Dodaj do ulubionych

Paul Auster

IP: *.daimler-benz.com 12.06.02, 13:26
Wczoraj skonczylam czytac 'Muzyke przypadku' - zakonczenie mnie baaaardzo
zaskoczylo, kompletnie nieamerykanskie jest...
Bardzo mi sie ta ksiazka podobala.
Czytalam tez 'Czerwony notatnik' i 'The New York Trilogy', tez swietne.

Podoba sie jeszcze komus Auster?
Cos jeszcze z jego tworczosci powinnam przeczytac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Paul Auster IP: 217.197.165.* 12.06.02, 13:49
      Jak przeczytalas trzy tytuly i wszystkie byly swietne, to pojdz do biblioteki,
      wypozycz wszystkie pozostale i tez przeczytaj. Genialne, prawda.
      • bukowski27 LEWIATAN mnie rozczarowal 12.06.02, 16:38
        zdecydowanie jakas taka najslabsza... fajny jest jeszcze KRYSZTALOWY PALAC...
        ale trezba wejsc w konwencje bo jest taki troche nieprawdopodobny jak tanie
        powiescidlo... no i TRYLOGIA NOWOJORSKA...
        • Gość: lemuria Re: LEWIATAN mnie rozczarowal/TIMBUKTU-polecam!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 11:23
          Miałam okazję przeczytać dwa razy "Timbuktu".Trzeba wiedzieć,że dwa razy
          czytam tylko to,co zrobiło na mnie wrażenie.naprawdę dobre,choć gustuję w
          zupełnie innej literaturze(Sołżenicyn,Grudziński itp klimaty).Zaskoczyło mnie
          to,że to nie był amerykański kicz.Pierwszy raz usłyszałam jak w moim ulubionym
          radyjku czytano o 1.30 w nocy fragment tegoż dzieła i...postanowiłam,że muszę
          dowiedzieć się, co to jest Timbuktu?????A Timbuktu to...
          • Gość: mysia200 /TIMBUKTU-polecam!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.06.02, 14:53
            jest to przecudna ksiazka i wbrew pozorom(swiat oczami psa) nie infantylna. ps
            czy ktos ma moze dostep do wierszy lub stron wwww z wierszami P.Austera?moga
            byc po angielsku.Koles jest w ogole anty-amerykanski -poszukaj sobie jego
            biografii.(ponos jedna z ksiazek jest autobiograficzna-czerwony notatnik?)
            • kasiulek Re: /TIMBUKTU-polecam!!! 15.06.02, 20:33
              Gość portalu: mysia200 napisał(a):

> (ponos jedna z ksiazek jest autobiograficzna-czerwony notatnik?)

No moze nie tyle autobiograficzna, co opisujaca rozne zdarzenia, ktore
              przydarzyly sie Austerowi i jego przyjaciolom

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka