Dodaj do ulubionych

"Tequila" Kszysztofa Vargi

IP: *.bp-pragapd.waw.pl 24.07.02, 17:57
Czytaliście? Ciekawam opinni każdego kto zajżał. Czy my Polacy naprawde tak
mówimy? Czy to tylko slang rokmenów? Autor wydał mi sie bardzo wiarygodny,
ale ostatnio przeczytałam,że muzykiem to on wcale nie jest, nie był i być nie
zamierza. Zwątpiłam .
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 00:19
      czytałam, jak również inne Vargi. Są to powieści, a nie autobiografia muzyka
      rockowego.
    • Gość: Otto Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 25.07.02, 16:50
      Gość portalu: magdzior napisał(a):

> Czytaliście? Ciekawam opinni każdego kto zajżał. Czy my Polacy naprawde tak
      > mówimy? Czy to tylko slang rokmenów? Autor wydał mi sie bardzo wiarygodny,
      > ale ostatnio przeczytałam,że muzykiem to on wcale nie jest, nie był i być nie
      > zamierza. Zwątpiłam .
      Podobnie, jak np. Sienkiewicz nigdy nie był małym rycerzem.
      • Gość: dorota Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 17:27
        Gość portalu: Otto napisał(a):

> Podobnie, jak np. Sienkiewicz nigdy nie był małym rycerzem.

Nieeee... Jak to?
        Zwątpiłam.
        • Gość: Miecio Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 18:40
          Gość portalu: dorota napisał(a):

> > Podobnie, jak np. Sienkiewicz nigdy nie był małym rycerzem.
          >
          > Nieeee... Jak to?
          > Zwątpiłam.

Otto jest niestety w błedzie- Sienkiewicz był małym rycerzem. A Nienacki był
          panem Samochodzikiem.
          • Gość: dorota Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 00:09
            Gość portalu: Miecio napisał(a):

> Otto jest niestety w błedzie- Sienkiewicz był małym rycerzem. A Nienacki był
            > panem Samochodzikiem.

Mieciu, czy to znaczy, że...
            VARGA JEST MUZYKIEM ROCKOWYM?
            • Gość: Miecio Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 12:34
              Gość portalu: dorota napisał(a):

> Mieciu, czy to znaczy, że...
              > VARGA JEST MUZYKIEM ROCKOWYM?

Tak naprawde to nie jest ale jest w branzy. To znaczy przebywa w towarzystwie.
              • Gość: Niech Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: 217.197.165.* 26.07.02, 15:35
                O przepraszam, Farga nie moze przebywac w towarzystwie, bo jak jest Farga to
                nie ma juz towarzystwa.
                • Gość: dorota Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 16:45
                  to ja już nie wiem. Skoro nie jest pisarzem, ani muzykiem rockowym, ani nawet
                  nie jest w branży, ani w towarzystwie, to kto kurde napisał Tequilę? Pan
                  Samochodzik?
                  • Gość: dorota Re: Pan Samochodzik nominowany do Nike IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 15:25
    • jsokal Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi 06.09.02, 21:16
      Zastanawia mnie jedno? Skoro to nagroda literacka, to dlaczego brany jest pod
      uwagę taki bełkot??? To nie jest literatura! To zapiski luźnych mysli wątpliwej
      treści... Sadziłam, że JAKIŚ poziom obowiązuje...
      Jeżeli taka książka jest nominowana do Literackiej Nagrody NIKE to nasuwa mi
      się tylko jedno: O BOŻE, JAK NISKO UPADLIŚMY!
      • Gość: miki Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: *.pool.mediaWays.net 06.09.02, 22:10
        chyba z tego wszystkiego przeczytam. grube?
        • Gość: dorota Re: chuda Varga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 00:02
          przeczytaj. Nie jest grube.
          • Gość: kinga Re: chuda Varga IP: 80.48.52.* 09.09.02, 12:41
            Dlaczego rozmawiacie o wszystkim tylko nie o książce? Hasłowość, skróty
            myślowe, niekoniecznie i nie zawsze dowcipne.....może to znak czasu? Nie wiem
            i nie rozumiem.....wiem natomiast jak bardzo się pogniewacie:(
      • Gość: eW Re: 'Tequila' Kszysztofa Vargi IP: 213.241.43.* 11.09.02, 11:31
        Jeżeli autor używa niecenzuralnego słownictwa to nie literatem? Powieść, która
        zawiera bluzgi, pisana jest językiem ulicy nie może pretandować do miana
        literatyry?
        P.S. Czy dorota to Viola Paw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka