Dodaj do ulubionych

Mendoza - plecacie ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:28
co polecacie autorstwa Eduardo Mendoza ??
ciekawa jestem opinii ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Alek Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:59
      Czytałem "Rok potopu", czy coś takiego, nie był to dówód jakiegoś wybitnego
      talentu. Cośtam jeszcze było z fryzjerem w tytule, nie czytałem tego, ale
      zajrzę. Nie wiem czy jest to coś wartościowego, wiem że miało dobrą promocję.
      Nie sądzę, żeby było, aż tak wiele pozycji Eduardo Mendozy, aby można było
      przebierać. Idź do biblioteki, albo księgarni i poczytaj fragmenty, wtedy
      będziesz wiedział. A co Cię skłoniło w tym kierunku?
      • Gość: Mag Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 21:27
        wlasnie zaczynam "Prawda o sprawie Savolty". Lubie ksiażki z wątkiem sensacyjnym. nikt z was akurat tej pozycji nie czytał ??
    • a.adas Re: Mendoza - plecacie ?? 25.02.05, 23:15
      Książki z "fryzjerem" w roli głównel ("Przygody fryzjera damskiego", "Sekret
      hiszpanskiej sekretarki" i jeszcze jedna, tytułu nie pamiętam) to nieodparcie
      śmieszne pastisze powieści detektywistycznej, z jedna istotną wadą - rozwiazania
      zagadek rozczarowywują, a Mendoza traci rozpęd z każdą, zbliżajacą do finału,
      stroną. I tak polecam.
      • chiara76 Re: Mendoza - plecacie ?? 25.02.05, 23:41
        oj, a mnie się ta trylogia podobała:)czytałam w wakacje, nie nastawiałam się na
        niewiadomo co i polecam, można się pośmiać. Uważam też, że spora w tym zasługa
        tłumacza.
        • Gość: anja Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 26.02.05, 00:24
          tak, można sie pośmiać, natomiast co do samej zagadki - zgadzam się, że
          rozczarowuje rozwiązanie. Jednak warto, dobra rozrywka, bardzo bardzo nietypowy
          detektyw.
          • Gość: sari Re: Mendoza - plecacie ?? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 10:44
            "Przygody fryzjera damskiego" zmęczyły mnie okropnie! Dobrnęłam do połowy i
            miałam dosyć,może jeszcze kiedys wrócę??..
      • pomme Re: Mendoza - plecacie ?? 28.02.05, 16:16
        Ta ostatnia to oliwkowy labirynt:-)
        też polecam wszystkie trzy super relaks i świetna zabawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka