magda_paw 30.04.05, 14:34 Witajcie poszukuję jakiejś niezwykle dobrej książki na prezent dla Taty. Stąd może prośba do mężczyzn o ich opinie. Coś z historii...ale takiego naprawdę...robiącego wrażenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania55111 Re: KSIĄŻKA NA PREZENT 30.04.05, 14:56 Jeśli tata interesuje się historią to moze coś z sensacji XX wieku mój tata np bardzo lubi Wołoszańskiego moge polecić kilka jeśli jestes zainteresowana albo jakiś ładny album ja kupiłam mojemu tacie album ze zdjęciami z naszego miasta po II wojnie musisz określić który okres z historii tato lubi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: KSIĄŻKA NA PREZENT 30.04.05, 14:57 Polecam gorąco dwutomowe dzieło szwedzkiego historyka Petera Englunda "Niezwyciężony". To obszerna biografia króla Karola Gustawa X (tak, tego od Potopu)na tle niezwykle szczegółowo i barwnie ukazanej epoki. Z historii nowszej - ciut "inna" biografia Stalina i jego najbliższego otoczenia "Stalin. Dwór czerwonego cara." Autor: Simon Sebeg Montefiore. A tak na marginesie - jestem kobietą i nawet jeżeli historia nie jest moją pasją to nie stronię od książek, które właśnie poleciłam. Irytuje mnie sztywny podział na lektury "damskie" i "męskie"... Mam nadzieję, że tato się ucieszy z prezentu! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marrol Re: KSIĄŻKA NA PREZENT 30.04.05, 15:59 A może jakieś książki Normana Davies'a? Zależy jaką historią się interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: KSIĄŻKA NA PREZENT 30.04.05, 16:12 może którąś z książek Wołoszańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa_malinowa Re: KSIĄŻKA NA PREZENT IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.04.05, 18:16 a moze "Sprawa honoru"? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: KSIĄŻKA NA PREZENT 30.04.05, 19:33 Kup mu źródło, nie opracowanie, źródła są ciekawsze. Dzienniki Samuela Pepysa na przykład. Każdemu facetowi spodobałoby się takie życie ;-) Albo książkę o podróżach w nowożytnej Europie Antoniego Mączaka. Świetna. Odpowiedz Link Zgłoś