Dodaj do ulubionych

Jak często kupujecie książki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:57
Ciekwaa jestwem, jak często kupujecie ksiażki i gdzie? Bo ja zwykle kupowałam
w empiku, ale teraz odkryłam tańsze ksiągarnie internetowe i świetny skład
taniej książki na koszykowej.
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 10:06
      oj za czesto! kupuje gdzie sie da i uzywane..
      • ilo10 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 11:05
        ja często kupuję kilka książek,więc mam spokuj na 2-3 miesiące.
        kupuję w świecie ksiązki,klubie dla ciebie-czyli wysyłkowo;
        nie lubie Empiku-brak tam specyficznego klimatu...za to antykwariaty,stragany z
        książkami w podziemiach(na dworcu zachodnim polecam, nowe i stare książki),
        no i oczywiście księgarnie, ale te ostetnie to żadko.
        • poziomka8 wyjątkowa okazja-polecam! 01.03.05, 11:12
          aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=43353351
    • lipa55 bez przerwy 01.03.05, 10:49
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=20541891
    • braineater Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 19:12
      częsciej niz wódkę, rzadziej niż fajki
      Pozdrowienia:)
      • Gość: Zdanka Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.4web.pl 02.03.05, 13:02
        braineater napisał:

> częsciej niz wódkę, rzadziej niż fajki
        > Pozdrowienia:)

Heh:) Wódki nie piję, bo mam po niej interesujące gastrologów przypadłości
        zwiazane z kontemplowaniem treści żołądkowej, a fajek nie palę.
        Czyli:
        Mniej więcej z równą częstotliwością, co mój ulubiony, cieniutki "Zywiec":)
        Takie powyżej 50 zł mniej więcej z częstotliwością wina:)

Zresztą godzenie picia i czytania to osobna, długaaaa bajka:)

• venus22 Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 21:08
      a tak przy okazji- szybciej kupuje niz czytam i mam juz ponad 30 ksiazek
      czekajacych na przeczytanie- a jak z wami?

Venus
      • staua Re: Jak często kupujecie książki? 01.03.05, 23:12
        Przestalam ostatnio kupowac wlasnie z tego powodu - kupka ksiazek "do przeczytania" bardzo urosla.
        Ale jest tez inny powod - mam w poblizu dwie swietnie zapopatrzone biblioteki (uniwersytecka i
        miejska, w uniwersyteckiej sprowadzaja ksiazki na zyczenie z calej sieci uniw. stanowych, a w miejskiej
        z calego hrabstwa. mozna dostac PRAWIE wszystko, sporo nawet w oryginale) i jestem z nich
        zadowolona. Dla siebie kupuje glownie polska literature wspolczesna, ksiazki autorow rumunskich i
        orientalnych.
        • jottka staua 01.03.05, 23:26
          nie denerwuj mnie:( jeszcze jeden taki post i przejdziesz do historii jako
          pierwsza ofiara mordu przez sieć w świecie rzeczywistym
          • staua Re: staua 02.03.05, 00:16
            Dlaczego? Co sie stalo? Te biblioteki?
            • Gość: jaija Re: staua IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.03.05, 00:49
              Co tydzień niemal, w związku z kolekcją GW. A poza tym w antykwariatach,
              kiermaszach, tanich książkach. Ja wolę, szczerze mówiąc, Empiki od małych
              księgarń (wiem, w dobie Czułych barbarzyńców i ich klonów to zakrawa na
              herezję, bo jest demode;), gdyż mogę sobie spokojnie przeglądać, co mi się
              podoba - książki, gazety, a nie: zasiąść przy stoliku, wypić jakąś kawkę i mieć
              wyrzuty sumienia, jeśli czegoś nie kupię ;)
            • jottka Re: staua 02.03.05, 20:05
              staua napisała:

> Dlaczego? Co sie stalo? Te biblioteki?

no a co:( siem w takich luksusach pławiłam za granicami ojczyzny, ale w tejże
              domaganie sie od bibliotek sprowadzania książek (w terminie nie na za 3 lata)
              traktowane jest jak wymagająca pilnej nagany fanaberia, czasem obkładana sowitą
              grzywną

grrr
              • staua Re: staua 02.03.05, 20:40
                Wiem, bardzo nie lubilam np. starego BUWu (nie wiem, czy w nowym sa te same zasady).
                To juz bede siedziec cicho :-)
      • Gość: Pani po 50-tce Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.telia.com 02.03.05, 08:39
        Dokladnie tak samo! Wiecznie cos co odkladam na emeryture, chroniczny brak
        czasu, ale wewnetrzna potrzeba kupowania.
    • barszczyk75 Re: Jak często kupujecie książki? 02.03.05, 08:43
      :))) niezle pytanie...
      baaardzo czesto... pierwsze co robie po pensji to zakup najbardziej akurat upragnionych:)
      kiedys najczesciej to bylo w Librze
      • nefer1 Re: Jak często kupujecie książki? 02.03.05, 09:09
        ja staram się ostatnio nie kupować wiele bo też mam sporo zaległości w czytaniu
        wynikające z braku czasu.
        Ale czasem jak dostanę katalog Kkkk albo jestem w księgarni albo buszuję po
        księgarniach internetowych albo czytam ciekawe recenzje w Internecie - wówczas
        nie mogę się powstrzymać i kupuje jedną lub więcej książek.
        W tym miesiącu muszę kupić sobie okulary i mam pełno innych wydatków więc nie
        powinnam kupować ksiązek ale wczoraj dopadło mnie i kupiłam w merlinie 3
        książki.
        Oczywiście nie żałuję!!!
        Już nie mogę się doczekać dostawy:)))
        pozdrawiam
        • Gość: Zdanka Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.4web.pl 02.03.05, 13:12
          > W tym miesiącu muszę kupić sobie okulary i mam pełno innych wydatków więc nie
          > powinnam kupować ksiązek ale wczoraj dopadło mnie i kupiłam w merlinie 3
          > książki.

Rozkoszne:))) Ja zastanawiam się jak długo jeszcze będę przedłużać w ciekawy
          sposób ważnośc(i działanie) moich soczewek kontaktowych...Podziwiam ludzi,
          którzy wolą (dają sobie radę) z okularami:)
          Niestety, jestem tym typem osoby, która tłucze okulary czwartego dnia:))))) I
          której wybitnie przeszkadzają(sic!) w czytaniu:))))
    • Gość: asica Re: Jak często kupujecie książki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:53
      ja też, dzięki kolekcji GW, wygenerowałam pewną nadwyżkę pozycji do
      przeczytania. Cztery w miesiącu z kolekcji i 3-4 nowości (lub nie) z hurtowni,
      co jakis czas Swiat Książki, a moc czytelnicza jednak mniejsza. Pokusy ciagłe,
      tyle sie książek wydaje... trudno się powstrzymać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka