Dodaj do ulubionych

czytaliscie Weisera Dawidka?

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.06.02, 19:20
no wlasnie? dla mnie byl fajny aczkolwiek pare razy za duzo padaly slowa " to
nie ma byc ksiazka" itp zeby uwiarygodnic ze to wspomnienia (tak mysle) ale
cudownie tworzy klimat dziecinstwa i lato az czuc...
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrioosh Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 12:04
      Dawidka czytalem nawet niedawno. Ksiazka ciekawa i tajemnicza wciagla mnie od
      pierwszej strony bardzo lubie ten gdanski klimat spotykany równiez w ksiazkach
      Grassa chociaz z Gdanska nie jestem. Mam taki sentyment do tego miasta. Moze
      ktos mi cos jeszcze poleci.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kamila Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.bgpan.gda.pl 24.06.02, 08:26
        Bardzo chetnie. Poczytaj opowiadania Huellego, Pierwsza miłość oraz Opowiadania
        na czas przeprowadzki, jest jeszcze najnowszy Mercedes Benz. Zupełnie inaczej
        pisze Stefan Chwin, ale warto przeczytać Hanemana.
        • Gość: Syrioosh Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 13:28
          Dzieki:) Wlasnie czytam Hanemanna lubie te przedwojenne klimaty ale po trzech
          rozdzialach ciezko ja ocenic. Czytalem juz ksiazke Mercedes Benz i jest
          interesujaca.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kamila Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.bgpan.gda.pl 24.06.02, 13:41
            To dorzucę jeszcze "Regułę trzech" Waldemara Nocnego. Jeszcze nie czytałam, ale
            wiem, że jest "gdańska".
            Serdecznie pozdrawiam :)
    • sze Re: czytaliscie Weisera Dawidka? 22.06.02, 18:08
      film byl naprawde niezla ekranizacja, bo oddawal klimat (nawet lepiej chyba niz
      ksiazka) i w pewnych punktach troszke interpretowal, ale nienachalnie i w dobrym
      kierunku

• Gość: mysia200 Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.06.02, 18:20
        dla lubiacych klimat Gdanska to jednak Huelle ma to cos. Polecam opowiadania z
        ze zbiorku Pierwsza Młośc-tytulowe opowiadanie jest super!
    • Gość: Marcel Re: czytaliscie Weisera Dawidka? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 22:43
      A co on napisał?
      • kwik Re: czytaliscie Weisera Dawidka? 24.06.02, 14:18
        miałam świetnego i lekko niekonwencjonalnego polonistę w liceum. "weiser" był
        moją lekturą w klasie maturalnej. było to dawno temu ale pamiętam specyficzny
        klimat "gdański" i tajemniczy nastrój (a film ożywil wspomnienia).
        gorąco polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka