Gość: baluska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:57 Ciekwaa jestwem, jak często kupujecie ksiażki i gdzie? Bo ja zwykle kupowałam w empiku, ale teraz odkryłam tańsze ksiągarnie internetowe i świetny skład taniej książki na koszykowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 10:06 oj za czesto! kupuje gdzie sie da i uzywane.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilo10 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 11:05 ja często kupuję kilka książek,więc mam spokuj na 2-3 miesiące. kupuję w świecie ksiązki,klubie dla ciebie-czyli wysyłkowo; nie lubie Empiku-brak tam specyficznego klimatu...za to antykwariaty,stragany z książkami w podziemiach(na dworcu zachodnim polecam, nowe i stare książki), no i oczywiście księgarnie, ale te ostetnie to żadko. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka8 wyjątkowa okazja-polecam! 01.03.05, 11:12 aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=43353351 Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 bez przerwy 01.03.05, 10:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20541891 Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 19:12 częsciej niz wódkę, rzadziej niż fajki Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.4web.pl 02.03.05, 13:02 braineater napisał: > częsciej niz wódkę, rzadziej niż fajki > Pozdrowienia:) Heh:) Wódki nie piję, bo mam po niej interesujące gastrologów przypadłości zwiazane z kontemplowaniem treści żołądkowej, a fajek nie palę. Czyli: Mniej więcej z równą częstotliwością, co mój ulubiony, cieniutki "Zywiec":) Takie powyżej 50 zł mniej więcej z częstotliwością wina:) Zresztą godzenie picia i czytania to osobna, długaaaa bajka:) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 21:08 a tak przy okazji- szybciej kupuje niz czytam i mam juz ponad 30 ksiazek czekajacych na przeczytanie- a jak z wami? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 23:12 Przestalam ostatnio kupowac wlasnie z tego powodu - kupka ksiazek "do przeczytania" bardzo urosla. Ale jest tez inny powod - mam w poblizu dwie swietnie zapopatrzone biblioteki (uniwersytecka i miejska, w uniwersyteckiej sprowadzaja ksiazki na zyczenie z calej sieci uniw. stanowych, a w miejskiej z calego hrabstwa. mozna dostac PRAWIE wszystko, sporo nawet w oryginale) i jestem z nich zadowolona. Dla siebie kupuje glownie polska literature wspolczesna, ksiazki autorow rumunskich i orientalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka staua 01.03.05, 23:26 nie denerwuj mnie:( jeszcze jeden taki post i przejdziesz do historii jako pierwsza ofiara mordu przez sieć w świecie rzeczywistym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: staua IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.03.05, 00:49 Co tydzień niemal, w związku z kolekcją GW. A poza tym w antykwariatach, kiermaszach, tanich książkach. Ja wolę, szczerze mówiąc, Empiki od małych księgarń (wiem, w dobie Czułych barbarzyńców i ich klonów to zakrawa na herezję, bo jest demode;), gdyż mogę sobie spokojnie przeglądać, co mi się podoba - książki, gazety, a nie: zasiąść przy stoliku, wypić jakąś kawkę i mieć wyrzuty sumienia, jeśli czegoś nie kupię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: staua 02.03.05, 20:05 staua napisała: > Dlaczego? Co sie stalo? Te biblioteki? no a co:( siem w takich luksusach pławiłam za granicami ojczyzny, ale w tejże domaganie sie od bibliotek sprowadzania książek (w terminie nie na za 3 lata) traktowane jest jak wymagająca pilnej nagany fanaberia, czasem obkładana sowitą grzywną grrr Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: staua 02.03.05, 20:40 Wiem, bardzo nie lubilam np. starego BUWu (nie wiem, czy w nowym sa te same zasady). To juz bede siedziec cicho :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani po 50-tce Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.telia.com 02.03.05, 08:39 Dokladnie tak samo! Wiecznie cos co odkladam na emeryture, chroniczny brak czasu, ale wewnetrzna potrzeba kupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 Re: Jak często kupujecie książki? 02.03.05, 08:43 :))) niezle pytanie... baaardzo czesto... pierwsze co robie po pensji to zakup najbardziej akurat upragnionych:) kiedys najczesciej to bylo w Librze Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: Jak często kupujecie książki? 02.03.05, 09:09 ja staram się ostatnio nie kupować wiele bo też mam sporo zaległości w czytaniu wynikające z braku czasu. Ale czasem jak dostanę katalog Kkkk albo jestem w księgarni albo buszuję po księgarniach internetowych albo czytam ciekawe recenzje w Internecie - wówczas nie mogę się powstrzymać i kupuje jedną lub więcej książek. W tym miesiącu muszę kupić sobie okulary i mam pełno innych wydatków więc nie powinnam kupować ksiązek ale wczoraj dopadło mnie i kupiłam w merlinie 3 książki. Oczywiście nie żałuję!!! Już nie mogę się doczekać dostawy:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.4web.pl 02.03.05, 13:12 > W tym miesiącu muszę kupić sobie okulary i mam pełno innych wydatków więc nie > powinnam kupować ksiązek ale wczoraj dopadło mnie i kupiłam w merlinie 3 > książki. Rozkoszne:))) Ja zastanawiam się jak długo jeszcze będę przedłużać w ciekawy sposób ważnośc(i działanie) moich soczewek kontaktowych...Podziwiam ludzi, którzy wolą (dają sobie radę) z okularami:) Niestety, jestem tym typem osoby, która tłucze okulary czwartego dnia:))))) I której wybitnie przeszkadzają(sic!) w czytaniu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:53 ja też, dzięki kolekcji GW, wygenerowałam pewną nadwyżkę pozycji do przeczytania. Cztery w miesiącu z kolekcji i 3-4 nowości (lub nie) z hurtowni, co jakis czas Swiat Książki, a moc czytelnicza jednak mniejsza. Pokusy ciagłe, tyle sie książek wydaje... trudno się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś