Gość: mańka Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.05, 13:54 Wokulski, ale bez Izy :) i Yossarian, chociaż w sumie nie wiem, dlaczego, przecież specjalnie szarmancki to on nie był ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 29.07.05, 16:01 Wokulski tylko wtedy nudny, kiedy zakochany w izabeli :) Odkochany -to 100% faceta! Pana Darcy też bym chciała! Poza tym jeszcze kapitan Brandon z "Rozważnej i romantycznej", Eddie Snaith, pisarz ożeniony z Joanną (Valancy) z "Błękitnego zamku" L. M. Montgomery. Ale czemu głównie panie wybierają mężów?! Ofelia, Jane Eyre, Cathy ("Wichrowe Wzgórza"), Scarlett, Melania, Oleńka, Diana przyjaciólka Ani, Ligia, Eunice, panny z "Jeżycjady" chociażby... nikt ich nie chce?! Żenić się te chłopy nie chcą, ot co! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 29.07.05, 16:44 > Ale czemu głównie panie wybierają mężów?! > Ofelia, Jane Eyre, Cathy ("Wichrowe Wzgórza"), Scarlett, Melania, Oleńka, Diana > > przyjaciólka Ani, Ligia, Eunice, panny z "Jeżycjady" chociażby... nikt ich nie > chce?! Panowie to prędzej by żony z filmów wybierali, bo to wzrokowcy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate karmilla... 31.07.05, 19:05 ...wygląda na to, że masz rację :( Gdzie te chłopy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:04 hahaha, jak już lecieć Paragrafem 22, to lepszy na męża byłby kapelan anabaptysta! oczywiście przyłapany w stanie wolnym, bez żony za którą tak tęsknił i trójki dzieciaków :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambady Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.echostar.pl 29.07.05, 16:32 Nastazja Filipowna z "Idioty" Dostojewskiego. Uwielbiam takie niepoprawne kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 29.07.05, 16:42 A takiej Scarlett to wszyscy się boją? Podobnie, jak wielu panów w powieści? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 29.07.05, 17:24 ja to bych sie bała doktora Niegłowicza ze Skiroławek. Charakterny był i autorytet w całej wsi miał. Baby się go bały , bo musiał najpierw każdą poniżyć zanim..., ale nie za bardzo baby wiedziały jak to poniżanie wygląda, czyli tajemniczy był-a to- u faceta już coś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOXIE77 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 170.134.134.* 29.07.05, 21:47 No wlasnie , czasami baby to wola takiego co to wali, nigdy nie potrafilam tego zrozumiec, ale przypadki znam osobiscie. Oj ciezko z tym wyborem. PS. Fakt, ze Wokulski nudny z Izabela, ale przeciez innej nie chcial pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yśka Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.idea.pl 30.07.05, 00:26 1)Rhett Butler oczywiście:) 2)Henry z "Tajemnej historii" - trochę sztywny, ale jakiś taki męski, mroczny i pociągający:) 3)Garp ze "Świata według Garpa" - wesoły człowiek 4)Cristoforo z "Narodzin Wenus" - szarmancki, kulturalny Odpowiedz Link Zgłoś
katee10 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 30.07.05, 11:27 Ravic... bo akurat odpływam w stronę Łuku Triumfalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 31.07.05, 20:41 1)Portos 2)Winnetou 3)Dr Watson 4)Philip Marlowe 5)Tytus Groan ale jako zem hetero to zostaje mi tylko pianistka, Holly Golightly no i Karenina, ale zeby tak sie ładnie pod ten pociag rzuciła:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 31.07.05, 21:06 :)) Znaczy, Ania Karenina na żonę na długo się nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 03.08.05, 23:02 No na żonę to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnia Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.zepter.com 01.08.05, 12:50 lista jest dłuuuga..., ale tak np.: Hrabia Monte Christo- mroczny i bogaty;) Gilbert-za wiernośc;) Janek Bohatyrowicz- mezalianse są taaaak romantyczne;) Arsene Lupin- enigmatyczny, ale dżentelmen;) no i mój ostatni typ- Eric z "Upiora w operze"- można sobie przy nim spełnić marzenia dotyczące zbawiennego wpływu kobiet na mężczyzn(oczywiście utopijne, ale co tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:53 Herkules Poirot Odpowiedz Link Zgłoś
stirling Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 01.08.05, 14:09 Patriotycznie: 1)Kazimierz Spychała (ze "Sławy i chwały") 2)Janek Bohatyrowicz 3)Wokulski 4)Jurek Hajduk (Jezycjada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta W. Johnny Armatonni z "Flaków z Nietoperza" IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.08.05, 13:19 Johnny Armatonni, jeden z bohaterów "Flaków z nietoperza". Za seks, wdzięk, urok, humor - generalnie za podstawowe rzeczy, które mnie kręcą w mężczyznach. U Johnnego jest tego apogeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Johnny Armatonni z "Flaków z Nietoperza" IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.08.05, 15:00 Taa, Janek jest the best (oczywiście nie jako mąż dla mnie:)... Jak go pierwszy raz zobaczyłem, to o mało ze śmiechu nie skończyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
aise Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 01.08.05, 16:06 1. Pan Darcy z "Dumy i uprzedzenia" - za całokształt:-) 2. Gilbert Blythe - za całokształt 3. Rhett Butler - za całokształt :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 01.08.05, 17:58 Felicjan Dulski. Bo robił piesze wycieczki. Bo nie sprawiał w domu kłopotów. I był małomówny, ale jak się już odezwał to tak, że wszyscy oniemieli !!! :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holly Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 01.08.05, 18:01 oj, nie będę oryginalna- Rhett, Rhett i po trzykroć Rhett:) Takiego mężczyzny mi trzeba - twardego, zdecydowanego i romantycznego do bólu;) Pozdrawiam p.s. fajny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marya Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:05 Absolutnie Michael Moscovitz z 'Pamiętnika księżniczki'... Nieprzypadkowo idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matyldazone@gazeta Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.piasta.pl 01.08.05, 20:46 Michał Strogow albo Andrzej Kmicic - nawet sama bym się oświadczyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justine Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:53 1. Woland z Mistrza i Małgorzaty - za tajemniczość i nieprzewidywalność 2. Florentino Ariza z Miłości w czasach zarazy - za bezgraniczną miłość i... ogólnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 194.146.128.* 01.08.05, 23:20 Też mało oryginalne typy: 1. Pan Darcy - za to, jak się oświadcza i za wygląd Colina Firtha. 2. Andrzej Kmicic - bo nikt tak po wariacku nie kocha. 3. Gilbert Blythe - bo to idealny facet od II klasy podstawówki. 4. (i tu chyba będę oryginalna) Szatow z "Biesów" - za delikatność i mądrość. 5. i Ron Weasley z "Harry'ego Pottera" - bo sierota kompletny i nieśmiały. Coś mam dziwne wrażenie, że się to kupy nie trzyma, ale wszak kobieta zmienną jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.retsat1.com.pl 02.08.05, 00:47 Gilbert Blythe koniecznie, bo to pierwszy mój ideał... Co do Rhetta Butlera to zgadzam się co do wyjątkowości, ale to nie facet dla mnie. O i tu zdziwię państwa, bo jeszcze za męża mogłabym miec Hamleta ew. któregokolwiek z błaznów w dramatach Calderona ;) A np. z Jeżycjady to Robert Rojek, choc praktycznie każdy z wystepujących tam kawalerów jest na swój sposób interesujący ;) pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekd3 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:09 Mikage Sakurai z "Kuchni" Banany Yoshimoto. Dlaczego?Hm, jest nieszczęsliwą sierotą(chciałbym,o ile w moim wykonaiu to możliwe,podarować jej odrobinę szczęcia), jest ciepła,miła i sympatyczna. Na chwilę obecną nie mogę sobie przypomnieć innych "kandydatek". pozdrawiam P.S Fajny temat założyłas Monikate:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocka Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.eltronik.net.pl 02.08.05, 09:15 a ja wiem,już dawno,że marzą nam sie czasami jakieś tam typki idealne,vide wyżej bardzo często,a przecież do miłości i życia potrzeba iskry, i tu ciągle i niezmiennie Jędruś Kmicic.Potop, to na marginesie,urocza powieść o ludziach i ich słabostkach.Ach ten Jędruś.Ciągle Jędruś,tylko Jędruś. Odpowiedz Link Zgłoś
misia695 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 02.08.05, 09:24 Tomek I Huck-nie można się z nimi nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 02.08.05, 09:19 Dziewczyny! Czy żadna z Was nie czytuje komiksów? Bo aż się prosi, żeby to był Thorgal! No, dla mnie może jeszcze McGyver, bo lubię facetów, którzy radzą sobie w każdych okolicznościach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.toya.net.pl 02.08.05, 16:03 Z kalwiatury mi to wyjełaś ! :))) Wspomniany wyzej Baltona tez mile widziany :) Gilbert takze , ideal lat dzieciecych :)) Krotko mowiac poligamia to jest to...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 02.08.05, 14:55 Zdecydowanie Sewer Runicki z "Powrotu do Santa Cruz" Anny Glińskiej. Czytał to w ogóle ktokolwiek oprócz mnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 02.08.05, 16:32 Ja czytałam, chociaż dawno. Owszem, tak, tak, Sewer również jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOXIE77 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 170.134.133.* 02.08.05, 17:58 Tak sobie czytam, te interesujace wypowiedzi, i nasuwa sie mysl, ze w sumie tych kandydatow jest jednak bardzo malo. Tyle ksiazek, tylu bohaterow, ale na meza to sprawa ciezka. Ja caly czas stawiam na Petroniusza, bo slowo daje nikt inny mi na mysl nie przychodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 03.08.05, 23:00 Ale, na miłość boską, nie na męża! On tylko leżałby na tym... no na tym do leżenia, pił wino i dawał się wachlować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:11 yango, ale Petroniusz był bogaty, po co miał się pocić? :P Wyszłabyś za takiego za mąż i też byś się dawała wachlować i obsypywać płatkami róż... Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 03.08.05, 19:40 Poza tym Anna Glińska napisała wcześniej powieść, której tytułu nie pamiętam. 18-letnia Joasia jedzie do krewnych do Brazylii, czuje się samotna, niechciana przez rodzinę, zakompleksiona... w drodze poznaje marynarza w typie Sewera Runickiego, też jak najbardziej facet na męża. Może ktoś pamięta tytuł tej powieści i bliższe dane odnośnie marynarza? Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 03.08.05, 22:58 Ooo, to Ty też to znasz? Niestety nie pamietam tytułu, ale powieść owszem. Baardzo mi się podobała! Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 03.08.05, 23:29 No wlasnie, to nie jest prawda, bo byl rowniez bardzo energiczny i jak zaszla potrzeba. Plusy bardzo inteligentny,kulturalny oczytany , znal sie na jedzeniu i piciu{uwielbiam dobre wino} bardzo bogaty, nie lubil awantur, koneser we wszystkim. nie dziwkarz, ale znal sie na sprawie. Czy mam dalej wyliczac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 04.08.05, 16:26 Przeca, że znam! Czytałam chyba wszystkie powieści dla młodzieży Anny Glińskiej (pseudonim literacki Natalii Gałczyńskiej), ale tytuły wywiało mi z głowy... Guglałam temat na różne sposoby, lecz bezskutecznie. A co do Petroniusza, to protestuję! Fakt, jest to indywidualista, lecz przy odpowiedniej kobiecie... jak najbardziej na męża się nadaje! Odpowiedz Link Zgłoś
donatta krzyżówka 03.08.05, 23:10 Jak dla mnie, poproszę o skrzyżowanie Retta Buttlera (ta ironia, szyderstwo i miłość aż do szpiku kości), głównego bohatera "Błękitnego zamku" L.M. Montgomery (choinka, nie chciałby mnie na żonę, bo nawet jego imienia nie zapamiętałam :-) ), za umiłowanie przyrody, pisarstwo i bagatelizowanie materialnych aspektów życia, oraz Kmicica za ułańską fantazję, wierność i brawurę. No, i wychodzi mi, że poślubiłam prawie ideał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: krzyżówka IP: *.chello.pl 03.08.05, 23:41 Barney ,książki[te o przyrodzie] pisał pod psudonimem John Foster a naprawdę nazywał się Bernard Redfern}pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: krzyżówka IP: *.chello.pl 03.08.05, 23:42 Swego czasu uwielbialam "Błękitny zamek"L.M.Montgomery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: krzyżówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:37 a swego czasu w polskiej wersji barney nazywał się edward;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka do donatty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 08:13 Ironia, szyderstwo i ulańska fantazja w codziennym życiu ? Nie, dziekuję. Nie znioslabym. Myślę, że ty tez. Niestety, bo interesujące to jest. Z dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: do Mirki 04.08.05, 10:18 Ja znoszę. Jutro będzie 10 lat :-) I jeszcze powiem Ci coś na ucho: nie zniosłabym, gdyby było inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: jeszcze jedno 04.08.05, 10:19 Ale żeby nie było niedomówień: mój wiosek nie podpala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:25 ...hmmm...może jest szyderczy w jakis miły sposób, ale...no tentego, gratuluję jednym slowem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 212.191.130.* 04.08.05, 12:06 Stawiam na arbitra Petroniusza. Cyniczny, ironiczny, subtelny. Koneser, znawca tego i owego. Zaznaczam, że świniowaty to on był, ale nie w stosunku do kobiety, którą prawdziwie kochał... a mam nadzieję, że małżeństwem bylibyśmy niezłym i nie byłoby potrzeby ironizować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiza merteuil Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:57 Markiz Valmont rzecz jasna!!!!i nie pytajcie dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.toya.net.pl 05.08.05, 14:20 Hrabia Valmont ;) Odpowiedz jest oczywista , łatwo nim manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:31 Jak zobaczyłam Twój nagłówek to od razu pomyślałam o bohaterze "Przemineło z wiatrem".Tak Rhett Butler,bez zastanowienia!Mam nadzieję,że mój mąż tego nie zobaczy!I tak by nie wiedział o kogo chodzi,ale jest niesamowicie zazdrosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monisia Generał Zlewnik Komputronik z "Flaków" IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.08.05, 14:58 Moim mężem chciałabym żeby był Generał Zlewnik Komputronik. Ma takie szerokie barki i seksolubny chód... hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela nastolatka w sobie? 05.08.05, 20:57 Będzie spostrzeżenie socjologiczne: otóż drogie panie, kobiety, dziewczyny, na mężów i kochanków (literackich)wybieracie w 99% tych facetów, którymi zafascynowane byłyście w wieku lat nastu - stąd Rett Butler, Darcy, hrabia Monte Christo, Gilbert Blythe, Wokulski i inni przecudnej urody panowie. Wniosek - "on revient toujours a ses premiers amours", co na polski przekłada mniej więcej jako "prawo pierwszych związków". Czyli mężów wybieramy zdecydowanie facetów z lektur (fascynacji) najwcześniejszych, co potwierdza moją tezę, że każda z nas jest nastolatką podszyta, a już szczególnie te czytające. I tutaj dodałabym od siebie Atosa czyli hrabiego de la Fere - Boże jak ja się w nim kochałam będąc dziewczęciem. A na poważnie to ja chciałabym mieć żoneczkę (chociażem hetero), może dlatego, że mężów już miałam. I to broń Boże żadną tam pianistkę "w podróży" tylko pracowitą pragmatyczną żoneczkę, co to upierze, upiecze, zaceruje i w ogóle zadba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: nastolatka w sobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:22 hihihi mamarcelo... ja znam co najmniej kilku facetów, którzy potrafią pragmatycznie wyprać, wyprasować, ugotować, do pracy pójść, zarobić, wrócić, dzieckiem się zająć :))) Istnieją tacy :) Może jeszcze na takiego trafisz :))) A ja czuję się nagle staro, bo jako jedna z nielicznych tutaj wybrałam Atticusa, który jest takim właśnie "idealnym mężem i ojcem", facetem absolutnie do rzeczy, nie żadnym tam, przepraszam za wyrażenie z "Dziennika Bridget Jones" :P, popaprańcem emocjonalnym :D Czyli we mnie jakoś tych nastoletnich tęsknot już nie ma... może dlatego, że miałam ojca "sympatycznego awanturnika", i wiem, że na dłuższą metę życie z takim człowiek jest naprawdę męczące :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: nastolatka w sobie? 05.08.05, 22:52 Ja też paru znam takowych, ale albo zajętych, albo jakichś dziwnie nie pociągających - przynajmniej dla mnie. Chociaż kto wie może jakis gotujący i cerujący Monte Christo jeszcze przede mną? A a propos Atticusa to jest on ze wszech miar romantyczny i "nastoletni" do bólu - moja nastoletnia córka uważa go za ideał. A i żaden z tych najczęściej wymienianych popaprańcem emocjonalnym nie był. Co więcej z tego wątku wynika, że tzw. "trudni mężczyźni" raczej nie mają powodzenia. Bo, czy Gilbert, albo Wokulski, albo Darcy byli popaprańcami - toż to wzorowi męzowie i ojcowie (przynajmniej potencjalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
monikate mamomarcela... 06.08.05, 21:38 ..nie do końca tak jest! Otóż mnie w wieku nastoletnim podobali się na zabój Aschley, Erlend i inni bridgetjonesowi pięknisie i poparańcy emocjonalni. Bo ja jakowąś romantyczność w nich widziałam, co mi się wtedy wydawało absolutnie niezbędne do życia. Szczęściem dość szybko gusty mi się odmieniły, czyli inaczej: nabrałam poczucia rzeczywistości/ Odpowiedz Link Zgłoś
perli żoną 06.08.05, 01:18 Orlando, a mężem Ubik. Syreny z Tytana też można polubić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudia Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.08.05, 21:06 ja to bym chciala po troszku z kazdego: książę Myszkin Mr Darcy Heathcliff Geralt Woland - mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
dorymunda Re: Wątek relaksowy: kto zostałby Waszym mężem/żo 07.08.05, 01:35 Tomek Wilmowski i Rhett Butler. Z Atticusem z rozsadku, ale ja lokuje swoje uczucia nieodpowiedzialnie, wiec wole Prewitta z "Stad do wiecznosci" Odpowiedz Link Zgłoś