "Przygody fryzjera damskiego" zmęczyły mnie okropnie! Dobrnęłam do połowy i miałam dosyć,może jeszcze kiedys wrócę??.. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Mendoza - plecacie ?? 28.02.05, 16:16 Ta ostatnia to oliwkowy labirynt:-) też polecam wszystkie trzy super relaks i świetna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś